2017-04-16

Lisää ruukkuja!

Meinas tulla ruukkupula. Sekä isoja että pieniä ruukkuja on liian vähän!

Kävin etsimässä paikallisista myymälöistä vähän isompia saviruukkuja ja yhden hienon löysinkin! Muodokas vaalea saviruukku oli Viherkäisessä ainokainen ja sen kiikutin oitis kotiini. Hintakaan ei ollut paha, kun maksoin siitä alle 9 euroa. Oliivipuu sai uuden sopivan kodin.

Oliivi
Sitruuna kaipaisi mielestäni myös saviruukkua muovisen sijaan. Perus punasaviruukkujen rinnalla myydään nykyään näköjään myös mudan värisiä ruukkuja. Ihastuin tuohon väriin. Se on vaihtelua punasaviruukuille. Kuvassa mallaan mahtuuko sitruuna ostamaani "mutaruukkuun". Näyttäisi juuri ja juuri mahtuvan. En ole vielä vaihtanut sitruunaa savirukkuun ja kävin itseasiassa ostamassa vielä numeroa isomman ruukun, sillä puu on nykyruukussaan vinossa. Isompaan ruukkuun vaihdossa saanen sitä suoristettua.


Taimiruukut tietenkin alkoivat jo loppua. Koulin aamulla samettikukkia ja tuli muutamalle tyhjälle jogourttipurkille käyttöä.

Oletko koskaan koittanut tehdä jogourttipurkin pohjaan reikää? Minä olen. Hakkaan saksen kärjellä, töks ei mene läpi! Otan puukon ja isken sillä, koko pohja halkeaa. Kolmanneksi haen jykevän naulan ja hakkaan pohjaa sillä seurauksella että purkki on ihan lysyssä. Käsittämätöntä miksei purkin pohjaan saa ihan kunnon välineillä muutamaa pientä reikää?

Uusi yritys. Otin porakoneen käyttöön. No johan alkoi toimia. Reikiä tuli liukuhihnalta! Sain kuin sainkin samettikukat koulittua aamulla.

Porakoneella saa mainiosti tehtyä reiät jogourttipurkkien pohjaan


Lisäsin kukkamultaan reilusti vermikuliittia. Jospa näin juuret kasvavat vahvoiksi kuohkeassa ja ilmavassa seoksessa.

Vermikuliittirakeita kukkamullan seassa
Ensimmäinen kypsä sitruuna tömähti puusta tänään lattialle. Se tuoksuu hyvälle

Vilpolaan tuleva ilta-aurinko on ihan mun lemppari

32 kommenttia:

  1. Voi mahoton, oman sadon sitruuna! Mieletön juttu. En voi kuvitella sen tuoksun ihanuutta. Oi että.
    Ihana tuo viherviidakkosi, auringossa tuo on oikea miniparatiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoikkunalle on nyt kerääntynyt hurja viherjoukko paistattelemaan päivää ;)

      Poista
  2. Kivoja kuvia!Ja hyödyllinenkin tämä postaus oli. On meinaan just ärsyttävää, kun veitsellä tökätessä on purkin pohjassa sen kokonaan halkaiseva viilto. Nytpä tiedän hyödyntää seuraavaksi isännän porakonetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ennen älynnyt käyttää porakonetta, mutta nyt löytyi niksi miten jogurttipurkkeja voi helposti kierrättää taimipurkeiksi. Isännä porakone vaan peliin mukaan ;)

      Poista
  3. Oho. Omaa sitruunasatoa saat... Että semmosta! Maistuis varmaan mullekin. ;O) Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika luxusta vai mitä :D. Tänään oli uunissa sitruunakalaa, mutta oma sitruuna ihan unohtui pääsiäistohinassa. Pitää muistaa käyttää se vaikka huomenna, kun isännän verkkokalaa on vieläkin jääkaapissa.

      Poista
  4. On varmaan jännä ääni, kun kypsä sitruuna tömähtää alas. Ihana kokemus! Maistoitko? Tuo mudan värinen ruukku vaikuttaa kiinnostavalta, voisi olla hyvää vaihtelua tavissaviksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse missasin tuon äänen ku olin silloin tietenkin pihalla :D. Keittiössä oli mies ihmetellyt että mitä olkkarissa oikein tapahtuu ja pisti jutun kissan piikkiin! Unohdettiin tänään maistaa... Huomenna sitten :)

      Poista
  5. Olen haaveillut omasta sitruunapuusta monesti, muttei taida tilat riittää. Oma sitruunasato onkin eksoottista herkkua pohjolassa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunapuu on kyllä nätti. Ei edes kovin iso, mutta sitä saakin sitten säännöllisesti leikata...

      Poista
  6. Nuo mudan väriset ruukut ovat kauniita! Ja sitruunapuun sato upeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutaruukkuja on näköjään ihan yleisesti myynnissä. Niitä oli sekä ruokamarketin että vihermyymälän hyllyssä. Juu ihan kunnonkokoinen sitruuna ;)

      Poista
  7. Nättejä ovat nuo mudanväriset ruukut, vaikka peruspunasaviset viettelevät silti useammin!

