2017-04-26

Tuplalaatikko ja kevään tohinat

Lojuuko sinun nurkissa puinen kukkalaatikko tai pari, joihin olet kyllästynyt tai ne eivät muuten vaan enää tunnu houkuttelevilta istutusastioilta. Minulta löytyi kaksi kukkalaatikkoa, jotka mielestäni ovat liian pienet. Keksin yhdistää niistä yhden isomman, johon mahtuu reilusti multaa. Laatikot ovat kestopuuta eli hyvin käyttökelpoista puutavaraa kierrätykseen...


Sahasin toisesta laatikosta jalat pois ja vasaroin pohjalevyn irti. Sen jälkeen korotusosa olikin helppo liittää toisen laatikon päälle ruuvaamalla pari kestopuupalikkaa kulmiin. Olin niin tyytyväinen kun multapussi sujahti kokonaan uuden, isomman laatikon sisään! Kunhan keijnmekot vahvistuvat ja on aika tuoda ne ulos niin leikkaan pussin kyljestä auki ja siinä saavat kasvaa.

Laatikko on vähän pidempi kuin multapussi, mutta ei haittaa. Koloon voin laittaa vaikka pelakuuruukun tai sitten tuunaan kolon katemateriaalilla piiloon...

Puutarhassa on jo paljon läikähdyttävän ihania kasvialkuja näkyvissä.

Siemenestä viime kesänä kasvattamani sinivaleunikko nousee pontevasti kukkapenkistä


Rip van Winkle narsisseja on tulossa monta lisää kukkaan. Viime tai edelliskeväänä näitä ei mielestäni juurikaan kukkinut?... Vai muistanko väärin...
Kaitaimikkä -
Kaitaimikästä löysin juuri ja juuri ensimmäisen pienen kukan. Alla kuva edelliskeväältä. Nyt on kasvu varmasti viikon myöhässä kevääseen 2015 verrattuna.


Kaitaimikkä  kukassa 21-4-2015

Olen vasta nyt huomannut, että iPadissa on hyvä kamera. Sillä saa helposti ja nopsaan laitettua instaan nättejä kuvia kevätkukkijoista, joita puskee vauhdilla kukkaan. Järkkärikameralla olenkin viimepäivinä ottanut vain vähän kuvia puutarhan keväästä.

iPad kuvia en osa kopioida tähän läppäriin, joten tuoreimmat kukkakuvat voit blogipostausten välillä bongata Instagram-tililtäni

PS: Perunanarsissi on kukkinut ruukussa jo yli kolme viikkoa! 

17 kommenttia:

 1. Kiva laatikkovinkki! :)
  Ja niin piristävää nähdä näitä kasvien alkuja tupsahtelevan maasta sekä itsellä, että puutarhaystävillä. Se antaa toivoa, että kevät on oikeasti täällä, vaikka joka päivä ei siltä näyttäisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet kasvien alut ovat niin odotettuja talven jälkeen. Viime päivinä on voinut mennä yhtä penkkiä kurkkimaan mitä sieltä löytyy ja sitten jo sisälle välillä lämmittelemään ainakin sormia :D

   Poista
 2. Näppärä idea tuo laatikko. Kiva kun jonkun blogissa on kukkakuvia, kun suurimassa osassa blogeja on vain lumikasoja. Toivotaan, että lumet sulavat ja päästään nauttimaan kukista. - Hyvää vapun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lumikasa sentään! Hyvää Vappua sinullekin :)

   Poista
 3. Hyvä idea saada laatikko toimivaksi. Täälläkin on tuollainen loota, entisten asukkaiden peruja ja se on tosiaan liian pieni istutuksille. Kaveria sillä ei ole, joten taitaa edelleen toimia tyhjän panttina :)
  Ostin viime vuonna sinivaleunikon taimen, mutta vielä en ole nähnyt maasta nousevan mitään karvaista.
  Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikaisemmin jo petsannut nuo laatikot mustalla petsillä. Pidin niissä pelakuuruukkuja, mutta kyllästyin siirtämään niitä välillä sateensuojaan. Korptuksen pystyy tietysti tekemään myös pelkästä laudasta, mutta sitten on vähän enemmän sahattavaa...
   Karvakorvat ovat varmasti vielä piilossa maan uumenissa ja putkahtavat kohta esiin.
   Hauskaa Vappua myöskin!

   Poista
 4. Onnittelut, olet saanut sinivaleunikon noin hienosti talvehtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), siementaimet olivat viime kesänä tosi hentoisia, mutta nyt ne ovat lähteneet tosi tanakasti kasvamaan.

   Poista
 5. Ai kuinka nämä kukkakuvat piristävät keskellä lunta. Kiitos niistä! Ja laatikoiden yhdistämisvinkki on kiva, isot laatikot ovat monesti kätevämpiä kuin pienet (ainakin kastelun kannalta).

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini, mietin juuri aamulla, että juuri sitä varten tänne blogiin on kiva tehdä postauksia, kun saa palautetta lukijoilta! Juuri tuota ajatteli, että kastelua ei tarvitsi tehdä niin usein. Keijunmekkojen kasvatus on nyt kokeilussa ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

   Poista
 6. Hyvä idea tuo laatikon korottaminen! Minulla tänä vuonna ensimmäiset sinivaleunikon siemenet kylvetty, mutta ensimmäinen satsi ei tuottanut yhtään tulosta, eikä toisestakaan vielä näy mitään. Yksi messuilta ostettu taimi odottaa kesää, mutta sekin näyttää niin heiveröiseltä. Ihanaa, kun sinun siementaimesi ovat selviytynet talvesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sirkku! Voi harmi kun eivät ole itäneet. Minulla kylvökset olivat kevättalvella viileässä kylmäkäsittelyssä. Sen jälkeen siemenet itivät hyvin, mutta tosi heiveröisiä olivat taimet vielä istutuksen yhteydessä. Toivotaan lämpenevää, jotta messuostokset uskaltai istuttaa pihalle!

   Poista
 7. Kiva idea! :) Sinivaleunikko on ihana, sen kasvatusta siemenestä en olekaan vielä kokeillut.

  VastaaPoista
 8. Kiva idea! :) Sinivaleunikko on ihana, sen kasvatusta siemenestä en olekaan vielä kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kasvatus onnistui ensi yrityksellä, joten kannattaa kokeilla :) Kylmäkäsittely ja vilpola auttoivat kasvatuksessa!

   Poista
 9. Sinullakin on siellä nikkarointi jäänyt päälle :) Me tehtiin (tai mies oikeastaan) sellaisia hyllyköitä terassille vapun pyhinä. Nyt tekisi mieli alkaa väkertämään niiden laatikoiden kanssa.

  VastaaPoista