2018-09-26

Syksyn parhaat

Olen melkein hämilläni miten upeasti Ritausma-ruusu kukkii syyskuun lopussa! Pensas on täydessä kukassa ja aivan täydellisen ihana. Mukava tulla kotiin kun tämä kaunistus odottaa portin pielessä. Alan ymmärtää miksi Ritausma on ilmeisesti aika monen lemppari. Kukinta on ylitsepursuavaa.

Ruusu - Ritausma


Ritausma


Meidän terassi on kesän aikana rehevöitynyt ruukkuistutusten rönsyillessä ylös, alas ja sivuille; ihan siis joka suuntaan! Syksy on värjännyt kelloköynnökseen lehdet hauskasti monivärisiksi. Kasvi tekee edelleen kukkia, ihan mahtavaa.

Kelloköynnös ym.

Kelloköynnös
  
Viime syksynä ostin kiinansipulin taimia, jotka olivat syksyn viimeisiä alelöytöjä. Kuivasta kesä huolimatta tai sen ansiosta ne ovat hengissä ja ovat nyt kukassa. Kiinansipuli on ruotsiksi "höstlök". Muistan tuon ruotsinkielisen nimen, koska se kuvaa osuvasti kasvia, joka kukkii vasta syksyllä. Nimi suomeksi "kiinansipuli" ei jäänyt mieleen vaan kaivoin sen esiin arkistoistani. Kai sille on joku hyvä selitys, miksi kasville on suomeksi lätkäisty ihan eri nimi. 

Kiinansipuli - Höstlök - Allium tuberosum

Kiinansipuli - Höstlök - Allium tuberosum
Täällä tuulee taas niin että ruukut pyörii pihalla. Kukkamökki onneksi nököttää paikallaan syysmyräkkää uhmaten. Pelakuita on turvassa tuulelta ja sateelta sen suojissa. Ainakin huomenna vielä voin käydä napsimassa sieltä kypsyneitä tomskuja.


Pelakuu - Mary
18 kommenttia:

 1. This is a great looking flower bush. I love vegetation around your yard. Very pretty looking. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for giving such nice feedback. Have a lovely day 🌸!

   Poista
 2. Olipas näyttävän näköinen ruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritausma on nopeasti kasvanut näyttäväksi pensaaksi. Aika hienosti kukkii toistamiseen tänä vuonna!

   Poista
 3. Upea Ritausma ja noin paljon kukkia syyskuun lopulla! Omani lopetti kukinnan aikaa sitten. Kelloköynnös on samalla tavoin värikäs vihreinä ja tummuvine lehtineen. Ja sekin kukkii yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu alkoi kai tekemään nuppuja kun kuivuus helllitti. Se on nyt niin hieno kun on saanut tarpeeeksi kosteutta. Ihana kun on näitä syyskukkijoita!

   Poista
 4. Oi, onpa hieno 'Ritausma', todella suloinen on myös 'Mary'-pelakuu. Täälläkin alkoi oikea syysmyräkkä eilisen illan aikana ja jatkuu tänään. Eipä tee mieli lähteä ulos ollenkaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen myräkkä oli niin pelottava. Puuskat olivat täällä yli 30 m/s. Tuol on kärsineitä ruukkuistutuksia pihalla. Pitäis mennä raivaamaan...

   Poista
 5. Oi mikä ihana kukkamökki siellä sinulla!! Olen taas ihan pihalla täällä blogistaniassa kun kaikille on ilmestynyt vaikka mitä uutta poissaoloni aikana. Onneksi tulee syksy ja ehtii toivottavasti lueskelemaan enemmän täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Leikkimökin muutoskukkamökiksi oli pienoinen urakka viime vuonna. Tänä kesänä silllä on ollut käyttöä :). Aikaa tosiaan tuntuu olevan riittämämättömästi kaikkeen mukavaa mitä voi trhdä.

   Poista
 6. Ritausma ruususi on kyllä todella ihana. Koko puutarha näyttää kauniilta ja rehevää. Mukava postaus ja kiva blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Juurikin kun laitoit näin mukavan kommentin niin on kiva miettiä seuraavaa postausta.

   Poista
 7. Syksyssä on myrskyistä huolimatta vielä paljon kaunista tarjolla. Onpa tuo Ritausma siistin näköinen ruusu, nuputkaan eivät ole sateisista säistä moksiskaan, jotkut kun tuntuvat homehtuvan jo nuppuvaiheessa, kun on märempiä kelejä. Tuosta minäkin pidän! Täälläkin kelloköynnös kukkii vielä harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritausma ei ole homeeseen mennyt. Nuppujaan se kylläkin pudotti kesän ensimmäisessä kukinnassa kun oli niin kuivaa. Reheväkasvuinen ruusu on tykännyt tuosta aurinkopaikasta. Kaksi tälläistä kukintaa samana vuonna on mielestäni hyvä suoritus!

   Poista
 8. Ritausma on kyllä huippuruusu, kukkii vielä täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta ykköslaatua! Ennustettu Pakkasyö siirtyi muutaman päivän eteenpäin niin saan ihastella tuota kukintaa vielä viikonlopun yli :)

   Poista
 9. Upeaa kukintaa Ritausmalta vielä tähän aikaan vuodesta! Mielenkiintoinen tuttavuus tuo kiinansipuli.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensaassa on paljon nuppujakin vielä! Oliskohan se edistänyt uutta kukintaa, kun kesällä typistin kukkineet oksankärjet pensaasta pois. Mukavaa viikonloppua!

   Poista