    Ihanaa, oma sitruuna, onnentyttö, juhlanpaikka varmasti sen herkutteluun :D :D :D Sitruspuut ovat haaveissa, muutama ihan pikkuruinen tulossa, mutta niistä satoa ei varmaan vuosiin vielä saada, mutta joskus toivottavasti kuitenkin.

    Mukavaa 2. Pääsiäispäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila päivä on hujahtanut kaikkea kivaa touhuten. Unohtui maistaa sitruunaa. Jos huomenna muistaisi niin sitruuna olisi vielä aikas tuore :D. En kyllä tiedä miten vanha tuo puu on, sillä se on ollut minulla vasta vähän aikaa. Etelässä kasvavat varmaan aika nopeasti satoikään. Onko sinulla muuten kasvihuone? Viihtyisiköhän sitruunapuusi siellä kesän...

      Poista
  8. Olipas mukavaa lukea kuulumisia💚 Tuttu sitruunapuu kuvissa ja nyt satoa jo antaa,voi miten Kiva. Ja porakone jälleen hommissa mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Minna! Huomasin että olit tutustunut instaan, sinnekin sitten vaan kuvia latailemaan :D. Porakone on ihan paras!

      Poista
  9. Puutarhurin työkalu - porakone - ei ihen ensimmäisenä tule mieleen taimikylvöissä:) Upealta näyttävät suuret viherkasvisi, ja oikea sitruunapuu, sitä ei kaikilla kasvakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä välillä yllättää :D. Kiitos Sirkku kommentistasi!

      Poista
  10. Kauniin ruukun olet löytänyt. Ihana kun saat sitruunoita omasta puusta. - Hyvää toista pääsiäispäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä molemmat oli kivoja ruukkuja. Lasittamattomia saviruukkuja oli itseasiassa lähikaupoissa aika vähän. Paljon enemmän lasitettuja malleja ja reiättömiä suojaruukkuja

      Poista
  11. Ruukkupula on tuttu asia. Hurjasta määrästä ruukkuja ei millään meinaa löytyä sopivaa :) Kiitos porausvinkistä, tuokin on tuttu ongelma. Saviruukkuihin olen poraillut reokiä, mutta enpä hoksannut ottaa noin järeää asetta esiin muovipurkkien kanssa. Ihanaa omaa sitruunasatoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pora on vaan niin kätevä monessa kasvienhoitoon liittyvässä hommassa! Erityisesti jogurttipurkkien käsittelyssä ;). Saviruukkuihin tosiaan saa myös poralla reiän!

      Poista
  12. Ihastelen oliivipuutasi se on niin hyväkuntoisen näköinen ja samoin tuo sitruunapuu.
    Koskaan ei ruukkuja ole liika ja monesti sopivan kokoiset tuntuvat olevan kortilla.
    Tuo reikien teko poralla tuntuu niin järeältä, että ei ole tullut mieleenikään ja kuitenkin silä konstilla olisi käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivi ja sitruuna kasvattavat nyt innolla lehtiä ja pitävät sumuttelusta. Pora toimii välillä yllättävissäkin paikoissa :D

      Poista
  13. Olisipa ihana saada oman puun sitruunoita, ne maistuvat taatusti paremmalle kuin kaupasta ostetut. Porakonevinkki oli erinomainen, täytyy lainata sitä mieheltä tarpeen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunan tuoksu on ainakin kohdallaan, vielä ei ole maistettu. Juu kannattaa kysyä mistä porakone tarpeen tullen löytyy :).

      Poista
  14. Sopivan kokoisista ruukuista tuntuu aina olevan pulaa. Upea sitruuna ja olivipuu sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä tulee ihan akuutti ruukkupula ;). Sitruuna ja oliivi on mun aarteet :).

      Poista
  15. Hej Maria!

    Tänk att det alltid uppstår krukbrist, det måste vara en bra affärsidé att producera krukor. Jag tycker inte jag har så många, lite pelargoner plus något till men jag fick också åka iväg och köpa nya krukor.

    Härligt med egenproducerad citron!

    /Gunilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Gunilla, minullakin viherkasveja sisätiloissa on aika vähän, mutta sisällä talvetettavat kasvit ja kesäkukkien taimet ovat nyt vallanneet kaikki ikkunanedustat! Puusta pudonnut sitruuna oli muuten tosi mehukas ja maukas! :)

      Poista
  16. Oma sitruuna! Vilpolan kukka ilta-auringossa on sykähdyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nettimartta, oma sitruuna maistui ja näyttää niin lupaavalta, että sato vielä tuplaantuu :). Tykkään niin Vilpolan ilta-auringosta. Tänään nappasin siellä iltakuvan kurjenpolvesta, joka odottelee kukkivana ulos istutusta.

      Poista