2017-05-26

Sitruunakurkut ja Ritausmaan lisäys

Ruukutin illalla sitruunakurkkujen taimet isompiin ruukkuihin. Hyvä olikin siirtää taimet sillä ruukuissa oli jo mahtavat juurikiehkurat, jotka rönsyilivät kymmeniä senttejä pohjareisistä ulos suojaruukkuun.

Oli hauska huomata, että sitruunakurkkujen juuret tai koko taimi tuoksui ihan kurkulta. Kurkun tuoksu leijui ilmasssa, kun tein ruukunvaihto-operaatiota. Laitoin taimet keskisuuriin altakasteluruukkuihin, yksi taimi/ruukku ja rukkuun kourallinen lihaluujauho-luomu-lannoiterakeita. Kokeilen riittävätkö altakasteluruukut niiden kasvupaikoiksi.

Sitruunakurkku - Cucumis sativus 'Lemon'


Maalasin altakasteluruukun kalkkimaalilla jo aikaisemmin keväällä harmaaksi. Nyt nähdään miten ruukulle käy ulko-oloissa.

Etupihalla kukkii Bokharan kurjenmiekka. Istutin niitä viime syksynä. Pirtsakka sitruunanketainen väri vai mitä...

Bokharan kurjenmiekka ja sitruunakurkku


'Ritausma' tarhakurtturuusu on kolmatta kesää minulla. Se oli tekaissut ensimmäisen juuriversolähettilään matkan päähän. Minäpä iskin verson tylysti rautalapiolla irti emostaan ja ruukutin pikkuisen Ritausman alun. Olen pitänyt juuriversoruukkua jo viikon verran sisällä, jotta se kasvattaa hyvin juuria.  Muovikelmua on ollut kevyesti sen peittona ylläpitämässä kosteutta.

Ritausma-ruusun juuriverso ruukutettu.Tämä pääse mökille kunhan on kasvattanut ensin ruukussa hyvät juuretHyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaanikuvia! Sitruunakurkusta en ole ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Sitruunakurkkua kasvatan ensimmäisen kerran. Sillä on hauska nimi.

   Poista
 2. Hieno väriyhdistelmä oranssi-lila tulppaani ja pionin versot. Toivottavasti saat Ritausmasta komean mökkiruusun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulppaanikuva on minun lemppari :). Ritausma on omajuurinen joten eiköhän versosta kasva vielä hyvä taimi.

   Poista
 3. Oi, miten kauniit tulppaanit! Kiinnitin erityistä huomiota noihin lila-oransseihin. Meillä metsäkauriit napsi suurimman osan tulppaanien aluista, mutta muutama hassu yksilö sentään kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! 'Prinses Irene' tulppaanit ovat hehkuvan värisiä ja kukkineet minulla jo monta vuotta aika raskaassa savisessa maassa. Kestäviä tulppuja siis, mutta ei kuitenkaan kauriin kestäviä. Meillä pojat pelaa pihajalkapalloa ja sählyä. Koitan suojailla tulppaaneja aidoilla ja ja ties millä kepeillä pallon osumilta :)

   Poista
 4. Kauniita tulppaaneja, pirtsakan värisiä! Sitruunakurkku kuullostaa mielenkiintoiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku :). Onkohan sitruunakurkussa sitruunan aromia? Ainakin se on kypsänä sitruunankeltainen.

   Poista