2018-04-14

Krookukset ja kevään perhoset ovat täällä!

Viimeisetkin lumen rippeet ovat tiessään ja kevätkukat ovat alkaneet loistaa tällä viikolla. Kiikutin jopa muutaman pelakuun terassille nauttimaan auringosta, kun oli niin ihana päivä!  Hyönteiset ovat heränneet kevääseen. Perhosia ja kimalainen pörräsi krookuksissa.

Krookukset ja ensimmäiset perhoset saapuivat!

Olen lukenut muutamana iltana nettikirjasta "Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit". Kirjoittaja on berliiniläinen parvekepuutarhuri Birgit Schattling, joka myös bloggaa. Nettikirjassa on näkemyksiä hyöty- ja parvekeviljelystä erityisesti kaupunkiympäristössä.

Birgitin näkökulmat ovat piristävää luettavaa, sillä kaupungissa puutarhuroinnilla ja viljelyllä voi tosiaan olla vaikutuksia kaupunkiympäristöön, joita en ole edes ajatellut. Kasvit katolla ja parvekkeilla voivat muun muassa vähentää asuntojen lämpenemistä kesähelteellä jopa 20%!

Kirjassa on vinkkejä helpoista hyötykasveista, josta tulikin mieleeni, että huomenna voisin kylvää retiisejä. Aasialaisia salaatteja kirjoittaja suosittelee. Niiden hyviin ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa hyvä pakkasen sieto. 

Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit nettikirja vaikka iltalukemiseksi löytyy täältä:

https://www.klingel.fi/puutarhaneuvonta-hyoetykasvit/


Kirjan käännös saksasta suomeksi ei ole kaikilta osin ihan onnistunut, mutta ei kannata antaa sen haitata. Kirjoittajan hyötykasviviljelyyn liittyvät näkökulmat tulevat hyvin esille mukanaan tuulahdus berliiniläistä kaupunkielämä.

Esittelen seuraavassa postauksessa miten minun hyötykasvien taimikasvatus sujuu.

Tämä krookusrypäs on kuin hortensian pallokukintoHurmaavat krookukset! Ovat ne vaan ihania, kun nousevat kevään ensimmäisinä kukkaan.

8 kommenttia:

 1. Hej Maria!

  Underbara bilder av krokus! Inte bara människor behöver nyttoväxter, för insekterna som vaknar hungriga i vårsolen finns vid den här tiden ingen annan mat än just krokus. Sälgens blomning är också viktig för humlorna och bina men den är alltid senare än de första krokusblommorna.

  Kram!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia krookuksista. Perhoset ja monet muutkin ötököt ovat jo heränneet. Mukavaa.
  Kaupunkiympäristössä kasveilla on myös hulevesien kannalta hyödyllinen merkitys.

  VastaaPoista
 3. Iiks, miten ihanat krookukset! Oikeita kimppuja. Niin ihanaa nähdä, kun tekevät sivumukuloita, että tuppaista tulee vuosi vuodelta isompia ♥
  Kirja kuulostaa kivalta, kaupungeissa viherrys on tosiaan hirmu tärkeä juttu monelta kantilta.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin ekat krookukset ovat nupulla, ja tänään näin myös ensimmäisen perhosen!

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat. Ja vielä perhosiakin! Krokukset kukkivat jo täälläkin, mutta perhosia en ole vielä nähnyt.

  VastaaPoista
 6. Kauniita krookuksia, ihania kevään merkkejä :)

  VastaaPoista
 7. Niin suloista kukintaa. Minä joudun vielä odottamaan pitkään krookusten esiinmarssia.

  VastaaPoista