2016-01-23

Poraa ruukkuun reikä

Ajattelin testata voiko ruukun pohjaan porata reiän. Minusta reikä pohjassa on hyvä niin varmasti liikaa vettä ei jää lillumaan kasvin juurille. Osassa ruukkuja reikää ei ole valmiina, joten kokeilemaan saako valmiiseen ruukkuun reiän ilman että ruukku halkeaa.

 Valitsin aika ohuen poranterän, jotta ruukku kestäisi ehjänä.
Hitaasti kiviporanterä jyrsi punasaviruukun pohjaa.
Tässä ehti hyvin vilauttaa hymyn myös kameramiehelle.
Sain pienet reiät tehtyä eli lasittamattomiin punasaviruukkuihin voi porata reikiä pohjaan.
Reikiä olisi varmasti voinut vielä isonta jatkamalla hommaa isommalla poranterällä, mutta minä jätin homman tähän.
Pelakuut ovat viihtyneet hyvin näissä ruukuissa. Katsokaas miten hiemosti parhaiten talvehtineet pelakuut jo vihertävät. Nämä olivat täynnä kirvoja syksyllä, mutta kasvien muovipussiin huputus ja Raidilla kaasutus sai kirvat kaikkoamaan.
Viimetöikseni syksyllä kaivoin pihalta persiljaa ylös ja laitoin pariin ruukkuun. Ruukut ovat olleet viileässä kellarissa. Tänään toin ne sisälle. Tuntuupas kivalle, kun ne ovat vihreitä ja alkavat tuosta varmaan kasvamaan vielä lisää, kun saavat enemmän valoa ja lämpöä.


Tervetuloa blogiini tammikuussa tulleet uudet lukijat! Mukava kuulla teistä. Käyn mielusti vierailemassa teidänkin blogeissa.

-Maria


16 kommenttia:

 1. Wau! Enpäs ole koskaan tullut ajatelleksi, että persiljat vois tosiaakin kaivaa ylös ja viedä keltsuun. Olempas ollut tyhmä! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minäkään persiljojen kellariin kuskausta ite keksinyt :D. Jostain satuin lukemaan lukemaan. Kiva jos tuosta tuuhistuvat, kasvavat sitten nopeammin kuin siemenestä lähtien.

   Poista
 2. Reiät ruukun pohjassa ovat ihan parasta. Olen laiska kastelija, mutta silloin kun lorautan niin vettä humpsahtaa aina reilusti. Ainoastaan talvehtimassa oleville pelargoneille osaan vain pienesti lirauttaa vettä. Ihana tuo pelargonikuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuista osa on todella reheviä! Ne pian valtaavat koko ikunan kurkotellessaan valoon

   Poista
 3. no niin se oli siinä reijät ruukuissa..kätevä emäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Porakone taitaakin toimia meikäläisen kädessä paremmin kuin vispilä!

   Poista
 4. Hyvinpä tuo rei'ittäminen onnistuu! Olen itse tehnyt joskus vastaavaa betoniruukuille. Löysin sellaisia ihania sydämenmuotoisia ruukkuja, jotka olisin halunnut laittaa ulos - mutta silloin ne olisivat täyttyneet sadevedellä. Ostin riskillä ja kokeilin reikien poraamista, hyvin onnistui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että betoniruukkujenkin poraus onnistuu! Sydänruukut on varmasti ihanat.

   Poista
 5. Tämä onkin hyvä tietää! Olen niin saamaton, minun on pitänyt jo neljä vuotta tehdä reikä pohjaan yhteen isoon sinkkipaljuun vaan enpä saa aikaiseksi. Ajattelin jos ihan vasaralla ja naulalla...Minulla muuten nuo persiljat ovat olleet ihan monivuotisia puutarhassa? Sieltä uskollisesti nousevat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt talvella rei-ität sen paljun niin saat kesäksi siihen istutukset ilman pelkoa kasvien hukkumisesta :D. Löytisiköhän multakin vielä lisää jotain rei-itettävää?...

   Poista
 6. Itse en ole porannut reikiä ruukkuih, mutta siippa on siinä auttanut. Hän on porannut niin savi-, betoni-, kuin sinkkiruukkuihinkin pohjareiät. Näin ei tarvitse tehdä salaojitusta ruukkuihin. Innostavaa tulevaa puutarhavuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä siippa on ihan paras! Reikien teko onnistuu moneen materiaaliin! Samoin hyvää puutarhailua sinulle Tarja!

   Poista
 7. Minäkin olen rei'ittänyt monenlaisia ruukkuja; lasitettuja ja lasittamattomia, pelti, muovi yms. Yksikään ei ole mennyt rikki. Muovisaaveihin (perunalle ja tomaatille) tein reiät sivulle, suuressa ruukussa se on kestävämpi eikä juuristo pääse kuivumaan kun pohjalle jää vähän vettä, mutta ei koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoidea säädellä veden määrää laittamalla SIVUUN reikä!

   Poista
 8. Bravo! En bra dam klarar sig själv!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla ;) Kaikkea sitä itse tietysti pitää yrittää ;)

   Poista