2016-05-28

Inspiroidu uudesta

Tahvosilla on harkittu ja ajatuksella koottu kasvikokoelma 'First Editions'. Se on Suomen vaativissa oloissa pärjäävä valikoima näyttäviä kasveja kuten jalohortensiaa, angervoja ja kanukkaa. Kokoelma on laadittu yhteistyössä Pohjois-Amerikkalaisen taimiston kanssa, mutta kasvit kasvatetaan Tahvosten taimistolla Pohjankurussa.

Bloggaajatapahtumassa Marketanpuistossa esiteltiin tuota kokoelmaa ja minä todellakin inspiroiduin siihen kuuluvista pensaista. Ennen bloggajatapahtuman esitelmäosuutta kiertelimme Marketanpuistossa. Ihastelin harmoonisen kauniita kasviryhmiä, joissa istutuksiin ryhtiä ja rytmiä toivat juuri pensaat ja pienet puut kuten riippapihlajat.

Puutarhakaudella 2016 Tahvosten kokoelmaan on lisätty kaksi uutuutta: helmipensas 'Lotus Moon' ja pensashanhikki 'Créme Brule'. Itse tykästyin kovasti heisiangervoon 'Amber Jubilee', jossa oli kauniit kukat ja lehdet, jotka vaihtavat väriä ympäri kasvukauden! Tuosta heisiangervosta en saanut kuvaa, koska sitä ei ollut 'livenä' näytillä, mutta siitä löytyvät tiedot täältä: klik!

Marketanpuiston näkymiä


Riippapihlaja vesiaiheen äärellä


Marketanpuiston näkymien jälkeen bloggaajien kesken vallitsi eloisa puheen pulputus, kun kokoonnuimme Puutarhapalvelu Hannosen isännöimälle paviljongille. Monet ihastelivat mustan sävyiseksi tuunattua paviljonkia, joka on siirretty Mechelininkadun varresta toimintansa lopettaneelta Taivallahden kasarmilta Marketanpuistoon.


Maija Stenman Kotipuutarha-lehdestä toivotti bloggaajat tervetulleiksi paviljongin terassilla


Kamerat räpsyivät ja kyllä kaikki nauttivat tästä iltapäivästä aivan täysillä!
Iloisessa seurassa saimme aimo annoksen vinkkejä mm. pihavesien hallintaan. Osallistujat saivat mukaansa myös hillat, joten nyt pihalle omaa suota perustamaan!
Minusta oli aivan huippua tavata monta eloisaa puutarha-bloggaajaa livenä!!!Iloista puutarhaviikonlopun jatkoa kaikille lukijoille ja tapaamilleni bloggaajatuttavuuksille!
Olipa tänään mukava päivä!!!

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit. Marketanpuutarha on hyvinkin käynnin arvoinen kohde. Kaunis miljöö, kahviloita ja iso puutarhamyymälä.

   Poista
  2. Oli kiva tavata! Lisään blogisi listalleni.

   Poista
 2. Näyttää siltä, että Marketanpuisto täytyy laittaa vierailulistalle. En ole siellä aiemmin käynytkään. Hienoja kuvia istutuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hämyisät ja kerrokselliset istutukset olivat minusta siellä oikein kauniita. Kannattaa kylllä paikan päällä käydä.

   Poista
 3. Oli tosi mukava tilaisuus. Minäkin ihastuin heisiangervoon ja seuraava tehtävä onkin bongata, mistä löytyisi lähin sitä myyvä liike.
  Marketanpuisto on hieno puutarhakohde vierailla vaikka useamman kerran kesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo heisiangervo oli kauniin näköinen sekä lehdet että kukat!

   Poista
 4. Oli kyllä hauska päivä ja tosi kiva tavata! Ja hirmuisesti ehdit ottaa kuvia. Minä vaan juoksin siellä kirppiksen perässä, vieläkin naurattaa :D :D

  VastaaPoista
 5. Oli todella mukava tutustua! Ja kivoja kuvia otit! Nuo uutuudet oli kyllä kiehtovia!

  VastaaPoista
 6. Marketanpuistosta saa aina kivoja ideoita. Erityisesti ihastelen upeita kuunliljojen ja varjoperennojen alueita. Mukavia puutarhapäiviä sinulle:) Sari/Villabranten

  VastaaPoista
 7. Olipas upea paikka, pääsispä tuonne.
  Osallistu kastehelmi kakku vadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 8. Hieno puisto ja tapaaminen. Harmi, etten päässyt tulemaan.

  VastaaPoista