2014-06-22

Geranium ja muut kukkijat sateessa

Kylmään ja sateiseen sunnuntaihin päättyi juhannuksen vietto. Onnekkaasti juhannusaatto ja -päivä olivat täällä päin sateettomia. Uudet ja vanhat perennat kukkivat puutarhassa näin juhannuksen tienoossa hieman koleasta säästä huolimatta.

Kyläkurjenpolvi
Tilasin 2012 Maatiaisesta perennan siemeniä mm. kyläkurjenpolven siemeniä. Viime kesänä kasvatin niistä taimia ja nyt on ensimmäisten kukkien aika. Mielessäni ajattelin ja odotin jostain syystä, että kukat olisivat vaaleanpunaisia, mutta valkoisia sieltä siten tulikin. Keväällä alas leikatun orapihlaja-aidan reunalla  perennat kukkivat valtoimenaan

Peittokurjenpolvi - Geranium cantabrigiense 'St Ola'
Viime syksyn hankinta: peittokurjenpolvi kasvaa tosi rehevästi. Kukkia, nuppuja ja lehtiä on paljon. Taimet olivat Vuorelan puutarhan tuotantoa.

Mirrinminttu - nepeta x faassenii ' six hill´s giant

Päivänkakkara ja rohtosormustinkukka


Juhannuksen kukkaloistoon kuuluu tietysti luonnonkasvit kuten tämä kaunis puna-apila, jota en malta ajaa ruohonleikkurilla matalaksi. Hyödyllinen kasvi, sillä se sitoo ilmakehästä typpeä maahan.

4 kommenttia:

 1. Kaunista! Puna-apila on yksi luonnonkukka joka vaan on NIIN KESÄÄ!

  VastaaPoista
 2. Taina: Kyllä puna-apilan kukkia aina vähän odottaa kun tietää että ne nurmikon laitamille nousevat. HYVÄÄ KESÄN JATKOA!

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Mirrinminttu kukkii täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Eikös se mirrinminttu tuoksukkin aika hyvälle. Tulisi nyt vaan jo kuivempaa niin tulisi tuoksukin esille paremmin.

   Poista