2015-10-14

Lokakuuta


Lokakuun ensimmäinen postaus. Saan siis laittaa tänne muutaman kuvan, jotka otin jo ennen yöpakkasia tai kohta niiden jälkeen. Tuoksuherneet sinnittelivät pitkään ja antoivat periksi vasta useamman pakkasyön jälkeen. Korkeista auringonkukista tuli kuin jalkalamppuja, joissa on keltainen riippuvarjostin. Kurjenpolvien kukinnot sinnittelivät myös kiitettävästi pakkasta vastustaen. Viime sunnuntaina auringonkukat olivat jo pakkasenpureman mustia niin leikkasin varret ja keräsin siemenpaakut lintujen talviruoaksi. Paakut kuivuvat nyt tuolla sanomalehtitien päälle levitettynä.

Puutarhan lepoaika edessä. Itselläni on syys vaikuttanut unirytmiin. Illalla  nukuttaa aikaisemmin ja aamullakin tekee mieli aina vain jatkaa unta. Olen aloittanut kirkasvalolampun käytön aamuisin...

Kiitokset Kruunu Vuokolle ja Saralle haasteista, joita olen siis saanut kivasti kaksi kappaletta! Kunhan valohoito tehoa ja saan lisää virtaa niin vastailen.
Kruunu Vuokon  blogi löytyy täältä: http://puutarhanlumo.blogspot.fi/
Saran blogi  täältä http://mywoodlandgarden.blogspot.fi/

Neidonkurjenpolvi - Geranium sang. "Striatum" ja hopeahärkki

Verikurjenpolvi- Geranium sang. ’Max Frei’
Muistiinpanojeni mukaan yllä on verikurjenpolv 'Max Frei'i, mutta väri vaikuttaa vähän poikkeavalta? Saattaapi olla joku muukin kurjenpolvi....

Viinirypäleet ovat jo menneet rastaiden suihin14 kommenttia:

 1. Sinulla on aina niin kauniita kuvia. Erikoinen on minunkin silmään tuo kurjenpolven väri, jos sinulla onkin harvinaisuus! Totta, nyt herääminen on alkanut olla vaivalloista. Pitääkin katsoa kirkasvalolamppujen hintoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostavaa kuulla että olet tykännyt kuvista! Kommentistasi saan paljon paremmin virtaa kuin kirkasvalolampusta :)

   Poista
 2. Ihania kuvia!
  Kirkasvalolampusta on apua ainakin minun kokemukseni mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Olen alkanut pitämään kirkasvalolamppua aina arkiaamuisin työpisteessä. Se on hyvä.

   Poista
 3. Siellä vaan kukitaan vaikka pakkasia, ooh. Ihanasti sanottu tuo, että auringonkukat ovat kuin jalkalamppuja! Minustakin on vaikea herätä aamulla, suomalaiset ovat kyllä kovilla kaamosaikaan. Käytin kerran kokonaisen vuoden kirkasvalolaitetta töissä päivittäin, en huomannut mitään vaikutusta. Mutta joillakin kuulemma toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) vaikea tosiaan arvioida onko kirkasvalosta mitään sen suurempaa hyötyä. Pitää se ainakin aamulla pirteänä tietokoneen ääressä, kun on niiiiin valoisaa.

   Poista
 4. Sytytin tänä aamuna jo pelakoille pienen kasvilampun ja pian varmaankin yläkerran aulan isokin ledi saa valaista, niin kasveja kuin minua itseänikin:) Ainakin kuvittelen, että saan virtaa itsekin noista valoista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllÄ nyt on jo taas valoille ja myös kynttilöille käyttöä.

   Poista
 5. Askeleet hidastuvat syksyn tullen, kai se on meille ihmisille hyväksi. Kaunista pakkasen huurruttamaa kukintaa puutarhassasi vielä.

  VastaaPoista
 6. Lovely photos of your end of season garden. I hope the light therapy helps you.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat, eikä vähiten tuo auringonkukka. Auringonkukat, kuten monet muutkin, ovat just nyt kauneimmillaan :D

  VastaaPoista
 8. Vieläkin noin paljon kaunista! Minäkin ihastelen erityisesti tuota kuvaa auringonkukista, hieno tunnelma!

  VastaaPoista