2014-12-30

Uusi vuosi, uudet suunnitelmat


VUOSI VAIHTUU JA UUDET SUUNNITELMAT MIELESSÄ:

Aurinkoinen talon edusta on istutuksia vailla. Siihen olen kaavaillut pensasruusuja ja mahdollisesti pari pientä puuta. Talon seinästä orapihlaja-aitaan on kuitenkin matkaa vain 3.5 m.  Pohdin onkohan tila riittävä esim. sirotuomipihlajalle?

Ruusujen valinnassa vaikeus iskee, kun niitä vasta onkin paljon ja tilaa taasen rajallisesti! Tarhakurtturuusu 'David Thompson'  näyttää tavanomaiselta, mutta saa minulta kannatusta, koska kukkii pakkasiin asti! Onko sinulla, joku suosikkiruusu, joka kukkii pitkään tai loppukesällä?

Tornionlaakson ruusu tai Mökinruusu voisi olla kaunis keskikesän kukkija ja 'Ritausma' on tosiaan kuin prinsessasadusta. Ranskanruusun 'Belle de Crecy' edessä olen täysin myyty, niin ja Tove Janssonkin on kaunis tumma.... Kyllähän näitä riittää. Ruusun tuoksusta voi tässä vielä vähän aikaa haaveilla, mutta ensi vuosi on istutusten aikaa.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE TASAPUOLISESTI!

Maria

3 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta Maria! Sirotuomipihlaja on kyllä aika keponen, varmaan mahtuu. Ritausma on tosi kaunis! Kurttuja en kannata vaikka moni niistäkin tykkää. Ne tekevät yleensä kaameasti juuriversoja. Kivaa kun pääsee kohta istuttelemaan, nyt vaan listoja tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi! :) Saan uskonvahvistusta istutushommiin Laitan Ritausmaan muistiin ja jätän kurtturuusut väliin, juuriversot on tosiaan välillä riesana...

   Poista
 2. Juuriversoiset ruusut kyllä tarvii tilaa. En ole mikään ruusu asiantuntija mutta en ehkä laittas kurttua.
  Onnekasta Uutta vuotta!

  VastaaPoista