2017-12-03

Jouluvaloja ja sipulikukkia

Tänään oli loistava päivä käydä uimassa, sillä ulkona on tihuttanut vettä. Muutaman kuvan sentään kävin nappaamassa pihalla olevista valoista, jotka ovatkin piristäviä erityisesti näinä päivinä, kun ei aurinko paista.

Pihan kukkahuoneen valaistusta olen säätänyt pitkin syksyä. Se on muuten uskomatonta miten moneen eri malliin valoketjut voi viritellä ja kun vielä löytäisi sellaisen haluamansa lämpimän valkoisen valosarjan laatikkoon kertyneistä sarjoista....

Nyt olen viimein tyytyväinen kukkahuoneen valoihin. Vanhoista valosarjoista ei löytynyt mieleistä, mutta uusi hehkulamppuja jäljittelevä sarja on kaunis. Sen lisäksi vanha lyhyt valosarja löysi paikkansa kukkahuoneen takaiseinän pyöreän peilin kehystäjänä.
Kukkamökissä majailee edelleen liuta sipulikukkaruukkuja valmistautumassa kevääseen. Päällä on lehtiä tasaamassa kosteutta ja suojaavat myös pikkupakkaselta. Pakkastalven tullen kannan ruukut kellariin, jotta eivät mene umpijäähän.
Sisällä taasen kieputin valosarjan maasta löytämäni metallirenkaan ympärille. Tästä tuli minusta simppeli, kevyt ja oikein onnistunut. Pimeällä se näytti kivalta ulkoa päin.


Tässä kasvitieteellisiä pikkutulppaaaneja vierashuoneen ikkunalaudalla. Jospa kukkisivat jo jouluna.


Kolmannen valosarjan kieputtelin tähden muotoon. Tähti oli hetken kukkahuoneessa, mutta tuo kylmä valkoinen valo ei sopinut sinne yhtään, Se saa nyt olla ulkosaunan seinustalla.


Pihan "valokaari" on ollut puissa koko vuoden ympäriinsä. Laitoin sen tuohon viime syksynä poikien pihapelimaalin yläpuolelle valoksi. Oli tänä vuonna helppo laittaa päälle, kun pimeä kausi taas alkoi. 

Viikoloppuna aikaa vierähti piparkakkutalon tekopuuhissa. Siitä tuli vastustamattoman herkullisen näköinen. Täytynee ottaa nopsaan kuvia ennen kuin joku käy napsaisemassa palasen.10 kommenttia:

 1. Aivan ihana valaistunakin tuo kukkahuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkahuone on nyt tosi söötti pihalla, kun leikkimökki koki kesällä muodonmuutoksen. Nyt voi laittaa valoja siäään ku on ikkunaa mistä ne näkyy ulos :)

   Poista
 2. Nyt niitä valoja kaipaa ja ne tuovat myös tarvittavaa tunnelmaa pimeyden keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olemaan ihan pimein aika, joten valot erottuu hyvin lähes vuorokauden ympäri!

   Poista
 3. Aivan ihana kukkahuone. Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää myöskin.

   Poista
 4. Kaunis ja tunnelmallinen tila! Ihania asetelmia olet tehnyt. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Hyvää itsenäisyyspäivää.

   Poista
 5. Hienot jouluvalot. Toivottavasti sipulisi kukkivat komeasti keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa odotella mitä ruukuista aikanaan putkahtaa esiin!

   Poista