2019-04-07

Onnen pisaroita

Lumikellot keikkuvat kauniisti. Kukinnot aukeavat apposelleen päivällä, mutta menevät yöksi suppuun. Ne ovat kukkineet puutarhassa jo pitkään.

Eilen oli niin aurinkoista ja lämmintä! Kimalaiset ja perhoset lennähtelivät innolla pihan sahrameissa. Laitankin instaan niistä lisää kännykkävideota. Ne olivat eilen aivan ihastuttavia.Löysin perjantaina poistomyynnistä säkeittäin "Pollen parasta". Ostin kolme isoa säkkiä ja yhden säkillisen jo levitin pihalle. Sitähän olisi voinut ostaa vaikka tuplamäärän, silllä äkkiä yksi säkki tuonne ulos levittyi. Säästän kuitenkin säkillisen kesäkurpitsoille ja kolmannen säkin vien mökille.

Pollen parasta herukkapensaan juurella, jossa kasvaa pihaesikkoa ja muutama krookuksen lehti

Aurinko tai kuivuus on näköjään hiukan kellastuttanut esikon lehteä.
Pihaesikko - Primula pubescens

Peurahuoli ei ole hävinnyt vaan ne ovat nyt jokapäiväinen riesa. "Mitäs sitä hyvää laidunmaata jättämään", tuumii peura, joka tulee aina napsimaan uudet vihreät, jotka maasta nousevat. Aamulla kävin pihalla ja eilen levitetyssä "Pollen parhaassa" näkyy lavankaulusmaalla tuoreita sorkan jälkiä. Onkohan lumikello ainoa kevätkasvi johon peurat eivät iske...

Pihaesikkokuvan vasemmassa yläkulmassa näkyy valkoista, joka on hallaharso kukkapenkissä peuraestona. Kaikki omistamani harsot ovat käytössä... Eilen googlailin keltaista hirvinauhaa ja betoniin valettavia tolppakenkiä. Kiersin myös Rauma pilarikenkien myyjät mutta 75*75 mm kokoisia kenkiä ei tietenkään ollut hyllyssä, että olisin tänään päässyt valamaan tolpanjalkoja betoniin.

Lopetan kuitenkin peuravuodatuksen tältä erää.

HEI KIITOS kaikille TAIMI-kirjan arvontaan osallistuneille! Voittajan olen julkistanut kirjan arvontapostauksessa; http://puutarhakamari.blogspot.com/2019/03/taimi-kirja.html

Postittelen kirjan viimeistään loppuviikosta!

21 kommenttia:

 1. Lumikellot ovat niin ihastuttavia!
  Ymmärrän peruapurinasi. Ennen tieremppaa peurat löysivät reitin meidän pihaamme, jonka johdosta olin jo kauhuissani niiden vähäisistäkin tuhoista. Tieremppa taisi muuttaa peurojen kulkureittiä ja toki alapihan aitaaminenkin auttoi asiaa. Nyt ei ole peuranjälkiä edes näkynyt.
  Onko Pollen tuotoksia jossain muuallakin myynnissä, kuin ysittäisillä talleilla? Sepä hauska kuulla.
  Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin blogistasi, että olivat käyneet teilläkin, mutta hienoa että ovat tehneet U-käännöksen!!! Honkkari myi heillä olleen erän loppuun. Sanoivat että toimittaja vaihtuu. Säkin normi hinta oli reippaasti yli kympin. Ehkä 13.90, joten sillä hinnalla ei kyllä ois tullu kauppoja, jos tää ei nyt ihan jotain ihme ainetta ole. Se oiskin ollu hyvä ku ois toiminu peuran karkottajana ! ;) ;). Mut ei, taisivat peurat syödä mielellään vähän myös pollen parasta tulppaanien mausteena.

   Poista
 2. Pollen paras on minun luottolannoite ja kate, saan hakea sitä läheiseltä hevostilalta jossa pidetään hevosia vieläpä luomuravinnolla. Mahtavaa tavaraa. Ihanat lumikellot, tykkään niistä osin siksi että kukkivat viikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on puutarhurin unelmanaapuri! En ole aikaisemmin tajunnut, että lumikellot tosiaankin kukkivat superpitkään!

