2014-12-10

Joulu saapui koulupuutarhaan

Rauman Normaalikoulun yhteydessä Myllymäellä toimii puutarha, joka on yksi viimeisiä koulupuutarhoja Suomessa. Puutarhaopetus oli koulun opetussuunnitelmassa ensimmäisen kerran vuonna 1912. Parhaillaan puutarhan kasvihuone on virittäytynyt joulutunnelmaan. Tällä viikolla koulun oppilaat ovat yksi luokka kerrallaan käyneet kasvihuoneella glögillä ja istuttamassa oman joulutulppaanin.

Hienoa, että puutarhan lopettamisuhka on väistynyt. Puutarha on saanut jatkopäätöksen ja siellä toteutetaan kunnostusremontti lähitulevaisuudessa. Koulun oppilaat vetosivat vuonna 2012 Puutarhan puolesta -blogissaan puutarhan säilyttämisen puolesta. Koululaisten istuttamat tulppaanit.

 Joukko pelargoneja talvehtii kasvihuoneessa.

 Orkideanurkkauksessa oli huumaava tuoksu.


Tähtilukinlilja - Hymenocallis speciosa


Meidän ekaluokkalaiseen puutarhassa teki vaikutuksen banaanipuu: "Sillä oli yhtä suuret lehdet kuin minä itse." Odottelen, että yksi tulppaani kotiutuu meillekin ensi viikolla :)

Mukavaa joulun odotusta!

~ Maria ~

4 kommenttia:

 1. Oi empä tiennyt, että noin ihanaa koulua on edes olemassa!! Toivon sydämmestäni, että koulu ja sen oppilaat saavat jatkaa valitsemallaan tiellä!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno paikka! Nuo söpöt tulppaanit, aah. Tuollaisen kokoelman kun saisi. Mukavaa jouluodotusta sinne myös!

  VastaaPoista
 3. Ai Raumalla on sellainenkin. Tulee käytyä Raumalla pari kertaa vuodessa. Juuret kun ovat siellä päin. Täytyykin pitää mielessä tämä koulupuutarha, kun seuraavan kerran käydään siskojen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Minna: koulupuutarha on kyllä sopiva paikka välillä konkreettiselle toiminnalle, josta lapset varmasti tykkää
  Sametti Hortenssia: kymmenet mullasta pilkistävät tulppaanit olivat kyllä kivan näköisiä
  Anni: koulupuutarha on avoinna arkisin klo 7-14:30. Yksi antoisa vierailuajankohta on kuulema loppukesän aika, sillä puutarhalla toimitaan kesällä koulujen alkua silmällä pitäen.

  VastaaPoista