2015-06-07

Kaivonrenkaan tuunaus

Jokainen jonka pihassa nököttää ankea betoninen kaivonrengas on varmaankin ainakin kerran miettinyt miten sen voisi tuunata vähän kivemmaksi. Minun puutarhassa on kaivonrengas, jossa on kansi päällä, joten kaivonrenkaan käyttäminen kohopenkkinä ei toimi. Päätin kuitenkin tehdä asialle jotain. Puolet renkaan ympäryksestä onkin nyt piiritetty syksyllä istutetuilla kurjenpolvilla (odotan niiden kukintaa!). Taimimoisiolta tänä keväänä hankkimani pensaskärhö on lähtenyt hyvin kasvuun kaivonrenkaan juurella. Tänään viritimme kaivonrenkaan yli ilmavasti kaartuen raudoitusritilän. Mieleni sopukoissa ajattelen, että kaivonrengas yksinkertaisesti "häviää" ryöppyämällä kasvavan kärhön alle samalla kun  reunoilla kukkivat kurjenpolvet.


Kaivonrengas, raudoitusverkko ja Pensaskärhö Clematis recta

Raudoitusverkko on vähän vinkuralla kaarella, mutta haitanneeko tuo. Viimeistellyssä versiossa olisi myös nuo töröttävät rautojen päät taivutettu kaarelle...
Kiinnitettiin rauhoitusverkko tuohon vanerilevykanteen aika simppelisti. Poratiin levyyn neljä reikää ja solmitiin rautaverkko reikiin kiinni rautalangan pätkillä.
 Katsotaan onnistuuko kaivonrenkaan kadotustemppu!
Vielä muutama kuvamakupala tältä päivältä ilman sen kummenpia selittelyjä.Kyllä me mahdutaan kaikki kolme tähän samaan pesään!
Kissatkin toivottavat mukavia puutarhapäiviä!

6 kommenttia:

 1. Die Clematis wird sicher bald das Rankgitter erobert haben.
  Sicher sieht das sehr schön aus.
  Gruß,
  Anette

  VastaaPoista
 2. Kiva maisemointi. Ihanat kisut. Rapsutuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä miten kärhö tuohon kasvaa. kisut kehrää ja kiittää.

   Poista
 3. Upeaa kukkaloistoa! Varmasti kärhösi kiipeilee verkkoa pitkin. Tein hieman vastaavanlaisen systeemin kiven päälle ohuemmalla verkolla. Ihanat kisulit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toinen pennuista muutti eilen uuteen kotiin. Oli illalla vähän vähemmän iltajuoksua kuin aikaisemmin.

   Poista