2017-05-28

Valloittavat vuokot

Viime kesän Vakka-Taimen retkellä hankin varjopenkkiin kolme vuokkoa. Taimet olivat tuolloin kesäkuussa pelkkiä multapaakkuja, joten olen odottanut kovasti näkeväni mitä oikein ostin.

Penkki on viileä ja varjoisa. Muutaman kerran ehdin jo ajatella, että ei sieltä mitään vuokkoja edes nouse, mutta niin ne vain tulivat. Vuokot, kaikki kolme  eli 'Vestal', 'Hilda' ja 'Grean Dream' kukkivat nyt! Vesa Muurinen, joka vuokot on kasvattanut puheli, että nämä ovat oikein sitkeitä ja kestäviä kasveja.


Anemone nemorosa 'Hilda'

Anemone nemorosa 'Vestal'

Anemone nemorosa 'Vestal'


Anemone nemorosa 'Grean Dream'

Anemone nemorosa 'Hilda'

Anemone nemorosa 'Grean Dream'

Anemone nemorosa 'Vestal'
Aurinkopenkissä kukkivat pihan vanhat asukkaat eli arovuokot, joita onkin levinnyt moneen paikkaan.

Arovuokko

Arovuokko ja lemmikit


12 kommenttia:

 1. Vuokot on ihania, meilläkin niitä nousee useasta paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne :). Tämä on minulle eka vuokkokevät.

   Poista
 2. Kauniit vuokkolajikkeet! Meillä nousee joka paikasta "tavisvuokkoja", siksi en ole osannut panostaa erikoisempiin lajikkeisiin. Mutta ovathan nuo herkkiä ja kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Minulla ei ollut aikaisemmin varjossa lainkaan vuokkoja, joten niille oli vähän niinkuin tilaus. Auringossa kasvaa arovuokkoja kyllä monessa paikkaan.

   Poista
 3. Tässä postauksessa on nyt kevään ihanuus parhaimmillaan, valoisaa, herkkä, keveää. Myös header-kuvasi on aivan lumoava.
  Mukavaa sunnuntaita! Täällä sataa, vihdoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Kirjoitit niin kauniisti. Vuokot ja lemmikit ovat herkkiksiä. Sadetta olen odotellut ja toivottavasti sitä ensi viikolla tulee tännekin.

   Poista
 4. Ihania vuokkoja! Minulla on arovuokkoa levinnyt laajalti, eipä haittaa, tykkään siitä paljon. Mutta nyt iski vuokkokuume postauksesi perusteella, todella todella kauniita. Vuokkokaupoille tuli lähtö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kuvittelen mielessäni miten tästä leviää varjopenkkiin vuokkomatto. Vuokkokauppaa suosittelen, kun omat kaupat toimi näin hyvin. Ehkä minunkin pitäisi vielä kerran käydä vuokkokaupassa, jotta valkoinen matto peittää penkin nopeammin :)

   Poista
 5. Valkovuokkoja kasvaa villinä kaikkialla, jopa riesaksi asti, mutta sinun vuokkojesi nimet laitoin ylös, en ole aiemmin niihin törmännytkään. Erityisesti Vestal on kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole lainkaan villejä vuokkoja, mutta jospa nämä alkaisivat osoittaa vähän villiintymisrn merkkejä ;D. Vestal on kaunis minustakin.

   Poista
 6. Suloiset vuokot!
  Vakka-Taimen retki alkaa nyt näkyä kivasti monella pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on jänniä tälläiset ostokset, kun pidetään koko vuoden jännityksessä että mitä sitä on pussissa kotiin kantanut.

   Poista