2014-07-01

Pionin siirto onnistui

Syskyllä ikivanha pioni joutui kaltoin kohdelluksi salaojaremontin yhteydessä. Kaivinkone kauhaisia juurakon maasta ylös ja juurakon palaset viruivat saavissa mullan seassa monta viikkoa ennen kuin sain laitettua ne takaisin maahan. Pionin paikka on vaihtui, mutta se alkoi tehdä kevällä lehtiä. Saatiinhan sieltä sentään kukkakin täksi kesäksi. Kukkia tuli vain yksi, mutta todella iso!

Peurankellot leviävät aivan älyttömästi. Älä istuta pihaasi, jos et halua tosi leviävää kasvia.
 
Ruusut pilkottelevat vuorenkilpien seasta.

3 kommenttia:

 1. Peurankello on kyllä kova levistymään. Istutin sitä nurmikon kulmaukseen ja ympäriltä voi ajaa ruohon pois. Jotenkin pysyy hallinnassa mutta kaunis silti kasvi on. Minulla pionit juurakot viruivat nurmikolla viikon. Tuli kipeäksi enkä ehtinyt niitä oitis multiin laittaa. Seuraavana keväänä ajattelin että mennyttä ovat ne pionit. Kukkivat kuin viimeistä päivää mutta ehkä kukka oli hieman pienempi. Sanotaan että pionin kukinta menetetään kun joutuu siirtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina: Peurankello on jotenkin silkkinen ja minustakin kaunis kukkiessaan runsaasti. Aina voi todella jaa yli ja repiä pois jos tuntuu, että kasvaa liikaa. Peurankellossa on myös se hyvä puoli, että varsi on tukeva ja kukinto pysyy hyvin pystyssä. Tämä pioni kukki ennen siirtoa lukemattomalla määrällä kukkia, mutta uskon että jo ensi vuonna on odotettavissa useampi kuin yksi kukka.

   Poista
 2. Schön, dass du die Päonie noch retten konntest.
  Die hübschen Knäuel-Glockenblumen blühen bei mir auch überall.
  Deine Bilder zeigen einen wunderschönen Garten.
  Gruß, Anette

  VastaaPoista