2015-11-15

Puutarhassa loppusyksyn muutokset

Tänään palasin kotiin pääkaupunkiretkeltä mukavasti jo puolen päivän jälkeen niin ehti valoisalla tehdä pihatouhuja. Ensin piti tietysti mennä tsekkaamaan mitä jouluruusuille kuuluu. Yksi nuppu oli kirinyt reippaasti kaikkien muiden yläpuolelle. Muutamissa kehäkukissa oli vielä kukkia - tosi sinnikästä. Nostin viimeiset porkkanat maasta ja kylvin loput pussin pohjalla olleet porkkanan siemenet. Kuvasinpa vielä yhden pikku orvokin joka tänään näytti siltä, että eipä siinä enää juuri kuvattavaa ole. Kuukausi sitten hän oli selkeästi pirteämpi. Yhden kehäkukkayksilönkin syksyinen muutos on nyt ikuistettu! Huomaatko sen kuvista? :)

Iltapalaksi rouskuttelimme meheviä ja niin maukkaita oma maan porkkanoita. Nam!
Kehäkukka 15.11.
Kehäkukka 18.10.
Orvokki 15.11.
Orvokki 18.10.


8 kommenttia:

 1. Nog känns det lite vemodigt allt när trädgården tar farväl för denna säsong samtidigt som jag känner att nu finns tid för annat också. Snart är julen här och när den är över får vi börja nedräkningen inför vårens ankomst.

  Allt gott!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri Gunilla, pieni haikea henkäys, mutta ihana kun joulu lähenee ja sitten alkaakin jo uusi vuosi ja tosiaan kevään odottelu.

   Poista
 2. Ihana nähdä vielä kukkia! Meillä lumi peittää jo maata ja pakkasta on neljä astetta. Mukavaa viikkoa Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tuntuu vielä niin kaukaiseltA kun sitä ei ole tänne viel satanut! Mukavaa viikkoa samoin.

   Poista
 3. Uskomatonta miten vielä löytyykin kuvattavia kukkasia. Meilläkin on ollut jo sellaisia pakkasia, että kaikki kasvit ovat paleltuneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli kuukausi sitten muutama kunnon pakkasyö, kehäkukat vaan ovat availleet kukkia sen jälkeen kun on ollut niin leutoa pitkään....

   Poista
 4. Kuulinkin uutisista tänään että etelässä on poikkeuksellisen leuto marraskuu. Täällä puutarha nukkuu jo talviuntaan lumipeitteen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän täälläkin talviunet kohta ala. Tänään oli jo terassi aamulla jäinen ja auto vaati vähän sulattelua....

   Poista