2014-11-30

Kuusi kuvaa kesästä

"Kuusi kuvaa kesästä" -haaste vei ajatukseni retkiin ja lomaan sekä puutarhan kevät ja kesä tunnelmiin.

Kalmårdenin eläintarha on elämys ja suosittelemisen arvoinen retkikohde. Eläimiä pääsee ihastelemaan läheltä ja tuntuu niinkuin esim. meidän ja sarvikuonojen välillä ei olisi edes aitaa. Majesteettiset sarvikuonot, joita muut savannin eläimet kohteliaasti väistivät


Lapset iloitsivat Linnanmäen huvipuiston härveleistä. Itse ihastelin myös taidokkaita kasvi-istutuksia kuten yllä kuvattua "aavikkokasvi rykelmää". Linnanmäellä kasvoi myös hyötykasveja! "Lentokone-vuoristorata" kierroksella bongailin alhaalla maassa kasvaneita kurpitsoja.

Kylmäpihlajan majakalle pääse vierailemaan kesällä vesibussilla Raumalta tai sitten omalla veneellä. Tarjolla upeat maisemat ja majakkaravintolassa herkullista lohikeittoa.

Mökkisauna saaressa ja saunan terassilla merelle tuijottelu on ihan parasta kesässä. Pojat viihtyivät terassilla tällä kertaa vesitykkien kera.

Nyt on aikaa odotella kevättä. Tässä saunan edustan 'Prinses Irene' tulppaaneja (16.5.2014), jotka näkyvät myös edellisen postauksen piirroksessa.


 Lopuksi ihanan kepeä kesäkuva:lehtosinilatva ja rohtosormustinkukat.


Paljon kiitoksia tästä kesäisestä haasteesta Tarjalle Parasta aikaa -blogiin!

Onhan ensi kesään vielä aikaa, joten jaan haasteen eteenpäin:

5 kommenttia:

 1. Oikein mukavia kesäkuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihanat merimaisemat ja mikä herkullinen kasvi- ja väriyhdistelmä vikassa kuvassa!!

  VastaaPoista
 3. Olen niin otettu! Kiitos Maria :) Nyt vihdoin löysin tänne, yritin jo kerran, mutta päässyt kuin googlesivustolle asti. Lintsillä on kyllä huikean ihanat istutukset ja puut, minäkin aina kuolailen siellä niitä. Hieno tuo lehtosinilatva, alkoi nyt tehdä mieli sellaista!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon haasteesta. Vastaan siihen kunhan tässä taas ehdin, kesäkuvia on niin mukava selailla :)
  Hienot kesäretkikohteet teillä on ollutkin. Kolmårdenissa tuli useinkin käytyä, kun aikoinaan asuimme vähän aikaa Ruotsissa, Enköpingistä ei ollut pitkäkään matka Kolmårdeniin.
  Kylmäpihlajassa ei olekaan vähään aikaan käyty, harvemmin tulee lähdettyä, kun meillä ei ole omaa paattia.....
  Ihanan sininen tuo lehtosinilatva :)

  VastaaPoista
 5. Pirjo: Kiitos! Kieltämättä kesällä on helpompi kuvat nättejä kuvia kuin talvihämärässä.
  Tiina: olikin onnistunut kuva jäänyt tuonne arkistojen sopukoihin
  Sametti Hortensia: sinulla on tunnelmallinen blogi. Lehtosinilatva varmasti menestyy jos sen haluaa puutarhaansa. Tuntuu olevan vaatimaton kasvupaikan suhteen ja minullakin on kasvanut helposti siemenistä. Sinisiä ja valkoisia.
  Marja: mukava että innostuit haasteesta. Ps: sinulla on muun muassa ihania ohjeita blogissasi.

  VastaaPoista