2017-04-09

Kevätpiha

Kevätpihalla tapahtuu! Krookusryppäitä on jo pitkin pihaa eri kukkapenkeissä ja orapihlaja-aidan juurella. Krookus on ihana kun se tekee jo parissa vuodessa sivusipuleita. Erityisesti kultasahramikasvusto on minusta lisääntynyt hurjasti. Iris 'Katharine Hodgkin' on kukkinut monta päivää. Ensimmäiset kevättähdet loistavat aurinkopihalla ja eilen huomasin, että helmihyasinttien nuppuja oli näkyvissä. Minä niin rakastan kevättä!

Helmihyasintti, krookus ja tulppaaninlehtiä
Lisää kuvateksti
Iiris 'Katharine Hodgkin'
Eturivin tyypit 'Miss Vain' krookuksia ja takarivin tyypit 'Prinsess Irene' tulppaaneja, sillä kuvaaja oli nyt takapuolella
Sinisahramipariskunta 'Prins Claus'

16 kommenttia:

 1. Suloisia kevään merkkejä! 'Prins Klaus' on ihana. Tästä se puutarhurin paras aika alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prins Klausilla on hienot poskitäplät :)

   Poista
 2. Ihania! Komppaan, tämä on parasta aikaa. Aivan ihanat krookukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksia krookuksia niitä lisää :D.

   Poista
 3. Oi, miten suloiset kevätkukkijat! Täytyykin laittaa muistiin, että syksyllä on ehdottomasti hankittava Katharine Hodgkinin sipuleita ja lisää krookiksia ja ja ja...

  Tämä on siitä ihanaa aikaa, ettei pihalta malttasi pysyä ollenkaan poissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Katharine Hodgkinit on aivan ihania niinkuin muutkin kevään pienet iirikset suosittelen! Ihan totta nyt piha kutsuu ulos aina kuin vain suinkin pääsee.

   Poista
 4. Voi miten ihania kuvia! Niin kaunista ja keväistä! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu, mukava päivä ollut! Käytiin Mökillä ja siellä kaikki kunnossa, mereltä jäät lähteeet ja paatti vedessä. Ehdin vielä illalla kaivaapäivänliljoja maasta ylös vaihtaa niiden paikkaa. Täydellinen päivä :)

   Poista
 5. Herkullisia kukkijoita. Meillä mökillä nämä ovat rusakkojen suurta gourmet-herkkua, joten kaikki on pakko laittaa kananverkkojen suojiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrät hyvin rusakkoja ;) varmasti maistuu ja näyttääkin ihan gourmet herkulta talven jälkeen. Toivottavasti kanaverkkoa on riittämiin...

   Poista
 6. Ihania kevätkukkijoita <3 Siitä se taas alkaa uusi puutarhakausi, aivan mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tänään ripsottelee vähän vettä. Sehän innostaakin kasveja vielä paremmin kasvuun!

   Poista
 7. Suloisia pikkuruisia, edelleen saan nauttia muiden kuvista, sillä oma pihani on ikääänkuin nukuksissa... ei voi puhua vielä kukkaloistosta, eikä kevätkukkijoistakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo aikalailla pieniä suloisia kukkia. Kimalainenkin kävi krookuksissa ja perhonen kevättähdissä sunnuntaina! Tänään kyllä taisi ripsauttaa vähän räntää.

   Poista
 8. Voi miten paljon sinulla on jo piipottajia ja kukkijoita! Meillä satoi juuri lunta ja tuuli oli jäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niitä on jo ihanasti :). Mukava tehdä pihakierroksia, kun sieltä löytyy muutakin katseltavaa kuin kuolleita lehtiä!

   Poista