2014-09-04

Lumikellojen sipuleissa eroa

Istutin varjopenkkiin pussillisen tähtilumikelloja (Galanthus Elwesii) ja turkinlumikelloja (Galanthus Woronowii). Tähtilumikellojen sipulit peitin kuunliljojen juurelle ja turkinlumikellojen sipulit varjoyrtin juurelle. Molemmissa pusseissa oli 10 sipulia. Keväällä sitten lasketaan montako kukkaa nousee vai nouseeko yhtään. En liottanut sipuleita ennen istutusta, mutta täytyy kastella maata lisää tulevina päivinä, jotta lähtisivät juurtumaan.

Galanthus Elwesii on näistä hieman isompi eli 15 cm  korkea ja myös sen sipulit (5/6) olivat selvästi kookkaamman ja laadukkaaman oloisia kuin toisessa pussissa. Elwesiit olivat turvepurun seassa mikä varmaankin oli estänyt sipuleita kuivumasta.

Galanthus Woronowii pussin sipuleista puolet oli tosi pieniä ja kuihtuneen oloisia. Sipulipussin sisältö vaikutti aika onnettomalta Elwesii pussiin verrattuna. Sipulien kokoluokka on toki pienempi (4/5), mutta sipulien koko ja laatu näytti hyvin vaihtelevalta eikä pussissa myöskään ollut multaa sipuleiden seurana.

Pussillinen Galanthus Woronowii lumikellon sipuleja
Hyvä pussillinen Galanthus Elwesii lumikellon sipuleja

3 kommenttia:

 1. Kyllä noissa sipuleissa usein on eroja. Nyt mun sipulihankinnat ovat vähän hunningolla, kun kaikki aika menee penkkien mylläämiseen ja uuden rakentamiseen.

  VastaaPoista
 2. Lumikellot ovat niin herkän kauniita.
  Edellisessä tekstissäsi oli niin kaunista tunnelmointia!

  VastaaPoista
 3. Satu: Uutta kasvua sieltä siiten taas talven jälkeen nousee ja miten ihana onkaan sinun aikanaan laittaa täysiin uuteen penkkiin sipulikasveja
  Akileija: kiitos! Kesän jälkeen ekat kynttilät on tosi tunnelmallisia.

  VastaaPoista