2013-07-03

Parhaat puutarhahanskat?

Puutarhassa pidän lähes aina käsineitä, ja niitä pitää olla monta paria, sillä joko ne kastuvat tai niihin tulee reikä kun etusormi puskee ulos sitten ne vaan on hukassa. Puhtaat puutarhahanskat on ihana ottaa käyttöön. Varsinkin jos ne ovat hyvät. Olen suosinut nahkahanskoja, mutta nyt tuntuu että parempiakin vaihtoehtoja on.

Millaiset ova sinun suosikki hanskat puutarhan hoidossa? Vai käytätkö niitä lainkaan?

Minulla on ollut käytössä yhdet Tegera-merkkiset hanskat ja ne tuntuivat aivan ylivertaisilta aikaisempiin hanskoihin verrattuna. Nyt hankin erilaisia hanskoja testiin. Ensimmäisenä perushanskat, joissa pehmeä, nahkainen kämmenosa.

 Seuraavaksi joustava käsine, joka on valmistettu lateksivaahdosta. Selvästi naisille tarkoitettu :)

Yläkuvassa mielestäni huippuhyvä käsine, josta minulla on aikaisemmin kokemusta. MICROTHAN materiaali on todella miellyttävä! Kestävät ja pestävät hanskat! Huljuttelen näistä mullat pois jossain vesisaavissa ja jätän narulle kuivumaan. Ovat huuhtelun jälkeen taas kuin uudet ja eivätkä kovetu niinkuin useat nahkaiset hanskat.

Saattaa olla, että tässä ovat tulevat suosikkihanskani kosteille keleille. Näissä pienenä miinuksena ranteensuussa oleva tarrakiinnitys, joka on mielestäni vähän turhanpäiväinen...

4 kommenttia:

 1. Tärkeä asia tämä hanska juttu.
  Piti oikein miettiä ..kosteissa hommissa käytän pinnoitettuja hanskoja vain käden päällä pieni alue kangasta ja resori.
  Viiltosuoja hanskoja kun sahailen yms..
  Yleishanskoina pinnoitettuja hanskoja.
  Varsinaiset "puutarhahanskat" ei kestä käytössäni
  olen siirtynyt miesten hanskoihin.
  Miesten työhanskoissa myös leveämpi resori.

  VastaaPoista
 2. Taina: Samoilla linjoilla kanssasi hanskojen suhteen. Minäkin olen alkanut käytää miehille tarkoitettuja hanskoja, jotta olisivat kestävät. Nuo kuvan punaiset hanskat on juuri tuota kosteisiin hommiin kuvaamaasi tyyppiä. tuntuivat käytössä hyviltä. Harkitsin kyllä kannattaako niitä edes ostaa kun niissä oli nuo ylimääräiset kukkakuviot, sillä eihän ne ole miesten hanskat! :)

  VastaaPoista
 3. Puutarhahanskat ovat totisesti tänä kesänä tulleet tutuiksi. Viimevuoden fotofytodermatiitti ihottumasta viisastuneena olen visusti pitänyt hanskat kädessä. Nuo esittelemäsi työrukkaset ovat kuitenkin uusia tuttavuuksia. Pitääpä ihan jokukerta testata. Itse käytän pinkkejä Guide gardening hanskoja, jotka ovat kädenmyötäiset, joustavat ja kohtuukestävät, lisäksi tuo sähäkkä pinkki auttaa löytämään ne milloinmistäkin.

  VastaaPoista
 4. Jori: Pinkki väri todella hyvä huomioväri : ) Oma puutarhalaiponi on vihreä ja todella pinkki olisi löytynyt paremmin puskista. Taitaa muuten minullakin olla Guide garden -ihonmyötäiset, mutta tylsän harmaat hanskat

  VastaaPoista