2017-04-28

Vapun kynnyksellä

Ihana, kun olette kirjoitelleet kommentteja postauksiini! Siten blogista tulee eläväinen. Saan tunteen, että on ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa ja kokea puutarhajuttuja. Se on kertakaikkiaan voimaannuttavaa. Siellä te lukijat olette ympäri maata ja innostutte yhtälailla kuin minäkin siemenkylvöistä, ensimmäisistä kevätkukista, uusista taimista, kevään etenemisestä ja kaikenlaisista pienemmistä ja suuremmista puutarhaideoista ja -jutuista...

Usein kirjoitan postauksia iltamyöhällä, kuten nytkin. Seuraavana päivänä aamupalalla tai viimeistään lounaalla yleensä kurkkaan onko joku reagoinut postaukseen. Usein on ja kommentit niin piristävät päivää!

Olen siis kommenteistanne tosi iloinen! Kiitos niistä kaikille ja toki muillekin lukijoille, jotka piipahdatte blogissa ilman kommenttien kirjoittamista. Ilman kommenttejakin vierailuista jää pieni merkki bloggeriin, sillä ohjelma laskee blogivierailujen määrää..

Enpä tässä sen enempiä jahkailemaan vaan uusi postaus ja uudet puutarhakuvat tässä:

Hyasintti "Woodstock"
Lunta ei ole, vaikka kylmää ilmaa ja räntäsadettakin on tällä viikolla koettu. Viikon kukka on hyasintti. Niitä on putkahdellut esiin sieltä täältä. Vähän laihanlaisia ovat, mutta ansaitsevat paikkansa puutarhassa kumminkin. Oletteko lannoituksella saanut estettyä hyasinttien kukintaa taantumasta?


Scillojen tai helmililjojen alkuja on paljon siellä täällä, sillä olen tarkoituksella levittänyt niiden siemeniä. Nyt itäneet siemenet keikkuvat hassusti versojen nokassa.


Pihaesikko - Primula pubescens, taustalla krookukset ja vieressä laukan komeat lehdet
 Ruukkutulppaaneja olen kannellut päivittäin ulos. Yönsä ne ovat viettäneet pihasaunan ikkunalla.


Vilpolassa ulos pääsyä odottavat malttamattomina Turun Piha&Puutarha-messujen Taimitorilta hankitut värimintut; pari valkoista ja yksi rosa.

Väriminttu

Pääsiäisenä käytiin mökillä tekemässä kevätsiivousta. Istutin lavaan muutaman Jussi-perunan ja rivin porkkanoita. Sain kuulla "Hulluhan se on joka pakkasella perunoita istuttaa". No katsotaan nyt miten käy. Tuleeko juhannuspottuja? Päivän uutisissa haastateltiin perunanviljelijää. Perunat olivat hänellä olleet harson alla kasvamassa jo viisi viikkoa!

Lavaperunoitden istutusta mökillä pääsiäisenä

Siellä perunat ja porkkanat ovat köllineet mökillä harson suojissa. Vappuna saatan mennä kyselemään mitä niille kuuluu.

24 kommenttia:

 1. Samoilta messuilta Taimitorilta ostin minäkin taimia. Sisällä ovat taimet olleet öisin ja päivisin parvekkeella, kunnes saan ne istutettua mökillä maahan. Sen verran vinkiksi, että ostamistani taimista löysin useampia eläviä kotiloita, joten kehotan vahvasti, että poistat mullat ja peset juuret ennen istuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Hyvä kun olit tarkkana kotiloiden kanssa. Oman pihamme ovat kotilot jo vallanneet. Mökkisaaressa niitä ei onneksi ole, joten täytyy olla tarkkana, jos sinne vien taimia. Kerran meinasin kuskata mökille kompostimultaa kotoa. Onneksi tajusin ajoissa, että ei voi viedä, mullassahan voi lymyillä 100 kotilopoikasta!

