2017-05-12

Triumphtulppaani 'Ronaldo'

Ihan nimen perusteella ostin viime syksynä 'Ronaldo' tulppaaneja. Niiden kukinta on vauhdissa. Tummia, tulisia, burgundinpunaisia tulppaaneja on putkahdellut etupihalle. Ne erottuvat värinsä puolesta hyvin muista!

Triuphtulppaani 'Ronaldo' on upea viininpunainen
Käenrieska kukkii ja on levittäytynyt runsaasti
Etupiha on täynnä sipulikukkien lehtiä
Darvin Hybrid 'Van Eijk' on lisääntynyt nopeasti
Kiinanpioni - Paeonia lactiflora 'Barbara'sipulikasvien piirityksessä

Edellisessä postauksessa olleen uusiopostaamani kuvan innoittamana ajattelin, että voisinkin aina välillä  kirjoituksen loppuum tehdä katsauksen menneeseen. Mitä mieltä olette voisiko idea olla kiinnostava?


TAPAHTUI NELJÄ VUOTTA SITTEN: Otsikoin postaukseni "Puutarha puhkesi kukkaan", klik  Kuvien joukossa 16.5.2014 komeili japaninakileija täydessä kukassa. Eipä kuki japaninakileija vielä tänävuonna. Kasvi  on kuitenkin osoittaunut kestäväksi, sillä se oli edelleen puutarhassa viime kesänä. Eiköhän se sieltä hiukan myöhemmin taas ilmesty

26 kommenttia:

 1. Voi iiks miten ihanan paljon tulppaaneja, miten aikaisia, eikä niitä ole syöty! Hieno väri tuossa Ronaldossa. Näin sitä ruukussa tänä keväänä myynnissä kukkivana, mutta en kuitenkaan ostanut. Ehkä nimi ei taas minulle ollut riittävän romanttinen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno on väri :D. Olisikohan joku romanttisempi nimi sittenkin ollut myyvempi? Vaikka Charlotte... Tänä keväänä osan tulppaanien nuppuja ja lehtiä on joku ötökkä nakertanut. Epäilen lehtokotiloita. Reikiä ihmetellessäni olen muistanut sinun peurapainajaisen ja reiät ovat muuttuneet paljon pienemmiksi.

   Poista
 2. Onpas mahtavat sipulikukkakasvustot, ja niin pitkällä jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän innostunut tökkimään kukkasipuleita tuohon aurinkopihalle. Alkaa olla aika hyvin kansoitettu :)

   Poista
 3. Kukkiipa siellä jo ihanasti! Upea värinen tuo Ronaldo, totta tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronaldo on hieno kun se on niin syvän viininpunainen. Ihan eri väri kuin noissa Darwin hybrideissä 'Van Eijk'

   Poista
 4. Valtavasti jo nuppuja tulpuissa, ja avautuneitakin. Ihanan näköistä. En oikein tykkää jalkapalloilija Ronaldosta, mutta tulppaanina se on kaunis.
  Idea menneisyyden katsauksesta on kiva. Saa vähän mielikuvaa, millaista on ollut aiemmin samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä en oikeastaan Ronaldosta muuta tiedä kuin että osaa se maaleja tehdä :). Alan vilkuilla välillä vanhoja postauksiani, jos löytyy jotain vertailtavaa.

   Poista
 5. Oi sinulla jo tulppaanit kukkivat.
  Paluu edeltäneisiin kasvukauden tapahtumiin, on mielestäni ihan kiva idea.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Katsotaan jos löytyy aiheita yhdistää tulevia postauksia vanhoihin :).

   Poista
 6. Onpas siellä jo kevät pitkällä, niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa on riittänyt, vaikka öisin on ollut kylmää. Muutamat tulppaaanit ovat kasvattaneet vain ihan "kääpiömittaisen" varren ja sitten kukinto siinä. Alkaa jo olemaan kuivaa, ja ei taida riittää kohta vettä tulppaaneilla varren kasvatukseen :0.

   Poista
 7. Oi, minullakin on tuota Ronaldoa. Ei kuitenkaan läheskään kukintavalmiina. Toivottavasti kuitenkin hengissä. Vielä riittää paljon odotettavaa, sillä yhtään tulppaania ei ole näissä viileissä säissä avannut nuppuaan.

  Kauniita kuvia sinulla. Ihan kuin olisi eri kevät teillä kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin Ronaldot viime syksynä, joten ne kukkivat nyt ensimmäistä kertaa minulla. Kevät etenee niin eri tahtia jopa omassa pihassa. Talon varjopuolella ovat lumikellot kukassa, vuokot ovat vasta nousseet vähän näkyviin ja taitaa olla krookuksiakin nupullaan. :D

   Poista
 8. On sulla muutama tulppaani =)! Katsaus menneeseen silloin tällöin on mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä niin että väriä tulee pihaan :). Hienoa kun monet kukkivat uudelleen!

   Poista
 9. En kestä miten ihanan keväistä ja kukkaisaa siellä jo on! Todella kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään illalla tuntui jo kesäiseltä, kun lämpimän päivän päätteeksi illalla ropautti vettä. Tuli sellainen kesäsateen tuoksu.

   Poista
 10. Ronaldo on todella upea, harmi ettei meillä kukkinut kuin kerran. Tuota darwinhybridiä täytyykin hankkia, nimi kauppalistaan siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut monia tulppaaneja, joista on iloa vain yhden kevään. Katsotaan miten Ronaldon käy.... Tuo darwin hybrid kasvaa minulla mielettömän hyvin. Yksi sipuli tekee kesässä monta sivusipulia ja niitä olen levittänyt laajalle alueelle.

   Poista
 11. Voi kääk, ihanaa! :) Meillä ei kuki vielä mikään muu kuin sinivuokko. Kyllä on myöhässä kevät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sinivuokot ovat aivan ihania! Ihastelen niitä aina tuolla tien toisessa päässä, jossa sinivuokot ovat kansoittaneet talon koko edustan.

   Poista
 12. Onpa siellä kevät jo pitkällä! Tulppaanitkin jo noin hyvin kukassa! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lämpenee :) Tänään oli oikeesti illalla lämpimän oloista. Aurinkopihan tulppaanit tykkää.

   Poista
 13. Voi tuollaisen Ronaldon minäkin mieluusti ottaisin kukkapenkkiin, Messikin kävisi:)) No mutta asiaan, kyllä on kaunis ihan todellakin. Täytyy syksyllä haeskella kun sipulit ovat myynnissä. Minunkin muutamat syksyllä istuttamat perus tulppaanit ovat alkaneet nousemaan. Olin jo ihan varma, ettei mitään nouse. Lämöpö on tehnyt tehtävänsä. Ihanan lämmintä tänään jo aamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit olivat tänään loistossaan :) oli aurinkoa ja niin lämmin!!! Niinhän vaan ne tulput sieltä nousee . Hienoa.

   Poista