2014-08-07

Ötökkä jos toinenkin

Tämä menee nyt ihan ötökkäraportoimiseksi, mutta hämmästyin todella eilen illalla, kun typistelin orapihlaja-aitaa niin käsi osui elävään oksaan. Kuva ei ole huisin tarkka mutta sain kuitenkin ikuistettua tuon "elävän kepin". Mikä lie nimeltään?

???
 
 
Daaliaan sen sijaan tuli sama pörriäinen, joka jo kesäkussa kävi ruokailemassa lehtosinilatvan kukissa. Tätäkään ötökkää en tunnista, mutta kiva näitä vierailijoita on kuvata...Päivänkakkara ja kultakuoriainen kesäkuussa

Tarhaidänunikko - Papaver Orientale -ryhmä, Maatiaisen siemenistä
Aika laihaa on kukinta puutarhassa tällä hetkellä. Tarhaidänunikot ovat kasvaneet simenestä parthaiten lähes varjoisassa paikassa, jossa kosteutta on riittänyt. Täytynee siirtää niitä aurinkoisempaan paikkaan myöhemmin. Kokonaista yksi tarhaidänunikko teki kukinnon, joka sekin oli varjopaikassa aika ränsistyneen oloinen. Kuvan ehdin ottaa :)

4 kommenttia:

 1. Ötökkkäpörrriäiset ovat kivoja. Tuo daalia- ja lehtosinilatvaeläin on kimalaiskuoriainen. Sellaisen olen kerran nähnyt akileijassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaiskuoriainen onkin sille sopiva nimi, sillä näyttää tosiaan ihan kimalaisen ja koppakuoriaisen yhdistelmältä. Kiitos tiedosta! Kaveri veikkai tuota tikkumatoa FBssä mittariperhosen toukaksi. Esim. Koivumittari

   Poista
 2. Mäkin törmäsin samaiseen elävään keppiin joitain päiviä sitten. Luulen, että on jonkin perhosen toukka.

  VastaaPoista
 3. Die Raupe sieht sehr interessant aus. Ich denke es ist ein Geometridae.
  Davon gibt es hier ganz viele im Garten.
  Gruß, Anette

  VastaaPoista