2016-04-02

Ja sitten istuttamaan

Koko päiväni vierähti Turussa, josta aamupäivä Piha & Puutarha -messuilla. Ensikertalaiselle kolmessa hallissa riitti silmänruokaa ja katseltavaa hyvinkin muutamaksi tunniksi.

 Keltaisten tulppaanien virtaa pääsalin keskellä
Vihreys ja kukat vetivät niin puoleensa, kun ulkona on vielä aika hailakkaa
Kauniita leikkoja
Messuilla oli ylin kyllin kaupan mukuloita, juurakoita ja sipuleja. Suurin osa taisi olla Hollannista tuotuja

Kalloja oli joka värissä. Näitä en ole ennen noteerannut, joten minusta tuntui että niitä oli paljon tarjolla. Minulle tulee kylläkin kalloista vähän hautajaiskukan fiilis.
Valkoisia mansikantaimia tai paremminkin juurakoita pussissa. Näitä haksahdin ostamaan: oli niin soljuvasanainen ja englantia puhuva mieshenkilö kauppiaana ja kun vielä tajuntaan iski ajatus, että näitähän linnut eivät syö, eikä mun tarvi verkkoja levitellä, niin kaupat tuli tehtyä!
Kotona luin Eijan Päärynäpuun varjossa -blogista, että valkoinen mansikka ei ole kovin satoisa. No ehkä saamme näistä kuitenkin jonkun maistiaisen. Istutan ne huomenna... 

No sitten päästään itse asiaan. Löytyi etsimäni eli Blomqvistin Taimisto. Sieltä löytyi tuliaiseksi Kanadalainen ruusu 'Luise Bugnet', jonka olin raapustanut ostoslistaani jo aikoja sitten. Sille olen varannut paraatipaikan istutettavaksi etupihan aurinkoon. 

No sitten tuli kuvaan myös nämä pensasmustikat.... Ken on lukenut uusimman Kotipuutarha-lehden tietää mistä puhun. Niin, se lehden juttu oli siis tosi hyvä ja innostava! Luin jutun eilen illalla. Kuinka ollakkaan terassilla on nyt kaksi pensasmustikkaa odottamassa istutusta eli 'Chippewa' ja 'NorthBlue'. Taimet ovat varmasti laadukkaita, sillä ne ovat Blomqvistin Taimiston valikoimasta.

Siirtyessäni messusalista toiseen valkoinen mansikka kainalossani, niin mihin ihmeeseen unohdin sen asian, että vihaan jänisverkkojen ja vielä enemmän rastasverkkojen virittämistä? Pensasmustikkahan vaatii suojauksen ihan kaikki elukoita vastaan!!! Jos jänis ei syö oksia niin viimeistään marjat ovat lintujen suissa ennen poimintaa. Olisiko teillä mahdollisesti vinkkejä, miten mustikkojen suojauksen voisi hoitaa jotenkin elegantisti?

Turun matkan loppuhuipennuksen tarjoan teille seuraavassa postauksessa.

Mukavaa sunnuntaita!
Kiva saada Marit ja Pirkko uusiksi lukijoiksi!!!

Terkuin Maria

27 kommenttia:

 1. Kiitos Turun kuulumisista, mukava lukea ja katsella kuvia!
  Onnea pensasmustikan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä etsin mustikoille saaresta hyvän paikan

   Poista
 2. Hienot kuvat. Kyllä tuolla pääsi varmasti kevättunnelmaan. Meillä ei ole syönyt meidän vähäisiä mustikoita linnut lainkaan. Jänöt taas eivät pääse pihallemme aidan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että linnut eivät ole niitä teidän puutarhasta löytäneet. Puutarhassanne on niin paljon kukkaloistoa että se hämää kaikkia ryövärilintuja. ;)

   Poista
 3. Kiitos, kun pääsin mukaan messumatkalle. Ja onnea uudelle ruusullesi, Louise Bugnet on ihana. Mikä onni onkaan, että messuilla on näytteillä nimenomaan suomalaisia taimistoja, Blomqvist on ihan parhautta <3 Itse olen jo vuosia suojannut pensasmustikat pelkillä tuomen oksilla. Jänikset ovat näiden avulla pysyneet hyvin poissa vaikka asummekin ihan maalla. Eikä linnuista ole ollut haittaa. Ihanaa kevättä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuomenoksavinkistä! Suunitelmissa viedä mustikat mökille. Siellä saaressa oli vielä pari vuotta sitten metsäjäniksiä. Viime kesänä en tainnut niitä nähdä. Ehkä ovat vaihtaneet saarta

   Poista
 4. Messujen kukkameri näytti oikein kivalta. Turun messuilla olen käynyt vain kerran ja silloin sain vaikutelman, että ovat pienet. Ehkäpä mun kannattaisi poiketa uudestaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On messut varmasti paljon pienemmät kuin Helsingissä. Mutta ihan mukavasti monenmoistakatseltavaa kuitenkin

   Poista
 5. Messujen kukkameri näytti oikein kivalta. Turun messuilla olen käynyt vain kerran ja silloin sain vaikutelman, että ovat pienet. Ehkäpä mun kannattaisi poiketa uudestaan....

