2016-05-02

Tulppaani match?

Kohta minulla on pää pyörällä. Innostuin syksyllä istuttamaan aika läjän tulppaaneja. Nyt ensimmäiset niistä jo komistavat etupihaa. Selailen pussien kyljessä olleita pahvilapussia ja niissä olevia kuvia. Mikä on tämä valkoinen laji, joka tänään ilahduttaa päivääni. Olen ilmeisesti istuttanut etupihalle ainakin neljää erilaista valkoista tulppaanilajiketta viime syksynä: 'White Parrot', 'Evita', Mount Tacoma' ja 'Exotic Emperor'. Näistä vaihtoehdoista tämän päivän kuvauskohteeseen sopii parhaiten  'Exotic Emperor'. Suurimman osan sipuleista sekoitin ja istutin sinne tänne, joten nyt minulla saattaakin olla jännä peli, jos haluan pysyä kärryillä, mikä tulppaani kunakin päivänä on kukassa.


'Exotic Emperor' avaa kohta nuppunsa

Kuten myös vuonna 2014 istuttamani kestävä Darwin Hybrid 'Van Eijk' 
'Woodstockeissa' on kerrassaan herkullinen väri.


Tämän tulpun laji ja värikin on vielä täysi arvoitus! Lehdet ovat kyllä varsin aaltoilevat.


13 kommenttia:

 1. Ooh miten kauniita tulppaaneja sulla on tulossa!
  Minulle on käynyt myös niin, että hankkimani sipulit olivat jotain ihan muuta kuin suunnittelin - vaaleanpunaisten sijaan nousi puhtaan valkoisia tulppaaneja. Ei harmittanut, koska valkoisetkin olivat herkän kauniita.
  Jännittäviä keväthetkiä sulle tulppaanien tunnistuksen parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihallani pitäisi olla myös pinkkejä lajeja valkoisten seassa. Katsotaan mitä tulee.... Vai tuleeko jotain ihan muita värejä kuten sinulla kävi.

   Poista
 2. Voi miten ihania ja aikaisia! Exotic Emperor tuli minullekin tuosta mieleen, mutta en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä on nuo vihertävä verholehdet, mutta saa nähdä mitä tulee kun tuosta aukeaa. Joskus minulla oli Exotic Emperoria aikaisemmin ja ne olivat muistaakseni valtavia möllyköitä. Tämä näyttää ainakin vielä aika sutjakalta. :)

   Poista
 3. Joko ne aloittavat! Täytyypä mennä katsomaan, näkyykö omissa vielä edes nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeat nuput vähän jo rakoilivat eilen. Tämän päivän lämmössä varmaan taas tapahtuu!

   Poista
 4. Voi apua! Joko tulput noin avaavat kukintojaan pihassasi!! Ihana tuo valkoinen-lime -tulppu! En juurikaan harrasta tulppaaneja, koska myyrät tekevät työtään kissojen ahkerasta verotuksesta huolimatta! Ja Woodstockit, upea väri, mun täytyy mennä katsomaan näkyisikö edes pientä hyasintin alkua kukkamaasta!

  Nostatko tulput maasta aina pois kuten joskus aikaisemmin on tehty, jotta ne kukkisivat paremmin? Itse en omiani ole koskaan nostanut, niitä ainoita punaisia (Appeldoorn) jotka eivät myyrille kelpaa, no villitulppaanit ja metsätulppaanit saavat olla rauhassa (maistuvat kai pahalle), onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woodstockit ovat viime syksyn istutuksia ja upean muhkeita. Jotkut vanhat jouluhyasintit ovat myös nousseet. Ne ovat aika rujoja näiden rinnalla... Edellissyksynä en juurikaan istuttanut tulppaaneja, kun suuri osa ihanista kerrotuista lajeista taantui ja kukinta ei ollut enää yhtä komeaa kuin ekana vuonna. Edellissyksy menikin narsisseja istuttaessa.
   Jotain tulppaaneja taisin nostaa viime kesänä ylös, mutta sehän on ihan älyttömän työlästä! Viime syksynä etupihan uuteen penkkiin innostuin taas tulppuja istuttamaan. Maa on ainakin multavaa. Katsotaan miten menestyvät. En nosta niitä ylös.

   Olen tänä keväänä koittanut lannoittaa vanhoja tulppupenkkejä. Ehkä se parantaisi kasvua!

   Poista
 5. Todella kaunista! Ja millaista väriloistetta. Meillä tulppaanien aukeamista saa vielä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko teki hienoja sävyjä raikkaisiin vihreisiin lehtiin.

   Poista
 6. Onpas siellä jo kevät edennyt! Ihana tulppaniaika alkamassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää kun uusia tulppaaneja nyt alkaa nousemaan. Vielä lämmintä luvassa tälle viikolle!!

   Poista
 7. Kauniita tulppaaneita todella.

  VastaaPoista