   Poista
 2. Nyt on varmaan perunanviljelijät saaneet urheilla harsojen kanssa. Tai ehkä niitä ei tarvitse ottaa koko ajan päälle ja pois... mutta kumminkin. Jospa tästä lämpenisi.
  Ihanaa, hyasintteja! Enpä ole tajunnut niitä lannoittaa, kukinnot kyllä harvenevat, mutta jotkin lajikkeet tuntuvat taantuvan vähemmän kuin toiset. Mullakin alkaa ekat hyasintinkukat avautua ihan justiin.
  Kiitos kivasta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannoitukset maahan tuntuu vähän hakuammunnalta. Mistäs sitä tietää saako kasvi tosiaan lannoitteen käyttöönsä. Ruukkuun lannoitus on paljon selkeämpää :). Aurinkoa ulkona, joten eiköhän tästä pihalle haistelemaan kevättä!

   Poista
 3. Toivotaan, että saat juhannusperunoita :)
  Rymättylässä tosiaan istuttivat perunaa jo maaliskuussa! Luulisi, että olisi liian kylmää perunalle, vaikka siellä Rymättylässä onkin hyvää hiekkamaata, joka ei juurikaan routaannu ja niillä perunoilla on paksut harsot päällä.
  Hyasinttejä en ole oikein onnistunut kasvattamaan, aika vaatimattomia niiden kukista tuppaa tulemaan. Pääsiäiseksi ostin ruukkuhyasinttejä, niissä on nyt kyllä komeat kukat, täytyy yrittää laittaa ne maahan, jos ensi keväänä tulisi jotain....
  Edellisen postauksesi sinivaleunikkoon vielä, hienosti onnistuit, kun se selvisi talvestakin!
  Viime kesäiset sinivaleunikkokylvökseni pärjäsivät oikein hieosti siihen asti, kunnes unohdin kesällä taimien kastelun, kaikki kuolivat janoon, ressukat.
  Nyt on uusi kylvös kasvarissa kasvamassa, yritän olla kesällä huolellisempi kastelun kanssa :D
  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun tuli kasteluunohdus, mutta näitä sattuu. Minullakin on muutama taimikippo jäänyt yöksi ulos ja niinhän ovat taimet saaneet yliannoksen pakkasta...

   Koulin eilen tämän kevään sinivaleunikkokylvökset. Hyvin itivät sinun siemenet edelleen!

   Iloista vappua myös sinulle!

   Poista
 4. Tässä bloggailussa on juuri parasta, kun saa jakaa ajatuksia, ongelmia ja intoiluja muiden kanssa. Ja moneen teihin puutarhaystäviin ei olisi tutustunut ilman blogeja. Tämä blogimaailma on rikastuttanut elämää ja puutarhaintoilua valtavasti. 💓
  Kauniit kuvat kevään merkeista! Oikein mukavaa vappua 🎈 ja paljon juhannusperunoita!

  VastaaPoista
 5. Sinun blogissasi on tosi kauniita kuvia, kiva käydä täällä lukemassa :). Hyvä kun mainitsit hyasintit, pitääkin siirtää noita joulu-sinttejä pihamaalle kasvamaan. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri, kiva kuulla että tykkäät kuvista! Kukkien kauneutta kun voi kuvaamalla jakaa. Nyt on hyvä aika laittaa joulu-sintit maahan, kun näkee nousevista lehdistä mikä paikka on jo varattu ja missä on tilaa.

   Poista
 6. Upean värinen hyasintti tuo Woodstock!
  Aikanaan blogini aloittaessani ajattelin, että kunhan nyt tässä itselleni kirjoittelen. Vaan kyllä ne toisten kommentit ovat tärkeä osa bloggaamista ja kommenttien ansiosta koen oppineeni aivan valtavasti uutta kasveista ja puutarhasta.
  Oikein mukavaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woodstock on tumma ja hieno. Ihan totta lukijoiden kommentit ovat ihan parhaita. Joka kerta ei kerkeä, ehdi, tms. laittaa kommentteja, mutta kiva niitä on kirjoittaa muille ja saada omiin blogipostauksiin.

