2015-07-04

Rantatyttö

Taidanpa lähteä rannalle sanoi meidän Vilina-kissa aamutuimaan klo 5:30 ja raapi itsensä mökin oven läpi pihalle. Koko päivä vierrähtikin sitten täydessä touhussa rantapusikoissa. Paras saalis oli pullea myyrä, jonka hän kiikutti rantakalliolle näytille.

Vilkulla katse kohti merta (vai onko siellä sitenkin lintu)
Rantakäärme oli paikallaan aamulla. Se ei kuitenkaan  alkanut sen pidempään  kuvausyhteistyöhön kanssani. Pisti päänsä piiloon samantien
Puuceessä käynti on kohta yhtä juhlaa, kun 'Sointu' alkaa kukkia. Nuppuja on nuoressa ruusussa mukavan runsaasti.


Saaressa on pari minulle tuntematonta valkoista ruusua. Toinen taitaa olla juhannusruusu ja toinen on vitivalkoinen ja vahvan oloinen ruusu, joka on innostunut tänä kesänä rehevään kasvuun.

Merituulen tuiverrukselle altis pieni perennapenkki on karun näköinen. Ketoneilikka ja muutama mehitähti siinä vielä sinnittelevät.

Tutkimpa vähän rantakallioita tuumaa Vilina
Lipaisin pienen muurahaisen makupalaksi. Kuvaajan kommentti: "Hienohelma jätti myyrän syömättä." 


8 kommenttia:

 1. Komea apulainen sinulla! Hyi olkoon noita käärmeitä(: mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissa on innoissaan mökkeilystä ja tulee tyytyväisenä aina välillä puskemaan jalkoihin. Käärmeet niin herättää kylmiä väristyksiä...

   Poista
 2. Söpöli ja reipas puutarhakaveri :). Tosi nätti tuo valkoinen ruusu, ei yhtään tule mieleen mikä se voisi olla, varmaan joku aika vanha lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun pohdit mikä lajike ruusu voisi olla. Vitivalkoinen ja isokukkainen, voisi ehkä olla joku hansaruusu...

   Poista
 3. Luontaisesti käärme kuin käärme säikäyttää. Mutta onhan silti aika viehkoa, kun pihassa on Vilinan apuna vikkelä otus pyydystämässä myyriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo rantakäärme liikkuu tosi nopeasti. Nopeammin kuin kyy niinkuin mökkinaapuri totesi. Kyy on paljon rantakäärmettä jähmeämpi liikkeissään.

   Poista
 4. What a cute and adventurous cat. Our old man cat brought a mole up to the house and it was... exciting!!! We released it. I didn't want my cat to eat it on my back porch!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Our cat was playing around with a mole but didn't eat it...

   Poista