2013-05-02

Perennapenkin perustaminen - huh mikä urakka!

Risuaita valmistumassa
Kohopenkin reunaan on suunnitteilla risuaita. Pystytapit on jo isketty maahan sorkkaraudalla tehtyihin reikiin. Tarpeelliset työkalutkin ovat päässeet kuvattaviksi - sorkkaraudan lisäksi puutarhahanskat, rautalapio ja kottikärryt.
Kohopenkin perustaminen
Omenapuun vesiversoista tekemäni risuaita perennapenkin reunalla taitaa näyttää aika samanlaiselta kuin pajusta tehty versio. Kohopenkkiin olen kasannut monta kottikärryllistä maata. Mukana hiekkaa, savimaata, pohjalla tuoretta kompostia ja haravointijätteitä pari kotikärryllistä, päälle vielä uusia multasäkkejä muutama. Huomasin, että kohopenkkiä rakentaessa harvointiaineksen "piilottaminen" mullan alle on aika kätevää. Sinne ne lehdet ja risut litistyvät ja häviävät ihan huomaamatta maan alle.

Rikkaruohosuojausta ei nyt kyllä tullut tehtyä, joten saa nähdä mikä kasvusto tämän penkin valloittaa...

Kylvövalmis kohopenkki

Kivinen piha, joten kiviä kannoin ja kärräsin kohopenkin reunustaan ja pienempiä myös risuaidan taakse. Valmista tuli! (tähän urakkaan tarvittiin lomapäiviä) Nyt saakin sitten nautiskella siementen kylvöstä. Pitäsisköhän noi pystytapit vielä lyhentää...2 kommenttia:

  1. Sinulla alkaa olla projekti jo hyvällä mallilla, minä aloittelin vasta tänään omaa kohopenkkiäni. Mutta täytyy myöntää, että vielä tässä vaiheessa vuotta tuo lapioiminenkin on vielä yhtä juhlaa :)

    VastaaPoista
  2. Lapioiminen on tosiaan juhlahommaa kevällä kun ei enää tarvi lunta luoda :)
    Hyvä hoitaa lapiohommat ennen kuin sää liikaa lämpenee ja sitten onkin mukava kun on tilaa mihin laitella uusia istutuksia.

    "Lapiointivoimia" sinulle kohopenkin laittamiseen!

    VastaaPoista