2015-08-15

Pienet porkkanat

pienet porkkanat ne lystikkäitä on...... varsinkin, kun ensimmäiseksi maasta nousee tuollainen kolmihaarainen kaveri :) Ekaa kertaa siis tässä puutarhassa kasvaa porkkanoita. Niinpä porkkanoiden nostohomma on minusta aika jännää. Porkkanoita on kolmessa kasvulavassa. Niitä on kiva napsia ylös ja rouskutella samantien tuoreeltaan.

Osa porkkanoista on kesälajiketta 'Pariser Markt' eli tuollaisia pyöreitä pikkuporkkanoita. Ja osa aikaista perusporkkanaa Daucus carota subsp. sativus 'Primo F1 Hybrid'.

Porkkanat kasvoivat yhdessä lavassa paljon isommiksi kuin kahdessa muussa, Taitaa olla sopivat ravinteet ja kosteuden pidätyskyky luomu kasvumaan mullassa, jota oli juuri sopiva pussillinen tuohon yhteen pieneen lavaan. Kaikkia lavoja olen kuitenkin kastellut yhtäläisesti.
Luomu KASVUMAA mullassa porkkanat tosiaan ovat KASVANEET paremmin kuin puutarhan perusmaassa. Naattikin on alla olevassa kasvumaan mullan porkkanassa komeampi!  

Keskellä perusporkkana ja muut ovat  hassun näköisiä pyöreitä porkkananoita. Taidan kuitenkin jatkossa viljellä mielummin perusporkkanaa. Eihän tuosta pyöreästä saa kuin yhden haukun ja sitten se on syöty.
Kuunlilja
Punaväri on edelleen valloillaan suuressa osassa puutarhaa. Onneksi tuoksuherneet ovat niin hyvässä kasvussa, että alkoivat kukkia kunnolla "maalipesusta" huolimatta. Oriental liljat ovat nyt parhaimmillaan. Minä niin rakastan niiden tuoksua.
Tuoksuherne
Oriental-lilja 'Muscadet'

Oriental-lilja 'Muscadet'

7 kommenttia:

 1. Ihania pieniä porkkanoita ja liljoja... ja varsinkin tuoksuherneitä! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouskuttelin taas noita pyöreitä porkkanoita. Onhan se vähän outoa et porkkana kasvaa pyöreäksi :). Tuoksujerneet on niin reheviä. Viikonloppu on mennyt ihanasti lämmöstä nauttien

   Poista
 2. Mun kaikk tuoksuherneet kuali...tai ei ihan yhteen ruukkuun jäi jotakin kituvaa mutt ei edes nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi niitä. Mistähän ne otti nokkiinsa.

   Poista
 3. Mä en ole oikein koskaan ymmärtänyt noita pyöreitä porkkanoita. Eihän niissä ole mitään syötävääkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään enää tiedä miksi ostin niiden siemeniä. Kyllä siinä koko porkkanan idea häviää, kun se on pyöreä. Porkkanan pitää olla pitkä, jotta siitä saa monta haukkua!

   Poista
 4. Tuo samainen lilja avautui täälläkin. Sen tuoksu on niin huumaava ja löyhähtelee hollin matkaa liljojen ympärille<3

  VastaaPoista