   Poista
 7. Tällaiselle amatööripuutarhurille ja alottelevalle bloggaajalle kaikki kommentit, sivustolla käyneet ja lukijoiksi tulleet ovat kultaakin kallimpia! Mutta uskon, ettei niiden arvo vähene yhtään vaikka olisit jo vanha konkari blogimaailmassa! Kivoja blogeja on ihana lukea, niistä saa arvokasta tietoa ja ideoita omaankin puutarhaan. Toivotan onnea juhannusperunoillesi! Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku, Ihan totta ei arvo vähene! Jonkun aikaa olen blogia kirjoittanut, mutta kyllähän aina uudet postaukset kuitenkin ovat uusia ja jollain lailla ajankohtaisia. Minä olen imenyt valtavasti ideoita omaan puutarhaharrastukseeni blogeista. Voisin melkeimpä nimetä jokaiselle puutarhakasvilleni bloggari-innoittajan, jonka kirjoitusten ja blogin innoittamana olen kasvin hankkinut pihaani :D

   Poista
 8. Hyasintit kevään kukkapenkissä tuovat hymyn huulille. Minullakin ne ovat usein laihanlaisia, mutta jotenkin niin ihania palleroita. Upea väri sinulla! Hauskaa vappua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietin vuosia sitten kevään Brysselissä. Siellä hyasintit kukoistivat joka pihassa. Nuorena tyttönä se oli minulle suuri ihmetyksen aihe että joulukukat ovat pihassa keväällä

   Poista
 9. Minäkin suunnittelin että vappuna vois istuttaa varhaisperunoita laatikkoon. No nyt sataa lunta, ehkä siirrät tuota suunnitelmaa vähän...Istuttamisen jälkeen sitten kansi päälle, eiköhän se riitä suojaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna voisi jo olla lämpimämpi keli istuttaa. Tuo TV:n uutinen oli kyllä rohkaiseva. Ainakaan kaikkia lajikkeita ei kylmä maa estä kasvamasta.

   Poista
 10. Oikein iloista vappua sinulle.
  Minä olen mielestäni aika ahkera blogien lukija, mutta sitten jos luen blogit kännykästä jää kommentointi usein väliin jo senkin vuoksi, koska siinä tulee tehtyä aika paljon kirjoitusvirheitä.
  Pääsiäisperunat juhannukseksi eli nyt juuri ei näytä suotuisalta, mutta toivottavasti ilmat lämpenevät ja uudet perunat jaksavta kasvaa tästä kurjasta keväästä huolimatta.
  Isäni oli hyvin innokas juhannusperunoiden kasvattaja ja taas kerran kylmänä keväänä äitini huomasi sellaisen pienen viritelmän, sähköjohto meni kellarista lavaan ja siellä auton sisätilan lämmitin lämmitti lavaa.
  Pernat valmistuivat juhannukseksi ja joskus niin nuuka isäni ei ihmetellyt sähkölaskun suuruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei aina välineet ja tilanne sovi kommentointiin. Kiitos tarinastasi, hyvä mieli ja hymy tuli huulille, sitä lukiessa. Hyvää vappua sinulle!

   Poista
 11. Ihanaa vappua sinulle toivotellen! Meilläkin woodstockit kukintavalmiina ja perunat iskimme viime viikonloppuna lootaan, ilman harsoa vielä! Saas nähdä mitä tulee. Aivan ihanat nuo sinun ruukkuistutuksesi saunan (?) edustalla, niin viehättävät. Kiitos sinulle blogistasi ja siitä, että saan täällä käydä :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Samettihortenssia, lämpimästi tervetuloa vastaisuudessakin! Saunan rapulla ruukut tosiaan ovat. Huomasin, että vanhan saunan värit ovat ihan samat ku ruukunkin

  VastaaPoista
 13. Kauniit hyasintit! Minulla on perunoita ämpäreissä ja niitä nyt kiikuttelen ulkoilemaan ja yöksi sisään. Toivotaan sinulle hyvää perunasatoa! Hyvää toukokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Minulla on kanssa muutama pottuämpäri. Vielä kun muistaisin istuttaa viimeisetkin siemenperunat. Kohta voi olla jo niin lämmintä että voi jättää ämpäripotut pihalle, kun alkoi toukokuu, jee!

   Poista