2017-05-30

Kesäfiilis!

Täällä on tapahtunut ryöpsähdys. Savimaan suosija lemmikki on yksi superryöpsähtäjä, joka täyttää kuin kesähattara kukkapenkit ja kukkapenkkien vierustat. Lemmikistä tulee tosi kesäfiilis. Nappasin sitä jo toisen tupon maljakkoon ensimmäisen kuihtuneen kimpun tilalle. Yllättäen useamman päivän lemikki kuitenkin kestää maljakkossa ja tuoksuu kesälle keittiön pöydällä.


Kevätesikko

Kevätesikot kukkivat keltaisen ja punaisen sävyissä.

Kevätesikko

Kevätvuohenjuuri - Doronicum orientale

Sain viime keväänä lähinaapurilta kevätvuohenjuuren taimia. Nyt ne kukkivat kullankeltaisina. Kasvi on ilmeisen vähään tyytyväinen ja kasvaa hyvin puolivarjossa.


Vilina nauttii iltapäivästä herukan juurella. Se on uusi lempipaikka, jossa hän viettää päivän lepohetkeä. Nyt ei enää ole kasvulavassa harsoa niin, että voisi mennä sinne harson alle suojaan. Parempi niin, voivat porkkanan varretkin ponnistaa maasta ilman että  kissa istuu päällä.


Sitten seuraa loppuhuipennus! Sunnuntaina kuvasin valkoisen perhosen, joka tuli vierailulle kasvilavaankin levittäytyneeseen lemmikkiin. Tunnistimme sen illalla. Se on Apollo Aurora naaras!

Aurora- naaras perhonen

22 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Lemmikit kukkivat täälläkin. Ovat ihania, mutta en tykkää, kun leviävät poluille. Kamala kitkeminen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikeistä kasvaa isoja kasvustoja. Yhtenä keväänä tuli kottikärry ihan kukkuroilleen lemmikkiä kun poistin ne aika pienestä kukkapenkistä

   Poista
 2. Vaude, apollo - upea bongaus!
  Ihanat lemmikit. Istutin tänä keväänä valkoista ja vaaleanpunaista toiveina ranskanpastillien sävyissä vellova lemmikkimeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apollo tuli ihan yllätyksenä! Oli hauska hetki illalla tunnistaa se. Kyllä sitten sullakin ranskanpastilli-lemmikkimeri houkuttelee joukoittain Apolloja paikalle!

   Poista
 3. Ihania kukkijoita ja tuo upea valo!

  VastaaPoista
 4. Hej Maria!

  Dina bilder förmedlar att våren är här eller kanske redan sommaren. Jag njuter alltid när jag ser resultatet som en duktig fotograf kan åstadkomma i trädgården.

  Bilderna på vårens Primula är riktigt konstnärliga, att jag är en beundrare av alla Primula gör det inte sämre förstås.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla, Esikot ovat kauniita ja kukkivat nyt aika pitkään!

   Poista
 5. Voi kuinka ihania kuvia! <3 Upea tuo ensimmäisen kuvan kukkameri!

  VastaaPoista
 6. Mulla on tuota valkoista lemmikkiä ihan sellanen pieni tupsu, tosi söötti ja odotankin sen leviämistä. Ihana kukkameri sinulla siellä on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on sitten hyvä alku! Lemmikki leviää aika vallattomasti, kunhan ensin kotiutuu.

   Poista
 7. Voi miten ihana yhdistelmä nuo esikot ja lemmikit. Valkoiset lemmikit raikastavat tuon yhdistelmän upeasti. Punaiset esikot ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelmästä tulee mieleen ihan kepeän kesäinen kesäkukkapelto! Kumpaakaan kasvia en ole tuonne istuttanut. Luonto on luonut kauniin yhdistelmän ;)

   Poista
 8. Ihanat kuvat. Meillä taisi juui tulla vasta terminen kevät. Puissa on vasta silmut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), vielä ei ole koko Lapissa lämmennyt niin että terminen kasvukausi olisi alkanut. Aika hyytävää. En minäkään tarennut olla enää illalla ulkona edes täällä etelässä

   Poista
 9. Hauskan lehtomaista tunnelmaa tulee lemmikeistä ja esikoista!

  VastaaPoista
 10. Lemmikit ovat kevään sulostuttajia. Koleudesta huolimatta moni kukka kukoistaa urheasti. Odottele kovasti lämpöä, taimet jurottavat harsojen alla. Vilina kuitenkin näyttää nauttivan kesätunnelmista. Upea apollo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin äsken kuvailemassa ulkona ja lemmikkejä taisi tulla mukaan joka kuvaan :D. Niitä tosiaan on joka paikassa. JAPERHONEN sehän on AURORA eikä Apollo. Meni nimet sekaisin iltasella kirjoittaessani. Apollo vasta olisikin hieno nähdä. Se on Suomen harvinaisimpia perhosia.

   Poista