  VastaaPoista
 6. Samoilla messuilla sitten oltiin eilen :) Otin niin paljon kuvia, että riittää niistä Mielen Lumoon postauksia useammaksikin päiväksi. Viehätyin yleiskoristelualueen kukkasidonnoista ja yksityiskohdista. Ostoksiakin tuli tehtyä, niitä esittelen, kunhan kerkeän, mutta joukossa ei ollut mustikkaa, meillä ne menisi mökillä alta aikayksikön eläinten suihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tulla blogiisi lukemaan sinun postaus sieltä! Aion viedä mustikat mökille, joten suojauksia joutunen virittelemään. Blomqvist ois voinu myydä samalla jonku hienon kokoontaitettavan suojatalon pensasmustikoille...

   Poista
 7. Aivan ihania messukuvia. Kiitos näistä. Kiva katsella kuvia, kun ei itse pääse messuille.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värikäät messukuvat!
  Mekin käytiin eilen Turussa, en kuitenkaan käynyt messuilla. Etten vaan saa yliannostusta messuista, Tukholman messut ovat ainoat tänä keväänä, joille osallistun. Kävin sen sijaan Viherlassilassa, Kauppilassa ja Plantsussa. Kevättunnelmaan pääsi näissäkin paikoissa.
  Mulla on ollut 10 pensasmustikkaa varmaan pian 10 vuotta. Niillä on ympärillä oma aitaus, joka on tehty lammasverkosta. Tähän mennessä linnut ovat jättäneet mustikat rauhaan, paitsi viime kesänä mustarastas kävi popsimassa siellä mustikoita. Hän on mun kaveri, joten sai käydäkin. Jos räkätit löytisivät mustikkamaani, laittaisin varmasti rastasverkon aitauksen yläpuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholman messuja kelpaakin odottaa. No aika "vihreä" oli sinunkin Turun matka :). Lammasverkosta en ole kuullutkaan. Ehkä nään sen blogitapaamisessa. Mustarastas on kaveri, ihan totta. Räksät käy täällä kaupungissa kyllä luvattomissa vieraissa ja syövät aina kirsikat sekä metsämustikat kiviaidan takaa.

   Poista
 9. Kivoja messukuvia ja myös mukavia hankintoja :) Luin myös kyseisen pensasmustikkajutun, siitä jäi tosiaan jokunen ajatus muhimaan takaraivoon. Toivottavasti tulee hyvä mustikkasato!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutussa oli kerrottu niitä pareja niin hyvin. En nyt tiedä sitten miten menestyksekkäästi Northblue ja Chippewa kasvavat rinnakkain, eiköhän hyvin. Kestää ehkä pari-kolme vuotta että kasvavat kunnon satoikään

   Poista
 10. Kiitos matkasta Turun messuille kuviesi välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat kertovat paljon, hauska kuulla että näistä oli iloa!

   Poista
 11. Kiitos messukuvista, kivoja kotiintuomisia olet löytänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu ja mansikat on nyt istutettu. Laitoin kolme mansikan tainta ainakin väliaikaisesti vielä ruukkuun ja ja vain kaksi niistä viidestä suoraan maahan. Olipa kiva istutella!

   Poista
 12. Oo, vaikka mitä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kun tänään sain ruukutettua mansikat ja ruusu on jo istutettu etupihalle

   Poista
 13. Ihana kun löysit unelmiesi ruusun! Se on varmasti kaunis. Messut vaikuttivat tosi kivoille. Mulla on myös tuo sama pensasmustikkainnostus, istutin viime vuonna kaksi puskaa ja tein kanaverkosta niille yksilöhäkit, hih. Ajattelin pitää ne päällä ympäri vuoden. Ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksilöhäkki kuulostaa hienolta. Ihan privat asumuksethan niille pitää väkertää.

   Poista
 14. Minulla ainakin pensasmustikat ovat saaneet olla rauhassa sekä linnuilta että jäniksiltä, sen sijaan esim. kirsikkapuuta oli pupu käynyt maistelemassa.

  VastaaPoista