2018-06-21

Helpotus

Kyllä helpotti kun vihdoinkin puutarhan yli  pyyhälsi pari sadekuuroa. Täällä tuli sadetta aikaisemmin tällä viikolla ja taas tänään! Kuskasin vettä suoraan rännistä kukkapenkkeihin.

Onko sinulla muuten oma sademittari? Näin niitä kaupan viikko sitten, mutta en ostanut kun ajattelin, että se on sittenkin turha härpäke pihalla eikä kuitenkaan tuo niin kaivattua sadetta. Nyt vähän harmittaa, että jätin ostamatta, sillä olisi kuitenkin kiva tietää montako milliä loppujenlopuksi satoi. Seuraavalla kauppareissulla kiikutan sen mukanani pihalle.

Sateen myötä innostuin kuvaamaan puutarhassa ja huomasin, että monet kasvit ovat kuitenkin kauniita vaikka kuivuus on ottanut koville. Muutamia perennoja on luultavimmin paahteessa näivettynyt lopullisesti, mutta esimerkiksi pionit näyttävät olevan huippusitkeitä kuivuutta vastaan.


Ötökät rakastavat pioneja

Tämä kaunotar oli pihassa jo vanhastaan, mutta olen joutunut siirtämään sen paikkaa. Olisikohan ranskatar 'Sarah Bernhardt'

Juhannusruusu ja jasmike

Akileija - Lime Sorbet varjopenkissä

Ihana juhannusruusu

Viimekesäinen sinisalvia talvehti kukkalaatikossa ja kasvaa rehevästi


Mukava että aurinkopenkin pioni avaa vielä kukkia vaikka ensimmäiset kukkivat ihan hujauksessa

Laukat viini ja haju ovat lähes yhteen sulautuneet

Nora Barlow taimia on levittäytynyt ympäriinsä. Tänä kesänä niitä kukkii ihanasti monessa paikassa

Harjaneilikka


Pari päivää siten löysin aarteen aurinkopihalta.... ja tänään...

Vilina kiviaidalla tarkkailuhommissa

Selustakin pitää välillä tarkistaa

Tänään aamulla AARRE-nuppu oli alkanut avautua...

Aarteen vieressä uhkea Barbara

Minun juhannus-aarre oli iltapäivällä sateen alkaessa näin hienosti auki

Itoh-pioni avasi ihka ensimmäisen kukkansa!

Itoh-pioni Bartzella!
Kukkaisaa juhannusta rakkaat lukijat!

30 kommenttia:

 1. Oi, mitä kauneutta <3 Ihanaa juhannusta Sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ooh, mitä ihanuuksia!
  Itse mietin juuri eilen myös tuota sademittarin hankkimista. Minulla on ollut sademittari, mutta yhtenä syksynä pakkanen pääsi yllättämään ja mittari rikkoutui. Olisi tosiaan kiva tietää, kuinka paljon vettä on nyt tullut. Viime yönä täällä satoi aika rankasti ja ukkonenkin vei hetkeksi sähköt.
  Oikein rentouttavaa ja mukavaa juhannusta! 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tuli myös yöllä rankasti vettä (en kyllä kuullut mitään) mutta vesisaavi "sademittari" oli täyttynyt yli äyräiden 😝. Mukavaa juhannusta samoin!

   Poista
 3. Meillä on sademittari ja yön saldo oli 21 mm! Pariin kertaan yöllä heräsinkin sateen ropinaan ja se kuullosti lempeältä, vaikka määrä olikin suuri. Sähköt meiltäkin katkesivat hetkeksi. Tuo keltainen Itoh on aarre, upeita muitakin kukkijoita pihallasi. Sade varmasti piristi heidänkin eloaan suunnattomasti.

  Oikein ihanaa Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lukemat! Voi voi kyllä nyt kismittää kun en vielä hommannut sitä mittaria. Tulikohan täällä vettä saman verran?!! Kiitos samoin!

   Poista
 4. Vihdoin on satanut, ihan parasta! Mikä ihanan hempeä keltainen pioni ja avautui juuri oikeaan aikaan :)
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä osaa arvostaa sadettakin, kun moneen viikkoon taivaalta ei tullut tippaakaan! Mukavaa juhannusta, kiitos samoin!

