2015-05-20

Hyvät kasvueväät!

Pelargonin pistokkaat ovat onnistuneet tänä keväänä yli odotusten. Monta virkeää pikkutainta vihertää purkeissaan. Niitä pääsi äitienpäivänä muutama jopa uuteen kotiin. Istutin viikonloppuna pikkupelargoneja sekä verenpisaroita suurempiin ruukkuihin. Molemmat ovat todellisia ravinnesyöppöjä. Olen laittanut niille ravinnepuikkoja, mutta minä lahopää kun en ikinä muista lisätä niitä puikkoja toista kertaa. Kerran kuussa lannoittaminen on ihan toivotonta muistaa. Tänä keväänä testaankin ravinnepalloja, jotka lannoittavat kukkia koko kesä! Jes, tämä on helppoa, sopii meikäläiselle!
Tässä esittelen tyytyväisenä hyvin kasvuun lähtenyttä pelagonipistokasta :)
Kiitos kuvausavustajalle!

Green Care puutarhan kesä pallot lannoittavat ruukussa koko kesän
Aikoinaan keramiikka oli lempiharrastukseni. Yksi pelargoneista pääsi kuvassa olevaan vihertävään ruukkuun, jonka olen tehnyt 2001. Vanha ruukku pääsi osaksi nykyistä lempiharrastustani! Kannattaa aina signeerata keramiikkatyöt vuosiluvun kera, ni sit voi todeta kuinka aika onkaan kulunut.

Lannoitepallot ovat kuin lintujen pieniä talipalloja

Kastelukannu mätsää siis täydellisesti verenpisaran väreihin :)

Sisällä talvehtineet isommat pelargonitkin pääsivät ulos. Hallanuhan takia kannoin  niitä vielä edellisyöksi sisään. Ensi yöksi ei ole tänne päin luvassa hallaa, joten nyt saavat olla ulkona. Ravinnepalloja sain työnnettyä myös näiden isompiin pelakuiden multaan, joten ei tarvi niitten lannoitammista miettiä enää tänä kesänä.

Verenpisaran taimet laitoin isoon muoviruukkuun  ja sen vielä vähän nätimmän saviruukun sisään niin pysyvät pitkään kosteana, jotta kasteluväli pitenee.

Kiitos vielä Green Carelle mainiosta kesäkukkien kasvueväspaketista!

terkuin

Maria

2 kommenttia:

 1. Ihana Sinä! Mukavaa nähdä sinut kuvissa :D Ostetut pelargoniat minäkin eilen laittelin ikkunalle ulos ja viikonloppuna sitten vuorossa talvehtineet, joissa näkyy jo nuppusia :D
  Verenpisaroita täytyy olla myös, harmi että ne eivät selvinneet talven yli, mutta onneksi kaupasta saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina :)! Kerrankin mullassa möyrijä itse kuvissa mukana :) verenpisaroita mulla nyt ekaa kertaa. Taimet on tosi minejä, mutta eiköhän ne tuosta lähde rehevään kasvuun!

   Poista