2013-05-07

Kevätkukkijoiden hankintalista ja puutarhablogit

Ihania puutarha-blogeja on paljon ja niistä löytyy vaikka kuinka vinkkejä omankin puutarhan mahdollisiin istutuksiin. Tässä muutamista puutarha-blogeista bongaamiani ihanuuksia, jotka olisi kiva saada kukkimaan ensi keväänä myös omalla pihalla.... Kestävät ja monivuotiset kasvit ovat tietysti mieleisiä.


KEVÄTKUKKIJOITA

Nimien takaa löytyvät linkit blogareiden postauksiin


Puutarhakaaos: Kerrottu Lumikello (Galantus nivalis)" Näyttää ja kuullostaa erikoiselta

Saaripalsta: Tähtisahrami kuulemma leviää mukavasti."

Puutarhakaaos: Palloesikko (primula denticulata)

Sarin puutarhat: Kasvitieteellinen krookus - botanical krookus on aika lähellä luonnonlajeja, eikä niin pitkälle jalostettu kuin isokukalliset krookukset. Leviää mättäiksi.

Vihreä puutarha: Pystykiurunkannus (Corydalis solida), lehtokasvi, jota ainakin Helsingissä esiintyy runsaasti vanhoilla pihoilla ja kartanopuistoissa. Se on mukulakasvi, joka kukkii aikaisin (huhti-toukokuussa) ja kuihtuu pian kukinnan jälkeen kokonaan. Niin nurmikko on taas tasaisen vihreä ja matala.

Ajatuksia puutarhasta:  Kevätkurjenmiekka (Iris reticulata) on helppohoitoinen kasvi. Sipuleina istutettava laji kukkii Etelä-Suomessa yleensä toukokuun alussa ja vaipuu kukinnan jälkeen lepotilaan. Kevätkurjenmiekat viihtyvät rutikuivissa kivikoissa ja rinteissä. Niitä eivät lumi ja pakkanen haittaa. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä. Pitää piipahtaa katsomassa noita.

    VastaaPoista
  2. Jos vaikka muistaisi etsiä joitakin näistä puutarhaliikkeistä...

    VastaaPoista