2016-11-18

Lyhyet päivät, lyhyt talvi

"Talvi menee nopeasti, kun päivät ovat niin lyhyitä", totesi poikani tänään. Pidetään tämä mielessä, villasukat jalassa ja glögiä käden ulottuvilla niin kohtahan se kevät sieltä tulee.

Puutarhasta muutama kuva marraskuulta. Kuun alussa pihalla oli vielä jokunen kukka ja kurjenpolvissa kaunis ruska. Sen jälkeen täällä on ollut kunnolla pakkasta, mutta ei lunta ja nyt onkin taas lämmin ja saatu sadetta.


Myskimalva, jonka siemenet kylvin keväällä yritti jatkaa kukintaa vielä marraskuussa. Kukinta alkoi aika myöhään mutta kesti pitkään. Voisiko muuten myskimalvan saada kukkimaan kaksi kertaa kesässä? Talvehtineet myskimalvathan kukkivat jo paljon aikaisemmin.Vilina toivottaa leppoisaa viikonloppua ja aikoo ottaa ihan rennosti koko viikonlopun!
 

10 kommenttia:

 1. Paljonpa siellä teillä vielä on sinnikkäitä kukkijoita. Meillä lumi vei loputkin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat marraskuun alkupuolelta. Pakkaset täällä taasen lopetti kukinnan. Tänään onkin ollut harmaata ja sateista, joten ei paljoa kuvattavaa pihalla.

   Poista
 2. Meillä lumet sulivat ja on ihanaa kun puutarhassa on vielä vihreitä kasveja, ei sentään kukkia - paitsi syysmaksaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreydestä on tosiaan iloa, kun lunta ei ole.

   Poista
 3. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja viisas lausahdus pojaltasi. Sen voimalla jaksaa tätä pimeyttäkin. Upeasti kuvissasi näkyy myös auringon pilkahdus. Sitä on luvattu viikonlopullekin. Toivottavasti toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilta tulee välillä mietteitä jotka todella kutkuttavat mieltä. Aurinko olisi tosiaan paikallaan tämän sateen jälkeen.


   Poista
 5. Blogissani on haaste Sinulle.
  Käy kurkkimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Nyt saan miettiä kolmea asiaa :)

   Poista