2016-06-29

Auringossa tapahtuu

Nyt on kyllä aurinkopaikan kukinta aikast kohillaan! Neilikat ei näytä väriloistossaan vielä mitään väsymisen merkkejä, ja juhannuksesta asti on päivittäin poksahdelut pioniunikkoja niiden rinnalle. Talvesta selvinnyt pieni äitienpäiväruusukin on alkanut kukkia. Viime vuonna meidän etupihan aurinkopaikkaan kotiutunut  'Ritausma' rehottaa ihan hillittömästi ja on alkanut availemaan nuppuja. Kerrassaan mainiota!!!

Olen kirjoittanut pari juttua Suomen luonto -lehden #muutos verkkojulkaisuun. Avauduin sinne meikäläisen veden keräilytouhuista. Nyt kaipaisin jo lisää vettä saaveihin. Saa käydä jakamassa ja  tykkäämässä "Vesiviestejä"-blogin postauksista :).

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat seuraamaan Puutarhassa-blogiani, jonne pääasiassa ikuistan kuvia Raumalta pihastamme, joka on kivenheiton päässä merenrannasta.

Hatjaneilikka - Dianthus barbatusHarjaneilikat ja pioniunikotYläkuvasta löytyy pioniunikkoja, mirrinminttua ja maissi. Jännitää tekeekö tuo maissi vielä tähkän tänä kesänä. Maisseja ei ole ennen tässä pihassa kasvanut.

Ruusut 'Ritausma' ja äitienpäiväruusu ovat availleet nuppujaan


18 kommenttia:

 1. Ihanat kukat! Harjaneilikka on lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikka kukkii pitkään!!! ON kyllä ihan suosikki!

   Poista
 2. Voi että mitä huikeaa kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Puutarhan huippuhetkiä eletään ;)!

   Poista
 3. Upeaa kukintaa. Tuo tumma pioniunikko on niin hieno...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummia pioniunikkoja aukesi paahteessa aika räväkkä satsi tuohon etupihalle.

   Poista
 4. Unikot ovat niin lemppareitani! En vain oikein osaa niitä kasvattaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen odotellut että tuleeko vaaleanpunaisia pioniounikkoja joiden siemeniä oikein kylvin keväällä. Mutta ei muo itsellään kylväytyneet unikot on vallanneet kyllä aika hienosti tilaa itselleen. Paras tapa on ehkä heittää vaan riittävä määrä siemeniä suoraan paljaaseen maahan niin kyllä niitä sieltä nousee.

   Poista
 5. Onpa dramaattisen upeita unikoita!
  Harjaneilikat ovat uupumattomia kukkijoita, ihania.
  Minunkin Ritausmani aloittaa juuri kukinnan, se ei ollut moksiskaan viime talvesta, toiset ruusut vähän kärsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt on tosi dramaattinen näytelmä menossa etupihalla. Aamulla uudet unikot poksahtavat auki ja kukkineet varistavat lehtensä. Uskomatonta miten pitkään nuo neilikat kukkivat! Ihan loistavia. Hienoa kun Ritausmat pärjää hyvin.

   Poista
 6. Täälläkin on Harjaneilikat ja Pioniunikot vierekkäin samassa penkissä! Tosin yritin hävittää Harjaneilikan, mutta ihanasti juuri pinkki yksilö on jäänyt penkkiin :) ja täällä vasta Pioniunikko on nupullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska että sulla on sama kombo :). Ei yhtään huono!

   Poista
 7. Ihania kukkia! Mulla vasta harjaneilikoiden pari ekaa kukkaa on avautunut. Noita tummia unikoita täytyy kokeilla joskus uudestaan, kylvin niitä suoraan kukkapenkkiin viime kesänä, mutta yhtäkään ei noussut, outoa. Tänä vuonna siihenkin penkkiin ovat levittäytyneet kauan sitten toisaalle kylvämäni vaaleanpunaiset, joiden leviämiskyky on hatunnoston arvoinen :-D
  Voi hitsi, vettä saisi tännekin kuulua. Koko yön piti sataa, en tiedä, missä satoi, mutta tänne kertyi mittariin vaivaiset 2 mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on harjaneilikoita myös puoliaurinkoisessa paikassa. Siellä ne ei vielä kuki [ehkä myöhemmin, maa on kyllä siellä aika raskasta ja savista]. Nämä tummat ja vaaleammatkin kylväytyivät kaikki itsekseen viime vuoden kukkijoista. Minulla taas vaaleanpunaiset joita kylvin keväällä eivät ole antaneet vielä kuulua itsestään :D. Juu vettä kaipaillaan, mutta ei kiitos mitään ukkos/rankkis kuurotusta.

   Poista
 8. Ihanuutta kuvissasi!!
  Tosi asiaa tuo vesipostaus. Koitan myös kerätä kaikki sadevedet talteen.. ja isoihin säiliöihin kerään keväällä omasta kaivosta ylitse menevän veden.
  No joo niis säiliöissä on nytkin 5000litraa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Sinulla on ihan mielettömät saavit! Kiva kuulla että luit "vesijutun". Tänne nyt odotellaan sadetta. Ehkä sitä sadevettä huomenna saadaan taas lisää.

   Poista
 9. Kauniita harjaneilikoita ja unikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat oikeen vallattomia kesäkukkia ;)

   Poista