2017-06-20

Terassi on ruukutettu

Ruukkurumba on ollut melkoinen. Kesäkukka-, perenna-, kurkkuruukut, perunaämpärit ym. ovat vallanneet terassin. Homma esikasvatettujen ja talvehtineiden taimiruukkujen kanssa on jatkunut ja jatkunut. Olen siirrellyt kasveja isompiin ruukuihin ja istuttanut vielä tänäänkin kesäkukkien taimia etupihalle aurinkoon.

Kaikille esikasvatetuille kesäkukille onkin yllättäen ollut hieman hankala löytää istutuspaikkaa. Revin eilen ja tänään aikamoiset lemmikkikasvustot pois monesta paikkaa ja sain lisätilaa kesäkukkien istuttamiseen. Aika myöhäiseksi menee pienien taimien istutus, mutta toivottavasti niistä tulee olemaan loppukesänä kukkailoa :)

Napsin eilen kuvia siitä millainen ruukkuarmeija meidän terassin on vallannut, vaikka pieniä taimiruukkuja on jäljellä enää muutama. Kissa sentään mahtuu vielä terassilla viettämään aikaa.


Vilina tykkää tarkkailla tilannetta suojaisassa paikassa

Ostin keväällä kaksi jättimäistä harmaata ruukkua. Niistä toisessa on verenpisara. Olisin halunnut pitää ruukun sorapolun reunassa terassin vieressä, mutta aamupäivän aurinko olikin verenpisaralle liikaa. Isäntä tuli ystävällisesti apuun siirtämään rukkua kanssani terassille. Jättimäinen ruukku on nyt talon varjossa keskellä terassia.

Liiallisessa aamuauringossa kärvähtänyt  verenpisara alkaa jo toipua aurinkojärkytyksestä

Toinen jättiruukku päätyi terassin reunalle, mutta ihan eripuolelle terassia mihin sitä alunperin ajattelin. Siinä on samettikukkia, daalia ja pari tuoksumiekkaliljaa. Pääväri on ruukuissa on vielä vihreä ennen kuin kukinta alkaa. Vilina seuraa mukana ruukkujen esittelykierroksella.


Uusissa puulaatikoissa sinisalvia kasvatuskokeilussa ja krassia.


Löysin kellarista vanhan kukkalaatikon ja sehän piti ottaa käyttöön, joten siinä on nyt nopeasti kasvavaa salaattisekoitusta.


Ämpäriperunatkin ovat terassilla
Terassilla ovat siis kukkaset kasvimaa ja vielä perunatkin! Tuoli onkin jo täytynyt siirtää terassilta nurmelle, mut haittaako se?
Äitienpäivälahjaksi saamani matala auringonkukka on sekin ruukussa, terassin ulkopuolella kuitenkin.
Musta kissa tuli häiriköimään Vilinan rauhaa. Vilkku tuli terassin pöydälle turvaan, ja minä hätistelin Mustaa pois pihalta
Huomaa miten hyvin häntä on aseteltu :).

Kerran kun Vilkku jäi pihalle yksikseen niin Musta oli taas tullut paikalle ja röyhkeästi ihan terassille. Pöydällä oli käyty kissatappelua niin että yksi ruukku oli pudonnut alas. Jäljellä oli kasa karvoja ja toisen ruukun kyljessä vielä kunnon kynsiraapaisut.

Kotiin palattuamme Vilina ei enää sinä päivänä halunnut ulos.

Muutama kuva vielä terassin ulkopuolelta, kun akileijat kukkivat niin hienosti ja päivänkakkaratkin jo kukassa. No onhan ne, kun on juhannusviikko!!!10 kommenttia:

 1. Oi miten tuttua tuo ruukkurumba! Aina jää kukkia yli ja aina jostakin puuttuu... Minulla vielä lemmikit sen verran sinisenä, etten raaskinut repiä pois, siksi kokoelma samettiruusuja edelleen odottelee maahan pääsyä. Söpöt puulaatikot, ihanat akileijat ja tuo unikko -hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikit kukkivat pitkään kauniisti. Niitä on tuolla pihalla edelleen, mutta aloin jo poistamaankin. Mukava kuulla että ruukkurumba on tuttua puuhaa!

   Poista
 2. Ihanat kukat ja kaunis Vilina. Meillä eivät unikot vielä kuki. Odotellaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on muuta kukintaa aivan ihanasti ja ne unikot vielä tulossa! Tääl on tänään auennut lisää unikkoja

   Poista
 3. Paljon ruukkuja mahtuukin terassillesi. Minullakin osa kesäkukista on vielä kasvihuoneessa jakamattomina ja istuttamatta lopullisille paikoilleen.
  Kauniisti kukkivat akileijat ja unikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään istutin viimeiset kesäkukkataimet. Ruukkuja on terassilla ja ei sinne sit ruokapöytää enää mahdukkaan :D. Mutta kotona ruokailemmekin mielummin sisällä ja mökillä katetaan ulos terassille kauniilla säällä. Akileijat ja unikot on nyt niin hienoja.

   Poista
 4. Ihanaa ja kesäistä. Kaunis terassi todella.
  Mukavaa Juhannusta Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä ja monipuoliselta näyttää ruukkupuutarhasi. Paljon muutakin on sulla kukassa, hyvät kuvat. Ja Vilinan häntä, niin kauniisti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että ruukkupuutarha puhkeaa kukkaan kesän myötä :). Meinasin äsken astua Vilinan hännän päälle ja vähän taisinkin, auts.

   Poista