2015-02-16

Parhaimmat kukkijat ja lempi puu?

Sain 5 kysymyksen haasteen Annilta Hämäläisen puutarhablogista.
Mukava onkin päästä haasteen tiimoilta kirjoittelemaan. 

1. Minkä kokoinen puutarha sinulla on 
Muutimme 3 vuotta sitten tähän vanhaan hirsitaloon, jonka tontti on kooltaa 750 m2.
Tontista osansa vie talo, pari parkkipaikkaa ja ulkorakennus, jossa on sauna sekä puuvaja. Ulkorakennus on kätevästi jaettu kahtia naapurin kanssa eli se toimii samalla raja-aitana. Lopputila onkin sitten puutarhalle omistettu :) Paitsi pojille on vielä pitänyt säästää nurmikkoa pallon potkimista varten.


Ulkorakennus. Keskimmäinen ovi jäi minulta viime kesänä maalaamatta, sillä liian huonokuntoiseksi repsahtanut ovi vaatii koko puuverhouksen uusinnan.

2. Kuvaile viidellä sanalla unelmiesi puutarhaa.
Rehevä, tuoksuva, muuntautuva, yllätyksellinen, keskeneräinen

3. Nimeä mielestäsi parhain kevät- ja syyskukkija. Miksi juuri ne?
Syksyllä istutin lisää sipulikukkia. Niistä odotan eniten 'Actaea'-valkonarsissien tulevaa kukintaa, koska minulla ei ole niitä aikaisemmin puutarhassa ollut. Näissä vanhan ajan narsisseissa taitaa olla myös hyvä tuoksu? Marian Koti ja Puutarha -blogista bongasin viime keväänä nuo 'Actaea'-narsissit, joten blogeista saan hyviä puutarha-ideoita!

Syyskukkijoista puutarhassani on puute. Daaliat kukkivat toki pitkään, mutta ne eivät kestä hallaa yhtään. Haaveissani on istuttaa puutarhaan, joku pitkälle syksyyn kukkiva pensasruusu....
Suvikummun Marjalla onkin blogissaan viime lokakuulta sopivasti tuo ihana syysvuokko 'Wild Swan', jonka myös haluaisin puutarhaani, sekä syksyisiä ruusuja. Marjan ryhmäruusu 'Sommerwind' näyttää todella kauniilta. Täytyykin harkita sitä hankintalistalle!


Daalia 'Mystery Day' 28.9.2014


4. Lempi puusi? Kasvaako se puutarhassasi?
Jos tilaa olisi, niin istuttaisin omalle pihalle tammen. Se on niin arvokkaan oloinen ja vanhaksi kasvava puu, joka iäkkäänä on siluetiltaan niin kaunis leveä puu. Puutarhassani ei harmi kyllä ole tammea ja se ei myöskään tähän pihaan mahdu. 

5. Miten puutarhassasi hoituu kastelu? 
Kerään sadevettä talteen mahdollisimman paljon. Ulkorakennuskuvassa onkin monta saavia näytillä kasteluveden keräystä varten. Nehän tarttis kaivaa mahan tai jotain. Aika rumia ovat....


SEURAAVAT 5 KYSYMYSTÄ LÄHETÄN BLOGIYSTÄVILLE:


 1. Mikä on mielestäsi parasta aikaa olla puutarhassa?
 2. Mikä on lempiruususi? Miksi juuri se on valloittanut sydämesi?
 3. Nimeä mielestäsi parhain kevät- ja syyskukkija. Miksi juuri ne?
 4. Teetkö puutarhan kasvihankintoja suunnitelman mukaan vai hetken mielijohteesta?
 5. Lempihyötykasvi, jota kasvatat?

5 kommenttia:

 1. Mukavia vastauksia mukaviin kysymyksiin! Tuo veden kerääminen on sellaista hommaa, ettei siihen taida olla nättiä keräily astiaa, sitä tarvitaan kuitenkin joskus niin paljon :-) Meilläkin pönöttää sellainen ruma monen sadan litran muovikuutio! Tammi on hieno puu :)))

  VastaaPoista
 2. Ompa kivat ikkunat noissa ovissa! Meillä myös monenmoista saavia ja pyttyä pitkin puutarhaa, ei auta kun vettä tarvitaan. Joskus tein saavin ympärille pajusta aidan mutta oliskin sitten hankala tyhjentää saavia.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Jossain blogissa oli saavit maalattu sopivan värisiksi jollain talomaalinjämällä.

  VastaaPoista
 4. Tuitiina, Taina ja Maarit! Mukava lukea kommenttejanne. Hyvää viikon jatkoa! odotetaan että loputkin lumet sulaa. Täällä on tänään tosi vetistä.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että otit haasteen vastaan. Mielenkiintoista kuulla mielipiteitä ja oppia sitä kautta uutta :)

  VastaaPoista