2016-01-26

Arvonta

Vilina kiinnostui eilen illalla touhuistani ja tuli tarkastamaan mitä keittiön lattialla on?

 Ahaa! Täältähän löytyi häkkyrä.

No niin löysin sen. Ota se. Nyt voidaan aloittaa leikki! Heitä sinä häkkyrä kämpän toiseen päähän niin minä käyn noutamassa. 

Vilina jätti häkkyrän löydettyään tuoksuvat korianterin siemenet ja kuivuneet unikon kodat rauhaan, joten sain tehdä unikon siemenpusseja, kunhan muistin aina välillä puskun saattelemana heittää häkkyrän mahdollisimman kauas olohuoneen perälle.
 

Hankin itselleni Rauman normaalikoulun puutarhalta härkäpavun (Vicia kaba) siemeniä 'Aunuksen musta' ja 'Kontu'. Kasvatin viime kesänä ruusupapua, jossa oli kauniit kukinnot, mutta sato jäi aika laihaksi, minkä lisäksi ruusupapu oli arka kylmälle toisin kuin härkäpavut. 'Kontu' on perinteikäs ja matala viljelylajike ja 'Aunuksen musta' vanha kestävä lajike, jonka siemeniä ei ole kovin monessa paikassa myynnissä. Härkäpapu oli vuoden 2000 maatiaiskasvi. Se viihtyy parhaiten hyvin muokatussa multasavimaassa ja mikä parasta sen voi kylvää suoraan maahan, kun maa on sulanut  eli ei tarvitse esikasvattaa (ainakaan Etelä-Suomessa) tai pelätä keväällä paleltumista. Haluan ehdottomasti kokeilla härkäpavun kasvatusta ensi kesänä!

Eilen ostin puutarhalta pari pussia härkäpapuja lisää arvontaa varten. Arvonnassa on mukana myös korianterin siemeniä puutarhalta sekä omasta pihasta kerättyjen pioniunikkojen siemeniä. Pioniunikot ovat minulla kukkineet komeasti ilman minkäänlaista esikasvatusta. Viime kesänä ripottelin siemeniä aurinkoiselle paikalle ja siitä syntyi kaunis kukinta.

Eli 1. palkinto 4 kpl siemenpusseja ja 2. palkintona pussi pioniunikonsiemeniä, joiden väri ja kerrannaisuus on yllätys.Jos haluat osallistua arvontaan, niin olemalla tai liitymällä blogin lukijaksi ja jättämällä kommentin tähän postaukseen lunastat itsellesi yhden arvan. Toisen arvan saat, jos linkität arvonnasta tiedon omaan blogiisi. Sivupalkista löydät linkitettävän arvontakuvan, jossa komeilee yksi viime kesän pioniunikosta. Osallistumisaika päättyy laskiaistiistaina 9.2.


Onnea arvontaan!

terv-  Vilina ja Maria

21 kommenttia:

 1. Voi kun kiva arvonta, osallistun yhdellä arvalla. Kisut aina mukana siellä missä tapahtuu :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana arvonta, yhdellä arvalla mukana. :)
  Olet taitellut tosi kauniisti nuo siemenpussit. Taidankin ottaa niistä mallia.

  VastaaPoista
 3. Liityin lukijaksesi. Joskus olen kokeillut ruusupapua ja tavallista unikkoa. Nyt olisi kivaa kokeilla noita siemeniä, arvonnassa mukana yhdellä.

  VastaaPoista
 4. Puutarhaani mahtuu aina lisää kasveja. Arvonnassa mukana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo sinun apulainen.
  Arvonnassa mukana tietenkin. Laitoin mainoksen blogiini ja lukijasi olen jo ollut kauan.

  VastaaPoista
 6. Ihania arvontavoittoja, yhdellä mukana!

  VastaaPoista
 7. Söpönen puutarha-apuri <3. Olen yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 8. Mukana yhdellä arvalla siemeniä tavoittelemassa! =D

  VastaaPoista
 9. Kiva arvonta, kiva kun olet tämän järjestänyt. Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 10. Ihana arvonta, pioniunikot ovat niin <3 Osallistun yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 11. Siementen arpominen on ihana idea :) Mukana yhdellä arvalla

  VastaaPoista
 12. Oi, oi siemeniä ja vielä ihanan värisiä pioniunikkoja! Yhdellä mukana.

  VastaaPoista
 13. Kevättä odotellessa ja siemenluetteloita tutkiessa osallistun ilman muuta arvontaan yhdellä arvalla. :)

  VastaaPoista
 14. Ihana keväinen arvonta! Kahdella arvalla matkassa.

  VastaaPoista
 15. Ihana kisuli! Yhdellä arvalla mukana:)

  VastaaPoista
 16. Mukava valikoima siemeniä. Arvalla mukana.

  VastaaPoista
 17. Jättäydyn nyt kaikista siemenarvonnoista pois, kun siemeniä on kertynyt, kröhöm, nooh, yli äyräiden..! Melkein hävettää... Mutta halusin vaan tulla sanomaan, että viime vuonna minulla oli ilo voittaa blogiarvonnastasi pioniunikon siemeniä - ja niistä kasvoi aivan mahtavia silmäniloja!!! Käynpä linkittämässä tämän arvonnan blogiini kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 18. Mä niin rakastan pioneita ja unikkoja ja jos vielä samassa kukassa niin lentelen onnenpilvillä niitä katsellessani..Tosin nuo pavut ja korianterikin kiinnostaisi mutta pioniunikkoa tavoittelen!!
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Ihana kisuli! Tulin kylään blogiisi ja huomasin mukavan arvonnan :D yhdellä siis mukana, härkäpapu on mun ihanuuskasvi, Kontua mulla onkin jo mutta tuo Aunuksen musta kiinnostaisi ja ne unikot! Suloisia siemenpaketteja kerassaan!! Iloista laskiaista!

  VastaaPoista
 20. Mukana ollaan, härkäpapu onkin aivan uusi tuttavuus.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista