2017-12-17

Sisällä ja ulkona

Viikonloppuun on mahtunut leipomista. Tänään paistoin joulutorttuja, mutta eilen leipiä!!! Leivoin sekä jouluimppuja että saaristolaisleipää. Ohjeet nappasin Suvikummusta eli Marjan-blogista. Kas tässä linkit ohjeisiin:

Aini Aleksandran joululimppu
Saaristolaisleipä

Siitä on niin niin pitkä aika kun olen leiponut leipää, mutta hyvinpä se sujui ja lopputulos oli erittäin maistuvainen. Saaristolaisleivät paistoin isoissa foliovuoissa, sillä eihän minulla ollut pitkulaisia vuokia, joita tarvittiin kolme. Foliovuoat olivat jääneet kaappiin aikaisemmalta joululta yli, kun tein lanttulaatikkoa. Netoimivat mainiosti leipävuokina.

Saaristolaisleipä ja joululimppu

Valkoisen amaryliksen ensimmäinen kukkavana pääsi leikoksi, kun se hujahti niin pitkäksi. Uudelleen kukittamani amryllis tekee tällä kertaa kaksi kukkavanaa. Sitä ei olekkaan ennen tapahtunut.Vilpolassa on monta ruukkua talvetuksessa. Ruukkuasukkaat, pelakuut, verenpisara, oliivi ja sitruunapuu, osoittavat mieltään aika suorasukaisesti huonoja kasvuoloja kohtaan. Keräsin taas vadillisen varisseita lehtiä...Jouluruusun nuput  ulkona ovat sensijaan juuri aukeamassa. Jos tulevan viikon sää sen vain saallii niin ne kukkivat jouluna.


8 kommenttia:

 1. Ihanat jouluruusut, toivotaan, että kukkiivat jouluna <3 Hyvännäköistä leipää! Mukavaa jouluviikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2014 jouluruusun nuput aukesivat 23.12. Nyt vois tehdä samoin👍

   Poista
 2. Oikein mainiosti onnistuivat leipomuksesi😊!
  Tein tänään limppuja, niistä tuli tällä kertaa erityisen muhkeita, kun olivat leivinuunin päällä kohoamassa.
  Minä en jaksa hoivata amarylliksiä seuraavaan vuoteen, tänä vuonnakin olen ostanut jo monta uutta. Pitäisi ehkä joskus kokeilla sitä uudelleen kukittamista, jos nyt veisinkin ne kukkineet risuverstaalle kevääseen asti ja kesäksi sitten pihalle.....
  Melkoisen urheita nuo jouluruusut💕
  Mukavan puuhakasta jouluviikkoa sinulle. Kisulle myös terkkuja🐾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli niin hyviä, että vein yhden saaristolaisleivän lahjaksi, reseptin kera 👌😊. Amaryllikset ovat olleet minulla samoissa ruukuissa viimejoulusta asti. Eipä ne paljo ole hoitoa saaneet minulta, muuta kuin kyydin pihalle. Osa taisi hetken olla kellarissa syksyllä. Ne ei kylläkään ole kovin kauniita muuta kuin kukinta-aikaan, mutta kyllä kannattaa kokeilla uudelleen kukitusta varsinkin jos olet löytänyt jonkin hienon värisen.
   Kisu kävi tänään tuskin edes terassilla kun oli niin kurja sadeilma....

   Poista
 3. Saaristolaisleipä on niin hyvää ja helppoakin itsetehtynä. Upea amaryllis ja ihanat jouluruusut, toivottavasti saat ihailla niitä jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristolaisleipää on tosiaan helppo tehdä kun ei tarvitse vaivata taikinaan sitkoa. Mukavaa jouluviikkoa sinulle:)

   Poista
 4. Hej Maria!

  Oj, jultårtor har jag inte ätit sedan jag flyttade från Finland men jag minns fortfarande hur gott de smakade. Prövade en gång att göra själv men det blev ett fiasko, jag är nog ingen bagare.

  Härligt med blommande Helleborus, här har de också knoppar.

  Ha en riktigt God Jul!

  VastaaPoista
 5. Joulutorttuja on helppo tehdä, kun kaupasta saa valmiita taikinalevyjä. Eikös niitä Ruotsissa ole tarjolla?.... Oikein hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista