2017-07-04

Seminaarin puutarhassa

Avoimet puutarhat -päivänä kävin Rauman Seminaarin puutarhassa. Puutarha on ihan meitä lähellä. Molemmat pojat ovat Normaalikoulussa, jonka yhteydessä puutarha toimii ja toteuttaa osaltaan koulun opetusohjelmaa.

Puutarhassa muutama iso viljelylaatikko kukki valtoimenaan ja silmään pisti erityisesti hohtava oranssi väri sinisen ja päivänkakkaroiden keskellä. Olisikohan tuo oranssi ihanuus Oranssikeltano  'Pilosella aurantiaca', joka oli esillä Rikkaruohoelämää-blogissa pari päivää sitten....

Punapäivänkakkarat kukkivat kultasateen vieressä.

 

 Kesäkukkamaan kasvit olivat vasta pieniä alkuja suurin osa. Käyn kuvaamassa niitä mieluummin loppukesästä.


Oppilaiden oma hyötykasvimaa.


Täällä on ongelmana, että vorot ovat usein vieneet herneet ym. ja verottaneet satoa.

Kukkalaatikoissa oli hauskan värisiä tuoksuherneitä.

14 kommenttia:

 1. Onpa kiva kukkatarha ja kasvimaa! Harmi noita voroja, todella.
  Ihan oranssikeltanolta näyttää. Hienosti sopii siniseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkatarha oli kuin iloinen kukkapelto. Toivottavasti vorot pysyisivät loitolla. Ainakin kyltissä nyt lukee että kasvit ovat luokkien ja tarkoitettu opetuskäyttöön. Kiitos oranssikeltanohuomiosta! Kävin seminaarin mäellä kuvaamassa ja illalla näin oranssikeltanon Rikkaruohoelämää-blogissa. Törmäsin siis oranssiin minulle vieraaseen kukkaan kaksi kertaa samana päivänä :). Puutarhalla ei ollut henkilökuntaa enää paikalla, jotta olisin voinut kysyä, joten hyvä kun selvisi mikä kukka kuvissa on.

   Poista
 2. Onpa mukava puutarha, ja lapset pääsevät yhdessä tekemällä tutustumaan puutarhaelämään, mahtavaa! Kauniin näköinen väriyhdistelmä tuo oranssi/sini/valkoinen sekä sini/valkoinen (mikäs heinäkasvi? en tunnista kumpaakaan). Mehitähdetkin ovat kauniita ja todella ihanat tuoksuherneet. Mutta pelättien suku on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta oli jo lähtenyt paikalta, kun kävin puutarhassa ja noissa monivuotisissa kukissa ei ollut nimikylttiä niin harmi kyllä en osaa sanoa mitä kukkia ovat. Pelätit on hauskat :)

   Poista
 3. Ihana hyötykasvimaa! Törkeätä, että vorot käyvät poimimassa toisten työn tuloksen. Onkohan tuossa kuvassa tuoksuherne vai ruusunätkelmä? Upea puutarha.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Cheri huomiosta! Ruusunätkelmä se tosiaan on! Monivuotisissa kukissa ei ollut nimikylttejä niin enhän minä niitä tunnistanut :) . Ajattelin vaan että vähän on erikoinen, mutta hieno tuoksuherne...

  VastaaPoista
 5. Hieno keltano. Meillä on rikkaruohona sitä normikeltanoa.. Kaunis hyötykasvimaa ja kaikki muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oranssikeltano oikein loisti kukkien keskellä.

   Poista
 6. Hienoa kukintaa. Kiva kasvimaa oppilailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppilaat ovat tehneet hienot nimikyltit ja hauskat pelättimet.

   Poista
 7. Semmonen rennon oloinen paikka ;)

  VastaaPoista
 8. Där finns mycket vackert att inspireras av, en härlig promenad i bland blommande sommargrönska.

  Du är en duktig fotograf Maria!

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla! Välillä on hauska kuvata ihan muita paikkoja kuin omaa pihaa, jossa lähes kaikki kuvakulmat on käytetty :)

   Poista