   Poista
 3. Ihanat kuvat lumikelloista. 😊😊

  VastaaPoista
 4. Kauniita lumikelloja, omat vielä lumien alla. Meillä ei ole peuroja, mutta huomasin, että silmien näkymättömissä olivat jänikset nauttineet kevätvihman varret niin alas, kuin lumen alta vaan oli mahdollisuus popsia. Eli kukintaa taitaa olla turha odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän poha on tähän asti säästynyt tuhoilta aika pitkään, mutta nyt muuttui totaalisesti. Kurjaa kun talven jälkeen kauan odotetut tai juurisyksyllä istutetut kasvit katoaa parempiin suihin...Jänikset, rusakot ja citykanit eli kyllähän näitä herkkusuita riittää...

   Poista
 5. Hej Maria!

  De vackra snödropparna talar om att nu är det dags för våren att göra entré. Märkliga växter egentligen som tar sig upp genom snö och is, de bryr sig inte om kylan.

  Allt gott!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ei muuta kuin verkottamaan! Meillä peurat ja rusakot syövät mökillä keväisin lähes kaikki, jos tiittejä ei suojaa kananverkolla. Lumikellot ja helmililjojen kukat (mutta ei lehdet) saavat olla rauhassa, samoin narsissit. Muut syödään! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu tämä on ihan mahdotonta kun tähän asti olen levittäny sipulit ihan huoletta jokapuolelle ympäri puutarhaa. Narsissit ei meidän pihassa ole menestyneet. Ne on lähes kaikki itsekseen hävinneet ja muutama sitkeä enää jaksaa nousta maasta. Sellaisenkin peura oli onnistunut kävelemään poikki. Kiitos tsempeistä! Kanaverkkoa lisää lisätty ostoslistalle.

   Poista
 8. Ihania kuvia! Keväällä on kyllä mukava seurata luonnon heräämistä eloon:) Voi harmistus noita peuroja..vaikka kauniita elämiä ovatkin niin ikävä riesa kun pihan syövät, meillä meinaa puput tehdä tuhoja..ja täällä kun ovat vielä sellaisia jättimäisen kokoisia että hotkivat hetkessä pensaat jos silmä välttää ja suojat pettää:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elättelen vielä toivoa, että peurojen vierailut loppuisivat kun kevät etenee pidemmälle. Toivottavasti niin käy, ja luonto tarjoaa kohta ruokaa muualla kuin puutarhassa niin pupuille kuin peuroillekin

   Poista
 9. Kauniisti lumikellot kukkiivat. Toivottavasti muutkin säilysivät peuroilta. Ovat kyllä harmi, missä niitä on. Tiälläpäin ei tänätalavena oo näkyny jäläkiäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :). Lisäverkoilla täytyy varustautua ensi kevääseen , jos peura visiitit jatkuvat. Onnea kun niitä ei ole sielläpäin!

   Poista
 10. Snowdrops are the first and most beautiful sign of spring. Lovely captures. Enjoy the wonderful season in the garden to come.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Really they are beutiful and longlasting! Thank you for your such a nice comment!

   Poista
 11. Meillä ei ole peuroista haittaa, mutta pupuista senkin enemmän.
  Nytkin ne oli syönyt ihan koko omenapuun varren mikä näkyi sen suojan, joka on laitettu varren ympärille, sen yläpuolelta mitä ne oli lumen päältä yltäneet.
  Se on kyllä niin pahasti syöty, että epäilen ettei sitä pysty enää pelastamaan. Se oli kuitenkin jo niin monta vuotta ollut puu, että olis jo alkanut tuottaa satoa. Huoh!
  Tuleppas sinäkin käymään aurinkokujalla kylässä.

  VastaaPoista
 12. Voi ei, puu parka. Puiden kasvatus vieläpä on niin hidasta. Kyllä harmittaa, jos pitää uusi puuntaimi hankkia. Ihan hillittömät verkot on tarpeen näiden eläinten varalta. Raumalta oli kaikista myymälöistä tällä hetkellä loppu sopivan korkuinen perus kanaverkko.....

  VastaaPoista