2017-12-30

2018

Uusi vuosi on edessä ja puutarhan osalta odotan kovasti, että pääsen testailemaan syksyllä valmistunutta pikkuista kukkahuonetta tulevana kasvukautena. Sipulikukkaruukkuja siellä jo on luomassa kevätkukintaa. Jonkun makean pikkutomaatin ajattelin ainakin kukkahuoneessa ensi kesänä kasvattaa ja ehkäpä oliivi- ja sitruunapuu viihtyvät siellä.

Täällä lounaisrannikolla ei ole talvi kunnolla vielä edes alkanut. Tai olihan lunta hetkisen, mutta se suli vauhdilla. Meri on sula ja tänään satoi vettä.

Vilina ulkoilee näillä märkäkeleillä hillitysti ja käy lähinnä terassin pöydällä hetken hengailemassa. Palaa sitten lämpöiseen, saunan lauteille tai joulukuusen alle patterin viereen, köllimään.

Vilina toivottaa marraskuisten kiipeilykuvien myötä kaikille puutarha- ja/tai kissa ihmisille hyvää uutta vuotta 2018! Ja muistuttaa, että  on hyvä venytellä jäseniä päivittäin vaikka ei puukiipeilyä harrastaisikaan ;)

Minä nuuskin parhaillani uudeksi vuodeksi auenneiden hyasinttien tuoksua ja toivotan kaikille paljon hyviä kukkaistuoksuja  ja vihreitä hetkiä vuoteen 2018.

Ylöspäin!
Menisinkö tuonne?
Ei kun alas päin.
Uups! Eipä ollutkaan niin helppoa. Jospa roikun hetkisen tässä.
No nythän tämä taas sujuu
Hyppis!
Naapurissa meri yritti joulukuussa jäätyä, mutta jäät ajautuivatkin rantaan
Niinkuin rikkoutuneita ikkunaruutuja (muutama ruutu minulla meni rikki kesällä kukkamökkiä tehdessä)
Jouluruusu on edelleen nuppuisena
Sain lahjaksi uuden objektiivin kameraan ja yhden loistoesikon kukan bongasin pihalta jouluna

Mainio astia hyasinteille. Tuolta niiden on vaikea kellahtaa nurin.

18 kommenttia:

 1. Olipa iloinen yllätys tuo kukkiva esikko vielä näin myöhään! Onpa Vilina melkoinen akrobaatti tuolla puussa kiipeillessään, rapsutuksen hänelle.

  Oikein ihanaa alkavaa uutta vuotta! Toivottavasti se tuo tullessaan paljon upeita kuvauskohteita, paljon kukkia, paljon kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu esikko on sinnitellyt tuolla pihalla kylmissään. Vilinan menoa puussa katselee aina vähän sydän syrjällään että mitenkä tuo pärjää ja eihän vaan putoa...

   Kukkia ja kuvauskohteita juu odotellaan :D

   Poista
 2. Ihana tuo Vilina! Onnellista ja ihanaa puutarhavuotta sinulle! Suloisia kukkasia puutarhassasi joulun kunniaksi. Mukavaa kun pääset viljelemään kasvihuoneessasi ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilina on oikea päivän piristys! Tsekkailin aamulla että 'Sungold' kirsikkatomaatti voisi olla ensivuoden kasvatettava. Kiitos, mukavaa puutarhavuotta sinullekin!

   Poista
 3. Runsasta kukkavuotta 2018 sinulle!
  Ja terkut Vilinalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🌸🌸🌸🌸🌸💕💕💕💕

   Poista
 4. Lindas imagens. Adorei os jacintos. Feliz Ano Novo.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa alkavaa puutarhavuotta! Vilinalla on täydellinen suojaväri koivun rungolla 😺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kiitos 🌷. Juurikin niinpä onkin koivun kanssa hyvin yhteen sopivat värit. Linnut ei varmaan lainkaan huomannu häntä😂

   Poista
 6. Kissanelämää, oi! Onnea uudesta objektiivista, sepä tuo varmasti uuden ulottuvuuden puutarhurille...itse vasta haaveilen uudesta kamerasta:) Uskomaton tuo esikko! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku :) Objektiivia piti tietyst iheti testata ja hyvä kun löytyi pikkuesikko pihalta makron testaukseen. Hyvää uutta vuotta myöskin Sinulle!

   Poista
 7. Oikein hyvää ja kukkaisaa uutta puutarhavuotta sinulle! Pian pääset jo testailemaan uutta kukkahuonettasikin. Toivotaan, että tulisi vähän kesäisempi kesä, kuin viime vuonna!
  Vilina on tosi notkea ja taitava temppuilija. Meidän kissat ovat jo sen verran vanhempia, etteivät viitsi enää kiipeillä puissakaan, paitsi Onni tietenkin aina välillä kipaisee koivuun😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän enemmän lämpöä tosiaan toivotaan tomaateille ja muille kasveille ensi kesäksi! Vilina kiipeilee kyllä edelleen puissa aika usein. Pentuna se oli superakrobaatti ja hyppi hillittömiä voltteja kn sitä leikitettiin sisällä. Puskuja ja rapsutuksia teidän kisuille!

   Poista
 8. Vai loistoesikot kukkii sinulla jouluna. Kyllä tämä on ihmeellistä. Toivottavasti jatkavat keväällä kukintaa. Hyvää alkavaa vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu yksi pieni kukka🌸 :). Olen istuttanut ne viime keväänä, joten tänä keväänä näenkin vasta kunnolla miten ovat kotiutuneet paikkaansa. Toivottavasti kukkivat keväällä :D

   Poista
 9. Ihania kuvia killistä ja muutenkin. Mukavaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Hyvää uuttaa vuotta samoin! Minua on puraissut kudontainnostus ja siinähän onkin aika nyt tammikuussa kulunut.

   Poista