2014-06-06

Villit ja sitkeät akileijat

Akileijat kukkivat puutarhassa siellä täällä. Kaikki ovat vanhoja "villiintyneitä" yksilöitä, joista läheltä katsoen löytyy paljon vaihtelua. Herää jo epäilys ovatko kaikki yksilöt vähän erilaisa, kun näistä suurin osa on varmasti siemenistä pihaan levinnyt? Sinisävyiset ovat näköjään olleet tässä puutarhassa sitkeimpiä, sillä niitä on suurin osa. Ne ovat selvinneet pihassa ihan ilman hoito ja huolenpitoa vuosia jopa vuosikymmeniä tavattoman hyvin. On joukossa myös muutama vaalempi ja jopa vaaleanpunainen yksilö. Useammassa akileijassa on hauskasti kukkien terälehdet sävyttyneet vihreällä. Pieniä siementaimia on maa pullollaan. Siellä on myös ihka uusia akileijoja varttumassa näiden vanhojen konkareiden kavereiksi.


Akileija nro 1


Akileija nro 2

Akileija nro 3

Akileija nro 5

Nro 6
Nro 7

Nro 8


Nro 9
Taisi mennä numerointi sekaisin, mutta menkööt!

3 kommenttia:

  1. Akileijat ovat ihania! Niitä kasvaa meilläkin ihan missä sattuu ja välillä siirtelen isoksi kasvaneita taimia penkkeihin. Eilen nurmea leikatessa en meinannut raaskia joka kohdasta ruhoa ylittää, kun joukosta pilkisti esiin akileijaa :).

    VastaaPoista
  2. Susanna: juu mietin just eilen, että niiden vihreät lehdet peittävät maata mukavasti aika alhaalla ja kukinnot nousevat sitten ylös näkyville! Siirtelemään sit vaan taas taimia pois ruohikkoon tieltä, vai toisinpäin? :) mukavaa vkolopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat akileijat! Niissä on kyllä tosi erikoinen kukka, sitä oikeen alkaa tarkastella.

    VastaaPoista