2016-04-17

Tulppaanit valokeilassa

Eilen oli eka tulppaanipäivä. Parvitulppaanien ensimmäiset nuput aukesivat. Hei nyt en enää olekkaan varma onko tämä parvitulppaani vai ehkä joku tähtitulppaani.... Kukinnon keskellä on vähän niukasti tuota keltaista väriä ollakseen parvitulppaani...

Parvitulppaani, Tulipa dasystemon tarda

Parvitulppaani, Tulipa dasystemon tarda

Pari talvea sitten sitten ostin pari sekoite pussia kasvitieteellisiä tulppaaneja. Istutin ne meitin autopaikan viereen. Sieltä näköjään taas sama pikkutulppaani nousee esiin kuten viimekin  vuonna, Silloin näitä kukkia oli heti rinnakkain kaksi, jotka olen postannut tänne Klik, Eilen tuli esiin yksi tulppaani lähipäivät näyttävät vieläkö se saa kaverin.

Kasvitieteellinen tulppaani

Kasvitieteellinen tulppaami
Crocus vernus 'Vanguard'

Pikkukkien ympärillä oli eilen mahdoton kimalaisten surina. Tässä surisija vaihtaa toiseen kukkaan nassu keltaisena.

Tuo pallero joutuu kyllä räpytelemään
siipiään aikamoisesti, jotta pysyy ilmassa
Hyasintti 'Woodstock'

28 kommenttia:

 1. Onpas aikaista teillä. Meillä vasta ekat krokukukset ihmettelee maailmaa ja tulppaanit on pieniä piikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteelliset pikkutulppaanit on kivoja kun ne tulee kukkaan niin nopsaa, ja jopa samaan aikaan krookusten kanssa.

   Poista
 2. Aikainen tulppaani ja hyasinttikin noin pitkällä. Vau! Meillä on eri penkeissä kyllä aivan erilaiset aikataulut vielä tässä vaiheessa vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Woodstockit istutin viime syksynä. Kaikki 4 hyasinttia on sieltä tulossa kukkaan, jee!

   Poista
 3. Ihanat kuvat.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväistä viikkoa eletään ilolla eteenpäin.

   Poista
 4. Hyvä, jos tulppaanikausi on siellä päin Suomea jo alkanut, sitten se alkaa piakkoin ehkä täälläkin. Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäkukka! Pikkutulppaanit aloittaavat kukinnan aina niin hengästyttävän aikaisin.

   Poista
 5. Hej Maria!

  Nu är jag litet osäker med språket men jag gissar att du menar botaniska tulpaner och visst är Tulipa tarda en botanisk tulpan. Jag tycker mycket om vildtulpanerna, föredrar dem faktiskt framför alla färggranna nymodigheter. Dessutom är de trogna, kommer alltid tillbaka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin onko tuo ekassa kuvassa oleva tulppaani Tulipa tarda vai ehkä joku muu kun keltaista väriä on keskellä kukintoa aika vähän. Kai se niitä kuitenkin on muuten on pussissa ollut vääriä sipuleita. Haluaisin istuttaa villitulppaaneja lisää, jos löydän jonkin uuden lajikkeen vaikka syksyllä. Pidän siitä että ne säilyvät puutarhassa pitkään ilman suuria hoitotoimia.

   Poista
  2. Ja lisääntyvät siemenestä, joten älä katko kukkavarsia kukinnan jälkeen ,mikäli haluat niitä lisää :-)

   Poista
  3. :) Juu annan tehdä siemeniä!

   Poista
 6. Tuo kasvitieteellinen tulppaani on kyllä herkku! Minulla hyasintit vasta puskevat ylös mullasta, vaikka ihan etelässä asustelenkin. Huumaavaa tuoksua odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hyasintit nousevat ensimmäistä kertaa ylös kun istutin ne syksyllä. Täytyykin tosiaan käydä tuoksuttelemassa niitä kun ovat kukassa

   Poista
 7. Todellakin kovin pitkällä siellä kasvit jo ovat. Minulla ei vielä hyasinteistä näy mitään, lieköhän syöty kaikki tai sitten eivät vain enää halua nousta toisena vuonna ollenkaan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sieltä varmasti kohta pilkistävät. Woodstockit istutin viime syksynä. Ne ovat kasvussa paljon pidemmällä kuin muut maassa olevat hyasintit, joista näkyy vasta vähän lehtiä

   Poista
 8. Beautiful spring flowers !!
  Lovely photos !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Ela! Spring flowers are so lovely!

   Poista
 9. No on teillä lämmin piha! Eihän meillä ole montaa kilometriä välimatkaa, täällä ei vielä melkein mikään kuki. Tulppaanitin ovat juuri ja juuri saaneet versonsa mullan yläpuolelle. Nuo pikkuiset villitulppaanit, mitä sitten tarkemmalta nimeltään ovatkaan, ovat kyllä sieviä. Keltaisten, oranssien ja punaisten pikkutulppaanien kukkia täällä malttamattomasti odottelen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan keväällä pienilmasto kohdallaan. Ei tuo vieressä oleva meri kyllä tässä vaiheessa vuotta lämmitä. Ehkä rakennukset keräävät hyvin lämpöä ja suojaavat pahimmilta tuulilta. Punaiset ym. pikkutulppaanit ovat pienen odottelun arvoisia! Kohta ne tulee kun taas saadaan aurinkopäiviä!

   Poista
 10. Oh wie schön! Jetzt ist auch bei dir der Frühling eingekehrt.
  Die Wildtulpe Tulipa tarda wächst auch in meinem Garten.
  Gruß, Anette

  VastaaPoista
 11. Sieltä niitä poksahtelee kaunokaisia!

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Lisää, lisää tätä lajia eikö vain!

   Poista
 13. Ihana blogi! Ja ihana kevät....

  VastaaPoista