   Poista
 5. Ihana sade tuli lopultakin.
  Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 6. Ihana kaunotar tuo Barzella. Omani ei kuki tänä vuonna.
  Harvoin on sade tuottanut yhtä paljon iloa, kuin nyt. Juhannuksen aikaan sitä on luvattu lisääkin. Meillä kuivuus on tehnyt tuhoja ja varmasti olen menettänyt kasveja. Minulla on ollut kaksikin sademittaria, mutta näköjään ne eivät ole kovin pitkäikäisiä.
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade on olllut niin toivottu! Näkemäni sademittarit olivat tosiaan halpoja härpäkkeitä, mutta on siitä varmasti iloa sen ajan kuin kestää. Harmi että Bartzella on sinulla päättänyt olla kukkimatta. Toivon että se tekisi joka vuosi kukkia nyt kun on asettunut paikalleen.

   Poista
 7. Ihanaa juhannusta sinullekin!
  Ja juu, kyllä puutarhasta löytyy sademittari, ihan kiva on laittaa sadelukemat ylös päiväkirjaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Sadeseurantaa alan minäkin tekemään vielä tänä kesänä.

   Poista
 8. On monenlaista pionia sinulla!Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Pionit ovat niin sitkeitä ja kukkivat hyvin vaikka on ollut kuivaa. Suunnittelen että niitähän pitää vielä hankkia lisää 😊

   Poista
 9. Ihania pionikaunottaria ja kuvia.

  Täälläkin on vettä satanut oikein kunnolla viime yönä.
  Hyvää ja rauhaisaa juhannusta.

  VastaaPoista
 10. Upea Barzella! Oman Barzellani ostin viime keväänä. Saa nähdä milloin se kukkii. :)
  Hyvää ja rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tämän edelliskesänä, jos oikein muistan.... Ilmeisen hidaskasvuinen, mutta toivottavasti pitkäikäinen. Ihanaa juhannusta!

   Poista
 11. Meille sato viimeyönä 11mm. Nyt on kova tuuli, valakiipiä aaltoja järvessä. Onneks ei venneellä tarvii lähtii.
  Hyvvee juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matalapaineet jyllää täälläkin ja meri pauhaa. Hyvää juhannusta!

   Poista
 12. Sataa sataa ropisee ja se on mukava ääni, tosin ei ihan joka kesä. Hyvää juhannusta ja tosi kaunista kukintaa siellä teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistävää ropinaa💦💦💧💦💦. Huomenna oiskin jo luvassa poutaa.Hyvää juhannusta!

   Poista
 13. Meillä on sademittari. Minua kiinnostaa sademäärät omalla tontilla. Tiedän nyös määrästä, kuinka paljon tarvitsee hyötyviljelyksiä kastella. Meillä satoi tällä viikolla helpottava määrä vettä. Tähän mennessä yli 30mm. Joten ollut tämän kesän ekat taukopäivät kastelukannurumbasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllinen siis tuo sademittari. Hyvä kun teillä on satanut noin reilusti! Kastelukannujen kantaminen on ollut jokailtaista hommaa, huh.

   Poista
 14. Sademittaria minäkin yhtenä päivän katselin ja turhaksi havaitsin:) On tosiaan upea tuo Itoh ´Barzella`! Hyvää juhannuksen jatkoa sinulle, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan itse kuitenkin ostaa sellaisen. Tekee mieli seurata montako miiliä sataa. Katsotaan sitten lopahtaako mielenkiinto heti alkuunsa. Mukava junannus takana päin. Kiitos Sirkku! :)

   Poista
 15. Oi miten upeaa kukintaa ja niin ihania kuvia♥ Kyllä vaan kukat on sitten kauniita! Pionit on ihan minun lemppareita:) Tänä keväänä/kesänä vaan tuntuu että kovin hätäinen oli joidenkin kukkien kasvukausi..alppiruusuun ei oikeastaan kerennyt kuin tulla kukka niin jo melkein putosi, tosin juuri silloin täällä meillä oli hellettä ja kuumaa piisasi:) Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Hankintalistan kärkeen on tosiaan nyt noussut ne pari valkoista pionia, jotka minulla on ollut mielessä jo jonkin aikaa - Festiva Maxima ja Duchesse de Nemours. Minulla osa ruusun nupuista kuivahti puskiin, eikä auennut lainkaan.... Tämän viikon sateet onneksi tulivat, niin jaksavat myöheemmin kukkivat kasvit kasvaa...

   Poista