2016-04-30

#muutos

Eilen aamulla matelin aamuruuhkassa Mechelininkatua ajaen kohti etelää, kohta olisin Lauttasaaressa. Siellä sijaitsee Suomen Luonto -lehden toimisto. Minut on valittu toimittajakoulutukseen tekemän #muutos-verkkolehteä! Hakijoita oli paljon ja eilen kymmenen innokasta ja onnekasta koulutukseen valittua tutkijaa istui kuuntelemassa Suomen Luonnon toimituspäällikön, toimittajan, verkkotuottajan, AD:n ja Hesarin ulkomaantoimittajan vinkkejä laatia vetävä populaarikirjoitus luonnon muutoksesta. "Mieti aihe ja valitse näkökulma aiheseen. Vasta sen jälkeen sinulla on idea, jota voi lähteä työstämään etenpäin" tiivisti  toimittaja Jouni Tikkanen meille jutun teon alkua.

Nyt istun kotona ja mietin eilistä. Tämän Puutarhassa-blogin pitäminen on osaltaan vaikuttanut siihen, että minut valittiin koulutukseen. He näkevät minussa potentiaalia laatia tiedejuttuja, sillä teen nykyisin työkseni jokiin liittyvää väitöstutkimusta. Olen toimittajakoulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista innoissani, mutta myös vähän kauhuissani.  Lähinnä siinä mielessä, että miten saan ajan riittämään  #muutos -projektiin... Juttuaiheita pyörii päässäni ja mietin, mikä olisi kiinnostava näkökulma. Vielä tarvitaan ideoiden kirkastamista.

Uutinen tulevasta #muutos verkkolehdestä on luettavissa Suomen Luonnon verkkosivuilla: klik!
 
Sattumalta sekä uusimassa Suomen Luonto -lehdessä että Kotipuutarha-lehdessä kansijutuksi ovat nousseet orvokit. Suomen Luonto esittelee kaikki maamme 14 orvokkilajia isossa viiden aukeaman jutussa. Kotipuutarha innostaa lukijoitaan tekemään kesäkukkaruukkuistutuksia, joihin orvokit sopivat mainiosti.

Kaitaimikkä ja narsissi nupullaan
Kaitaimikkä on jo rehevä narsissien rinnalla

Aamuinen paiste ja akileijat

Hyasintti 'Woodstock'


12 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut! Varmasti tulee mielenkiintoinen koulutusrupeama ja eiköhän alkujännitys haihdu kurssin etenemisen myötä.
  Mukavaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jäniittää juu, mutta kyllähän tämä alkaa rullaamaan kun kunnolla pääsen alkuun.

   Poista
 2. Onnea sydämen pohjasta! Olet varmaan päässyt haastavaan ja innostavaan koulutukseen, hienoa! Aihe kannustaa varmaan sinua upeaan lopputulokseen!

  Kaunista Vappua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä tulee olemaan mukavaa, kun saa työstää kirjoitusta ammattilaisten opastuksella!

   Poista
 3. Vautsi! Suuren suuren onnentoivotukset!! Ihana toi hyasintti <3 Aurinkoista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viestittelen sotten kun olen jotain saanut aikaiseksi #muutos sivuille. Hyasintti tuoksui ja loisti tänään aivan upeasti vapun kunniaksi!

   Poista
 4. Onnea, kuulostaa hienolta mahdollisuudelta! Toivottavasti idea kirkastuu ja aikaa löytyy riittävästi. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt vaan poentä puristusta niin kyllä tästä hyvä tulee :)

   Poista
 5. Onnea tulevasta haasteesta..kyllä se siitä käynnistyy.
  Juur kattelin noita orvokki juttuja tuosta luontolehdestä..muutama löytyy heti pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki-juttu näytti tosi mielenkiintoiselta! Eilen illalla simahdin niin että en lehteä edes aukaissut. Nyt vois ottaa uden yrityksen ja painua pehkuihin. Suomen Luonto lehti näyttää muutenkin tosi freesiltä ja hyvältä. Se on selvästi muuttunut soitä kun olen sitä vuosia sitten lukenut.

   Poista
 6. Voi onnea kovasti! Kuulostaa todela hauskalta työltä. Kaikki menee varmasti oikein hyvin ja uskon, että nautit uudesta työstäsi! Orvokkijutut olisi orvokkifanina ihana lukea. Pitää lukea luontolehti töissä. Suloiset kukat pihallasikin. Iloista vappua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, onhan tämä aivan unelmahomma :)! Nyt painelen lukemaan tuota orvokki-juttua kun päivä on kulunut ulosalla niin lämpimästä säästä nauttien

  VastaaPoista