2017-05-03

Solmittu verkko köynnöksen tukena

Solmittu verkko köynnöskasveille syntyi helposti kunhan vain ryhdyin työhön. Löysin netistä hyvän ohjeen verkon kutomiseen siten, että kudonnan voi tehdä yhdellä langalla, joka kulkee työn edetessä mukana. Aluksi solmitaan ensimmäinen silmukkarivi siansorkka-solmuilla ja sen jälkeen seuraavien kerrosten lenkit syntyvät jalussolmuilla. Kun vauhtiin pääsee, niin sitähän voi solmia vaikka riippukeinun.

Verkon solmiminen on edennyt kaksi kerrosta
 
Verkon ensimmäisen kerroksen lenkit on solmittu siansorkilla keppiin

Puolasin langan kuljetusta varten pahvin ympärille

Seuraavan kerroksen lenkit solmitaan jalussolmulla (Netting knot)  edellisen kerroksen lenkkeihin ja kerroksen lopussa työ käännetään ympäri eli lenkkien teossa voi edetä koko ajan samaan suuntaan.

Täytyy myöntää, että ensimmäisen ja toisen kerroksen tekeminen vaati aloittelijalta hieman keskittymistä mutta sitten kudonta alkoikin sujua joutuisasti. Laitoin aloituspään tuolinjalkojen alle, niin minun oli helpompi venyttää verkkoa ja saada lenkeistä sopivan kokoisia. Aina rivin lopussa käänsin kepin ja koko työn toisinpäin eli jalussolmujen solmiminen eteni kokoajan vasemmalta oikealle.

Aluksi tein lenkit aika pieniksi, mutta työn edetessä alon tehdä isompia lenkkirivejä, kun huomasin, että pari ekaa lenkkiriviä oli aika pientä tähän köynnöstukitarkoitukseen. Verkosta tuli oikeastaan aika hyvä niin.

Verkko pysyi paikallaan tuolinjalkojen alla, kun kiristin verkkoa sitä solmiessani

Valmis verkko paikallaan ja johdattaa korkeuksiin
Tulipa tästä aikamoinen viritelmä. Toivottavasti tuolta lavan harson suojista alkaa vielä kiipeillä jotain vihreää verkkoa ylöspäin...5 kommenttia:

 1. Kaunis verkko. Onpa kasvilla nyt hyvät oltavat.

  VastaaPoista
 2. Vau, näyttää hyvältä! Tällaiseen verkkoon on köynnösten hyvä tarttua.

  VastaaPoista
 3. Hienoa. Hyvä idea ja varmasti tarpeellinen.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis ja kiva idea!

  VastaaPoista
 5. Kätevä tuki köynnöksille. Kiitos idean jakamisesta!

  VastaaPoista