2020-04-04

Ylläri

Syksyllä istutin kurjenmiekkojen sipuleita pari pussillista. Ne oli sellaisia sekoituspusseja eli pussin kuvassa oli kauniita sekä keltaisia, liiloja että sinisiä kurjenmiekkoja.

Sekoituspussit on aina vähän epävarmoja, sillä niistä ei voi tietää mitä värejä loppujen lopuksi saa. Pihalla on jo pitkään kukkinut kaikista yleisimpiä sinisiä  kurjenmiekkoja, mutta ei muita värejä.

Edellisiltana sateisen päivän päätteeksi tein pienen pihakierroksen ja löysin mukavan yllätyksen! Tosi tosi tumma kurjenmiekka oli ilmestynyt sinisten sekaan. Tänään aurinkopäivänä niitä liloja löytyi lisää.Kurjenmiekka - iris

Iris oli aika söötti kermanväristen "Cream Beauty" krookusten rinnalla.Cream beauty krookukset ja lilat kurjenmiekat saava mieluusti lisääntyä tässä
Kuvasin tänään myös lumikelloja, jotka ovat ihanan pitkään keikkuneet puutarhan nurkassa. Vanha omenapuu lahosi talvella ja kaatui. Sen ranka retkottaa lumikellojen juurella. Saattaa olla että jätän sen siihen lahoamaan lisää. Se on sitten pieni lisä luonnon monimuotoisuudelle.

Lumikellot ja vanha omenapuu


Puutarhassa on maailman ihaninta, kun löytää uusia tuttavuuksia ja tietysti ne vanhat, joita putkahtelee esiin näin keväällä maan uumenista.

Vieläköhän puutarha yllättää minut keltaisilla kurjenmiekoilla tänä keväänä?

12 kommenttia:

 1. Ihana ylläri, on tosiaan kaunis yhdistelmä tuo lilan ja hennon keltaisen rinnakkaiselo! Ja lumikellomätäs niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väripari tuli istutettua sattumalta. Elegantisti sopivat yhteen 💛💜

   Poista
 2. Oikea hyvän tuulen yllätys. Onko tuo lila iris George, jollaisia muutamissa blogeissa on jo näkynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaankin. Sekoitus mix pussissa ei tosiaan lue tarkemmin sisältöä, mutta voisi olla George, jos joku osaa tunnistaa...kukan kärjet tosiaan kuin musteessa käynyt sivellin. Ovat hieman hentoisempi kuin siniset Harmonyt.

   Poista
 3. Aivan ihastuttava ja hurmaava ylläri.
  Aurinkoista Palmusunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 4. Monia ylläreitä löytää puutarhastaan keväällä, kun ei muista mitä sipuleita syksyllä maahan laittoin ja mihin:)
  Ihania nuo irikset, samanlaisia kukki meilläkin viime keväänä. Odottelen josko olisivat viihtyneet ja kukkisivat uudelleen.

  VastaaPoista
 5. Kauniin värisiä ylläreitä :)

  VastaaPoista
 6. Kurjenmiekoissa on fantastisen hienoja värejä kuten tuo tumma liila.

  VastaaPoista
 7. Kauniin värisiä kurjenmiekkoja. Ihana ylläri!

  VastaaPoista
 8. Niin kauniita kevätylläreitä. 🌼🌼

  VastaaPoista
 9. Ihanan värinen tuo tumma kurjenmiekka ja sopii todella kauniisti vaaleankeltaisen krookuksen kaveriksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kauniita. Ja nuo lilat ovat täydellisiä.

  VastaaPoista