2015-08-01

Lilaa ja punaista

Keväällä ostin "pikkutaimiverenpisaroita" ja kukintaa onkin saanut odottaa aika pitkään. Tämä lila ihanuus kyllä yllätti minut, sillä kukinnot ovat isoja, jopa 10 cm leveitä. Nimi on osuva 'Blue Mirage'. Kärhöt kukkivat ja eilen bongasin ruusupavuissa vähän jotain punaista.

Pioniunikkojen kukinta on alkanut hiipua talon edessä. Etupihalla on aikamoinen viidakko. Pioniunikoista osa makaa maassa ja osa kurkottelee ylväästi pystyssä. Auringonkukat ovat venähtäneet suuremmiksi kuin pienet kirsikkapuun taimet ja tuoksuherneet rehottavat valtoimenaan. Palataan etupihalle myöhemmin, kun tuoksuherneet alkavat tehdä kunnolla kukkia...


Fucsia - 'Blue Mirage'
Hagley hybrid kukassa 17.7.2015
Hagley hybrid kukassa 31.7.2015
Ruusupapu - Phaseolus coccineus


9 kommenttia:

 1. Onpas upean värinen verenpisara! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Minustakin se on hieno ja tooosi muhkea.

   Poista
 2. Ihanat kukkaset. Tuo verenpisara on kauniin värinen ja erikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verenpisara tosiaan yllätti minutkin kuinka hieno se on. Ei pikkukuvista aina tiedä millaisia kukista oikeasti tulee.

   Poista
 3. Kauniit verenpisarat! Sidotko tuota kaunista kärhöä aina sitä mukaa, kun sen kasvu etenee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Olen kieputtanut sisalnarua vanhan luumupuun ympärille samalla kun pituutta on tullut kärhöön lisää. Tuo kärhö osaa kyllä itsekin tarttua naruun ja kaarnankoloihin kiinni. Sopivassa tilanteessa olen kuitenkin kiepauttanut kärhön pään narun ja rungon välin. Jätän narun puuhun talveksi. Se muuttuu harmaaksi ja toimii vielä ensivuonnakin, sillä tuskin hapertuu katkeavaksi vielä yhden talven aikana.

   Poista
 4. Oih niin kaunista kukintaa!

  VastaaPoista
 5. Minäkin kasvatin ruusupapua tänä vuonna, verhosin meidän cattion sillä ja karhunvattua on ennestään ja viiniköynnöstä. Katit valittaa näkymäesteistä. Ruusupapu on kaunis, sen punaisuus on ihana.

  VastaaPoista