2017-05-11

Lumikellot

Lumikellot kukkivat edelleen. Ne näemmä viihtyvät, kun saavat päivittäin pienen lumiannoksen :)

Jo useampi viikko sitten kävelin kauppaan ja tien poskessa ajoradan ja pyörätien välissä oli painanne, jossa lumikellot kukkivat. Syksyllä istuttamani lumikellot eivät nousseet maasta, joten ei voinut vastustaa kiusausta palata paikalle lapion kera. Nappasin mukaani muutaman lumikellon yhdestä mättäästä.

Tien viereen levinneet lumikellot olivatkin hienoja, oikein kerrottuja, huomasin kotona. Kerrottu lumikello kukkii pihalla edelleen. Toivottavasti se alkaa levitä uudessa kasvupaikassaan keittiön ikkunan alla.

Kerrostuneisuutta lumikellosta ei juurikkan huomaa sivulta katsoessa
Alaviistosta näkee, että kukka on kerrottu

Useampi vuosi sitten olen istuttanut turkinlumikelloja (Galanthus Woronowii) ja tähtilumikelloja (Galanthus Elwesii). Niitä on muutamia asettunut kivasti varjoisaan penkiin. Kukkivat viikkotolkulla tässä viileässä säässä!
Hain blogistani vanhaa lumikellopostausta. Vastaan tuli alla oleva kuva syksyltä 2014. Meidän pikkupoika on löytänyt herneenpalon päiväkodin sadonkorjuujuhlassa. Tämä kuva voitti nyt lumikellot mielessäni mennen tullen.

Olen iloinen että jokunen päivä sitten jaoin ja istutin vielä lisää kuukausimansikan taimia. Olen ripotellut niitä ympäri pihaa kukkapenkkien ja polkujen reunoihin. Tiedän, että meillä tulee olemaan Laurin kanssa kivaa kesällä, kun etsitään punaisia mansikoita.8 kommenttia:

 1. Ihanat lumikellot ja onpa Lauri suloinen puutarhurin alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot kukkivat mielettömän pitkään tänä keväänä. Lauri ei enää kuvasta runnistanut tuota tilannetta, mutta erityisesti makeat mansikat ovat pojan mieleen, kun niitä voi itse poimia

   Poista
 2. Jälleen kerran lumikelloni jäivät nousematta. Onneksi monenlaista muuta kukkivaa löytyy.
  Ihana kuva pikkumiehestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot itävät uskomattoman huonosti. Olen onnistunut ihan pari kolme saamaan kasvuun yhdestä pussillisesta sipuleita. Tai sitten ei yhtään niinkuin kävi viime syksyisten sipulien kanssa.

   Poista
 3. Voi miten suloinen kuva pienestä puutarhurista! ja suloiset ovat lumikellosikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku :). Keskittymistä herneen palon aukaisuun kuvassa

   Poista
 4. Ihana Lauri! Minne lie meikäläisen lumikellot kadonneet? Ei ole enää ensimmäistäkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään! Ajattelin päinvastoin, että kun saa jonkun lumikellon kasvamaan niin siitä ne sitten alkavat lisääntymään!

   Poista