2017-07-14

Akileijakesä

Akileijojen kukinta on kestänyt tosi pitkään. Keittiön ikkunan alla varjopenkkissä valkoiset 'Lime Sorbet' akileijat luovat edelleen kesätunnelmaa. Keväällä siirsin pikkruisen akileijan taimen syrjään kurjenpolvi-istutuksen tieltä. Se alkoi kukkia ja paljastui ilokseni 'Nora Barlowksi'.

Pari tämän kesän uutuutta kukkii viime vuoden jaloakileijakylvöistä, jotka tein siemensekoituksesta nimeltä 'Mrs. Scott'.  Eli tässäpä näitä vanhat ja uudet kaunottaret. Ja Vilinan lintutarinat jatkuvat....

Omenapuun juurella kukkiva lehtoakileija

Siirtämäni 'Nora Barlow'
Kokoeroa on :)


'Lime Sorbet' ikkunan alla
 
Vilina kuuli rapinaa
Tervapääsky on lähdössä pesältä räystään alta
Tässäpä minä tervistä jahtaan

Vilina tuli eilen terassille syliini köllimään. Meillä oli oikein mukavaa puolitaisessa auringossa nautiskella päivästä. Kunnes räystäällä taas rapisi ja musta kiitäjä lähti lentoon suoraan minua kohti... Samassa silmänräpäyksessä kissa pomppasi kuin vieteriukko sylistäni ilmaan. Tervis selvisi tällä kertaa ilmahyökkäyksestä...


Uusi jaloakileija siemensekoituksesta 'Mrs. Scott'
Jaloakileija

15 kommenttia:

 1. Kauniita akileijoja. Minä tilasin pari päivää sitten akileijan siemeniä, 'Nora Barlow mix'n ja 'William Guines'n. Pitää ripotella penkkiin ja toivoa, että ensi keväänä muistan jättää siementaimet rauhaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileijat ovat kiitollisia siemenkasvatettavia. Minulla kasvaa valkosipulien seassa hurjasti akileijan taimia. En muista mitä siemeniä olen sinne heittänyt.... ja ihan lähellä ei kyllä ole emokasvia. Aina pitäisi kirjata muistiin..

   Poista
 2. Akileijat ovat ihania ja tuo lila-valkoinen on itse suloisuus :) Minä olen vuosi vuodelta hurahtanut akileijoihin enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta! Tuo valkoinen taitaapi olla 'Tower light blue', jonka siemeniä kylvin samalla kuin ' Lime Sorbetia'..... akileijat on hyviä! Kukat korkealla lehdet matalalla :)

   Poista
 3. Akileijat ovat olleet upeasti kukassa tänä kesänä. Kylvin keväällä William Guinnesia ja kohta saan istuttaa ne ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tutustua tuohon 'Williamsiin' Puutarhamyyräkin oli innostunut siitä.

   Poista
 4. Akileijoja on niin paljon erilaisia ja siihen vielä risteymät päälle. Ei lopu variaatioita. Silti en ole saanut samalla tavalla akileijoja villiintymään, mitä monella. Nyt tosin näkyy todella paljon pieniä alkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin siitä se lähtee kun alkuja on! Minullakin on alkuja paljon valkosipulien kyljessä. Taidan siirtää niitä syksyllä toisaalle...

   Poista
 5. Ihana Nora Barlow! Herkkiä nuo akileijat, ovat tosi suosittuja puutarhakukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora Barlow on kerrassaan hieno ja kukkii pitkään sekin!

   Poista
 6. Suloisia akileijoja! Mahtavaa, että on niin paljon erilaisia akileijalajikkeita kokeiltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta lajikkeita on paljon ja akileijat vielä mahtuvat aika pieneenkin tilaan. Jos pihalla alkaa tulemaan ahdasta niinakileijan mentävä kolo on aika helppo löytää :)

   Poista
 7. Akileijat ovat lempikasvejani :)

  VastaaPoista