2015-11-24

Havutötterö

Kiitokset kommenteista edelliseen postaukseen! Niistä tuli nyt ja niinkuin aina hyvä mieli. Saan tietää, että olette käyneet piipahtamassa täällä blogissa. Olen tänä vuonna tehnyt havutöitä enenmmän kuin koskaan ennen joulun alla. Innostuin, kun bongasin Kanelia ja kaardemummaa -blogista havutähden ohjeen. Se oli minusta niin hieno! Havutähden tehtyäni halusin kehitellä jonkin toisen havutyömallin ja lähtökohdaksi valitsin tyhjän saviruukun, kun sellainen sattui olemaan käsillä. Viritin ruukun keskelle kepin rautakaupasta ostetuilla sidontalangoilla (surrilanka) sekä ohuemmalla metallilangalla.  Surrilankojen päät taivutin ruukun reunan alle.Kehikon päälle ladoin havuja ja kieputin ne metallilangalla ympäriinsä. Alareunan töröttävät havujen päät sain ojennukseen rautalanganpätkillä, jotka taivutin ruukun reunan alle.


 Tässä vaihessa aloin epäillä, että tuleeko tästä mitään.  Tötterö oli karun näköinen ja metalillanka loisti rumasti havujen päällä.


Aloin pujottelemaan pieniä havupätkiä metallilangan alle.


Havutötteröstä tuli muhkeampi ja metallilanka jäi piiloon vihreän alle. Tumma metallilanka on muuten parempaa havuaskartelussa, sillä se ei niin erotu vihreän seasta.

Aamuhämärä ja ledvalot niin huomaan, että havutöttteröstä  tuli ihan tunnelmallinen terassipöydän koriste!


Tänään pääsin askartelemaan Normaalikoulun puutarhalle havukransseja. Pari kranssia syntyi alle tunnissa, kun tarjolla oli valmis kranssipohja ja valmiiksi pilkottuja havuja. Sain siis viettää oikein havuaskartelijan juhlatunnin, kun yhdessä mukavassa porukassa teimme havukransseja ja maistelimme glögiä.

14 kommenttia:

 1. Havutöitä on kiva tehdä ja tehdessä syntyy usein uusia ideoita, joita sitten on hauska toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva ja Niitä on myös Aika nopea toteuttaa, jos vaan on materiaalia

   Poista
 2. Havut on kivoja kaikissa muodoissa. Kivaa ja kaunista olet saanut aikaiseksi. Taidan napata idean.Kiitos

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea! <3
  Yleensä noihin kieputetaan kanaverkkoa ensin alle kartioksi. Mutta eihän se tosiaan mitään verkkoa tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kanaverkko onkin hyvä pohja! Jos vaikka laittaa saviruukun ympärille kanaverkon niin pohjan saisi tosi kätevästi tehtyä

   Poista
 4. Det blev ju hur fint som helst!! Kul att dekorera med något som man själv gjort, jag är dessvärre fullständigt obegåvad på området.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla! Minä kyllä tykkään toisinaan jotain askarrella.

   Poista
 5. Kiva pöytäkuusi. mulle riittäisikin ihan tuollainen joulunakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä on myös hyvä tuoksu, jos sen tuo sisälle ;). Kyllä se varmaan muutaman päivän pysyis lämpöisessäkin vihreänä

   Poista
 6. Tuollaisen tähden minäkin askartelin samaisella ohjeella:)
  Myös pieni kuusesi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähti on aivan huippu! Mallailen vielä paikkaa toiselle tähdelleni mihin sen voisin asettaa.

   Poista